Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus az Atyához tanított...

Jézus az Atyához tanított minket imádkozni (Miatyánk). Az apostolok tesznek utalást arra, hogy Jézushoz is vagy a Szent Szellemhez is kéne?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 21. 00:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
0%

Különmbséget kell tennünk a között, hogy Jézus ki volt és mi volt testi leszületése előtt, ki volt és mi volt itt emberi testben, és mi volt, ki volt feltámadása után! erről nagyon sokan, szinte mindeki elfeledkezik, ugyanis beszédei is ezekhez köthetők.

Mit olvasunk? Aki Istenre vágyik az Jézushoz megy, mert Ő a közbenjáró! Jézus nélkül senki sem mehet az Atyához! Kérjetek az én nevemben az azt jelenti, hogyha valamit akartok Istentől, azt Én Tőlem, Én általam kérjétek!

Mt.11,28.Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.

Jn.6,35.Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jő, semmiképen meg nem éhezik, és a ki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha.

Jn.6,37.Minden, a mit nékem ád az Atya, én hozzám jő; és azt, a ki hozzám jő, semmiképen ki nem vetem.

Jn.6,44.Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, a ki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.

Jn.6,45.Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő.

Jn.6,65.És monda: Azért mondtam néktek, hogy senki sem jöhet én hozzám, hanemha az én Atyámtól van megadva néki.

Jn.7,37.Az ünnep utolsó nagy napján pedig felálla Jézus és kiálta, mondván: Ha valaki szomjúhozik, jőjjön én hozzám, és igyék.

Jézus azért jött, hogy általa elérhetővé váljon és megismerhető legyen az Élő Atya, Isten! Ezért Jézushoz kell fordulnunk, Ő neki kell megbánnunk őszintén a bűneinket, őt kell behívnunk, befogadnunk az életünkbe, a szívünkbe, az elménkbe! stb.! Ugyanis Ő a tetben megjelent Krisztus, azaz a testben megjelent Isten, megváltó, szabadító, üdvözítő!!!

Tehát, ha Istent keresitek, akkor Jézust kell megtalálni!

2020. máj. 13. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!