Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos,ès nem vallásos...

Vallásos,ès nem vallásos emberek ti elítèlitek azt az embert,aki nem annyira hisz Isteben,ès inkább a megtörtènt dolgokra esküszik?

Figyelt kérdés
Èn èvekig vallásos voltam,ès amióta elhelyezkedtem egy olyan munkahelyre ,ami egyházi fenntartású ott kicsit èrdekes szemmel nèzik,ha valaki racionálisabban gondolkozik,nem hagyja magát megvezetni,ès kevèsbè adakozó.Ahol dolgozok ott eddig jártam áhitatra,de elhangzottak ott olyan tanítások,amitől inkább rosszul èrzem magam,ès elmegy a kedvem a vallásos gondolkodástól.Inkább kezdek azóta elfordulni tőle.Kezdem úgy èrezni mint ha egy agymosáshoz hasonlítana az egèsz.

2020. máj. 17. 16:47
 1/4 A kérdező kommentje:
Tapasztaltam,hogy egy vallásos embertől jobban várják,hogy akkor is segítsen,ha kihasználni akarják
2020. máj. 17. 16:50
 2/4 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem a vallás az egyik legrosszabb dolog a világon, számomra aki hisz az ilyen mesékben az mérhetetlenül ostoba
2020. máj. 17. 17:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A keresztény életet alapjában élők, nem itélnek el senkit. A hit nem kötelező, Isten sem kötelez senkit, élhet a szabad döntése alapján. Ha nincs meggyőződve valaki valamiről, azt nem lehet kényszeriteni, annak elismerésére. Persze érdemes lenne a Te esetedben Isten szavának tartalmával megismerkedned. Hogy valóban azt tanitja, vagy mondja, amit emberek állitanak.

Tudod maga Jézus is határozottan megmondta, hogy az Ő nevében fognak olyan dolgokt mondani, amihez neki sins semmi köze.

2020. máj. 17. 17:54
 4/4 KZitus ***** válasza:
100%

Szia

Már ott a szeretetlenség, amikor az egyik ember megítéli a másikat. Erre egyetlen ember sem kapott felhatalmazást Istentől.Tehát az ítélkezés ne Istentől van (nembíróságra gondolok)

A Másik pedig az, hogy az emberek, vagy vallások okozhatnak csalódást, de Isten nem okozott csalódást neked, tehát miért távolodnál el tőle? Inkább ismerd meg jobban a Bibliából, és akkor nem lesz okod (mint most), hogy ne higgy benne! Ő nm okozhatott neked csalódást, hiszen ő csak ad, ad, ad...

2020. máj. 17. 22:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!