Jézus élt, és meghalt pészahkor. ÜBERBIZONYÍTÉK! 444! Mit gondoltok?
Azt írják, hogy Jézus pészahkor halt meg, ami az Egyiptomból való kivonulás ünnepe, tehát egyfajta történelmi emléknap.
Ha ezt csak kitalálták, akkor nem hibázhattak ekkorát. Akkor szinte biztos, hogy azt mondták volna, hogy Jézus jom kippurkor halt meg, mivel az az engesztelés ünnepe, tehát Isten (régen) áldozattal való kiengesztelésének napja.
Szóval vagy kitalálták, és rosszul csinálták, vagy "Jézus" tényleg pészahkor halt meg és előtte pedig élt.
10 hatalmas pech a keresztényelleneseknek, hogy a szeretett tanítvány leírta és ránk hagyta evangéliumát - az akire Jézus az anyját bízta (akkoriban egy nőnek nem volt könnyű egyedül maradni) Továbbá óriási probléma, hogy az akkori vallási vezetők által feláldozott bűnbak ezúttal MEGSZÓLALT és tanított, gyógyított, nem kuttyogott ki a pusztába a rá rakott bűnökkel.
"Inkább egy ember vesszen, mint egy nép"
- mondta Kajafás főpap.(Jn 11,49) Kemény mondat ez. És Istennel szemben végtelenül kegyetlen.
ehhez szakirodalom:
"egy vallásos könyv" - helyesen: szakrális irat, szentirat - mint a többi a Védáktól kezdve. (Nem irodalom, nem történelemkönyv)
Nem vagyok keresztényellenes, csak nem tartom a Bibliát megbízhatónak. Az, amit evangéliumíró leírt, hit kérdése, független, korabeli forrás nem támasztja alá. Ettől függetlenül természetesen tiszteltben tartom a keresztények hitét.
Valláskritikai illetve történelmi szemszögből viszont érdekes kérdés lehet, hogy a történelmi Jézus, és az evangéliumokban olvasható Jézus mennyire azonos, illetbe miben térnek el.
#12 Szent János evangéliumát olvasd. Ő a szeretett tanítvány. A prológusban pedig világosan megjelenik: metafizikát ír. Ha csak ennyi marad fent a bibliai könyvekből és apokrifekből, akkor is tudom miről van szó:
Kezdetben (en arché) volt az Ige (Logosz), és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő volt kezdetben Istennél[...] Az Ige testté lett, és köztünk lakozott
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς
Καὶ ὁ λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν
elég is ez
Ismerem Szent János evangéliumát, a négy evangélium között egyedi mű, a stílusa más, mint a szinoptikusoké.
Egy olyan szkeptikusnak azonban, mint amilyen én vagyok, ez kevés, ugyanis nem látom bizonyítva a benne található infókat. Tehát ez az egész hit kérdése, én viszont nem vagyok hívő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!