Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen nevet fog felvenni a...

Milyen nevet fog felvenni a következő pápa?

Figyelt kérdés

2020. máj. 8. 01:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%
12 nőt fognak választani. De lehet, hogy Béla lesz.
2020. máj. 8. 02:16
 2/12 jdfGabrella ***** válasza:
84%
Azt mi nem tudjuk.
2020. máj. 8. 07:47
 3/12 Prókátor ***** válasza:
87%
XIII. Pius. Utána jön II. Ferenc, majd azt követi III. János Pál. De akkor visszatér XIII. Pius.
2020. máj. 8. 08:37
 4/12 anonim ***** válasza:
87%

Játszottunk ilyet hittanon. Mindenki tippelt, aki nyer annak fizet mindenki egy fagyit. Nem nyert senki. :))

Én XIII. Piuszra tippeltem. Most vagy ugyanez vagy VII. Pál lenne a tippem.

2020. máj. 8. 09:30
 5/12 anonim ***** válasza:
26%
Helytartóra csak addig van szükség amíg a király visszatér. Kérdés hogy a pápa kit szolgál?
2020. máj. 8. 09:34
 6/12 anonim ***** válasza:
87%

Minap láttam egy jó pápa nevet itt a fórumon, amin igen jót nevettem; III. Ártatlan pápa. (Valószínűleg az IQbetyár hozzászóló nem ismeri az Ince nevet.) Szóval lehet lesz egy XIV. Ártatlan pápa is :D

De viccet félretéve, nem tudom. Attól függ, hogy kinek a munkáját szeretné "folytatni", az is lehet, hogy új nézőpontból akarja majd szemlélni a dolgokat és Ferenchez hasonlóan új nevet vesz fel.

2020. máj. 8. 10:12
 7/12 anonim ***** válasza:
15%

Azt nem tudod, hogy a római katolikus körökben létezik egy pápai felsorolás, amelyben a mostani az utolsó?! Így nyilatkozott a nagytiszteletű eminenciás őszentsége, aki Péter soha nem létező trónján ül:

"Úgy érzem pápaságom rövid lesz: négy vagy öt év. Nem tudom. Vagy kettő-három. Hát, kettő már eltelt. Ez egy bizonytalan érzés, amely szerint úgy vélem, hogy az Úr rövid küldetésre választott ki.” -

Hogy az Úr /Jézus/ választotta volna ki, nem hinném, hiszen a kőszikla, amin az egyház fölépült, mindig is Krisztus volt!!! Akkor ez kicsoda, aki Krisztus földi helytartójának adja ki magát???!!!

A lista legvégén álló egyházi vezetőnek a pápasága idején következik be az apokalipszis, amely az Örök Város pusztulásával veszi majd kezdetét...

Vagy nem vagytok tisztában a saját sorsotokkal, amelyet választottatok?!

2020. máj. 8. 13:50
 8/12 anonim ***** válasza:
81%

Már vannak egész jó gyógyszerek, igaz csak pszichiáter írhatja fel, de keress egy jót.

2020. máj. 8. 15:46
 9/12 anonim ***** válasza:
23%

A római pápát nem csak beteg emberek vallották és vallják a gonosz szolgájának vagy akár antikrisztusi személynek, hanem sok egészséges, Bibliát olvasó és gondolkodó ember is.

Az 1054-es egyházszakadáskor az ortodox keresztények átkozták ki a pápát, a gonosz szolgájának tartva.

1500 körül egy katolikus szerzetes, Luther Márton kezdte el figyelmesen tanulmányozni a Bibliát (eredeti nyelven: ógörögöt és hébert is oktatott), és az ott olvasottakat (hitből való megigazulás, erkölcsös éltre intés) összeegyeztethetetlennek tartotta a római klérus gyakorlatával (búcsúcédulák piacon való árusítása, papok erkölcstelensége). Felháborította a komolytalanság és az erkölcsi hanyatlás, amivel Rómában találkozott.

1512-ben a teológia doktora lett. 1517 Október 31-én levélben tiltakozik egy püspöknél a búcsúcédulák árusítása ellen. A levélhez csatolta a búcsúcédulák erejét és hatékonyságát kétségbe vonó vitairatát is.

Ugyanezen a napon kiszögezi a 95 tételét a vártemplom kapujára. Azóta ezt a napot tekintik a reformáció kezdetének, ma is ünneplik minden évben a reformáció világnapjaként. Véget vetett a római katolicizmus európai egyeduralmának.

A 95 tétel vitát indított el, a pápa behívatta Rómába. Luther ekkor még "rosszul értesült"-nek és "jól értesítendő"-nek nevezte a pápát. A pápa kérte Luthert tanai visszavonására, de vitába nem bocsátkozott vele.

Lutherben megerősödött benne az a vélemény, hogy a pápai trónon az Antikrisztus ül, erre vonatkozó gondolatait „A német nemzet keresztyén nemességéhez” című 1520-as írásában tette közzé.

Később a pápa kiközösítette Luthert. Viszonzásul Luther megátkozta a pápát és a pápaságot is.

Száműzetésében Luther lefordította az Újszövetséget német nyelvre.

2020. máj. 9. 16:11
 10/12 Prókátor ***** válasza:
100%
#7! Biztos, hogy a jelenlegi az utolsó Pápa? Az előző pápa (XVI. Benedek) még él, Ferenc pápaságát pedig sokan vitatják. Mi van, ha a jóslatba nem került be egy ilyen"mellék" pápa, és gyakorlatilag Benedek utódja lesz a megjósolt utolsó Pápa?
2020. máj. 13. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!