Hasonlóan menő bibliai idézetek, mint a lent említett?
Bocsánat a kifejezésért.
Valami ilyesmikre gondoltam:
Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te veszsződ és botod, azok vigasztalnak engem.
Bölcs Salamonnak példabeszédei, 6. Fejezet.
16 E hat dolgot gyűlöli az Úr, és hét dolog útálat az ő lelkének:
17 A kevély szemek, a hazug nyelv, és az ártatlan vért ontó kezek,
18 Az álnok gondolatokat forraló elme, a gonoszra sietséggel futó lábak,
19 A hazugságlehelő hamis tanú, és aki szerez háborúságokat az atyafiak között!
(Ézsaiás 41:10) 10 Ne félj, mert én veled vagyok. Ne aggódj, mert én vagyok Istened. Én megerősítelek, igen, segítek neked. Erősen foglak igazságos jobb kezemmel.«
(Ézsaiás 43:2) 2 Ha vízen kelsz át, én veled leszek, és ha folyókon, nem borítanak el. Ha tűzön mész át, nem égsz meg, és a láng sem perzsel meg.
(Róma 8:31) 31 Mit mondjunk hát ezekről? Ha Isten mellettünk van, ki lesz ellenünk?
(Zsoltárok 46:1) 46 Isten a mi menedékünk és erőnk, segítség ő, mely könnyen megtalálható a nyomorúság idején.
(Zsoltárok 27:1) 27 Jehova az én világosságom és megmentőm. Kitől félnék? Jehova az én életem erődje. Kitől rettegnék?
(Zsoltárok 62:6) 6 Ő az én kősziklám és megmentőm, biztos menedékem. Nem ingok meg soha.
(Ézsaiás 12:2) 2 Isten az, aki megment engem. Bízni fogok, és nem rettegek, mert Jah Jehova az én erőm és hatalmam, ő ment meg engem.”
Kedves Kérdező!
Nem nagyon jön le nekem, mit jelent neked a "menő".
Amíg nem fejted ezt ki, addig mindenki a maga értelmezése szerinti verseket fogja ide írni.
Egy másik fordításban így néz ki az általad idézett rész a 23. zsoltárból:
"Bizony, még ha a halál árnyékában, sötét és mély völgyeken kell is átmennem, akkor sem félek a gonosztól, mert, te, Örökkévaló, ott is velem vagy. Pásztorbotod megvéd, pálcád vezet." (A hasonlat arról szól, hogy Isten a pásztor és Dávid, a zsoltáríró a bárány. Dávid mielőtt király lett, pásztor volt, ez az eredeti szakmája, a hasonlata innen van. A pásztorbotot a farkas, medve, oroszlán elkergetésére használták, a bárányt pálcával terelték. Ellentétben sok szentimentális és szakmaiatlan festmény-ábrázolással. Bár gondolom, ezt tudtad...)
Ha a "menő" az, amire az ember akkor támaszkodik, amikor természete szerint félne, akkor íme néhány:
"Ne feledd: Én parancsoltam meg neked, hogy légy erős és bátor! Istened, az Örökkévaló van veled, akárhová mész! Hát ne félj semmitől, és ne engedd, hogy bármi elbátortalanítson!" (Józsué 1,9.)
"Előtted megyek, síksággá teszem a hegyeket, a tekervényes utakat kiegyenesítem, összetöröm a súlyos bronzkapukat, vas-záraikat letöröm. Neked adom a sötétségben elrejtett kincseket, és a titkos rejtekhelyek gazdagságát, hogy megtudd: Én vagyok az Örökkévaló, Izráel Istene, aki neveden szólítalak." (Ézsaiás 45,2.-3.)
"Most már tudom, te bármit megtehetsz! Nincs aki szándékod keresztezné, vagy terved meghiúsítaná!" (Jób 42,2.)
"Aki a Felséges rejtekhelyén lakik, a Mindenható árnyékában nyugszik az, teljes biztonságban." (Zsoltárok 91,1.) És igazából az egész 91. zsoltár.
"Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához! Nála bőségesen megtaláljuk mindazt a megbocsátást, segítséget és kedvességet, amire éppen szükségünk van — s mindezt a legalkalmasabb időben." (Zsidóknak írt levél 4,16.)
Szóval mit értesz az alatt, hogy menő?
"a te veszsződ és botod, azok vigasztalnak engem."
Ezt nézhette be néhány pap aki pe**fil? Viccen kívül kérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!