Mi Isten 7 parancsolata? Kezdő hívő vagyok, de a fontosakat megakarom tanulni, hogy a Mennybe jussak.
vállalom a nullás értékelést.
Nem fogsz a mennybe jutni. Senki nem mehet oda, mert Isten a földön állitja helyre amit kezdetben elhatározott.
A parancsolatok megtatása egy dolog. Van amit még tenni kell ahhoz, hogy Isten országának tagja legyél.
#13 A Biblia alapján új ég és új Föld lesz, a Menny pedig ezzel az új Földdel lesz egybeszerkesztve
"De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik."
2 Péter 3:13
"Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala. És én János látám a szent várost, az új Jeruzsálemet, a mely az Istentől szálla alá a mennyből, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony. És hallék nagy szózatot, a mely ezt mondja vala az égből: Ímé az Isten sátora az emberekkel van, és velök lakozik, és azok az ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velök, az ő Istenök."
Jelenések 21:1-3
Ml 12 30-31. szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből. 31A második ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat.
Az összes többi parancsokat ebből fakad.
Szia,
+hallgass a lelkiismeretedre, illetve megkérdezhetnél egy papot is erről, ha gondolod akár online is.
Szép napot, ima.
"#2 Az egy hamisított 10 parancsolat mert a ne kívánd az 1 parancsolat. A bálványimádás ki van hagyva."
Miért? Az Uradat, Istenedet imádd és CSAK NEKI szolgálj! -ba szerinted nem a bálványimádás tilalmáról szól?
A "ne kívánd" egy parancsolat? Tehát szerinted a házastárs és az autó/lakás/kutya/barackfa ugyanaz a kategória? Mert szerintem teljesen más. A házastárs nem tulajdon, hanem embertárs.
Egyébként felosztásról vitatkozunk, nem tartalomról.
Akárhogy nézem csak HÁROM parancsolatot látok...
és hét tiltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!