Szerintetek a következö pápa milyen nemzetiségü lesz, és milyen nevet fog felvenni?
Nem tudom, de olvastam már olyan vélekedést, hogy ha nem is legközelebb, de nagyon hamarosan lenni kell egy latin-amerikai, esetleg délkelet-ázsiai vagy hasonló országbeli, nem is egészen fehér pápának, mivel Európában inkább leszálló ágban van a vallás, a fejlődő országokban viszont folyamatosan növekszik a hívők száma, ezt a tendenciát akarják növelni.
Ha most európai jön, akkor majdnem biztos, hogy olasz jön.
Na de vannak bíborosok minden lakott földrészről.
Úgy gondolom, hogy ahogy az olimpiáknál, itt is lesz majd egy rotáció, hogy ne érezzék mellőzöttnek magukat sehol. Anno II. János-Pált is azért választották, hogy legyen egy kommunista országból jövő pápa, nehogy elsenyvedjen a hit ezekben az országokban.
Legközelebb (vagy utána) mondjuk egy latin-amerikai, utána egy olasz, egy másfajta európai, egy afrikai, megint két európai, stb.
(Első voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!