Hogy tudnék hittel imádkozni?
Hiszek Istenben, abban is, hogy tud segíteni.
Mikor imádkozok, úgy érzem, hogy Isten tudna segíteni, de úgyse fog.
Már évek óta nincs barátnőm és a velem egykorú osztálytársaimnak vagy évfolyamtársaimnak már van ahol 2 gyerekük is van.
Nekem meg valahogy soha, sehogy nem jön össze mostanában egy kapcsolat.
Régebben volt barátnőm, de most már jó pár éve nincs.
Imádkozok Istenhez, de folyton azt érzem, hogy hit nélkül teszem.
Mintha csak azt mondanám magamban, hogy igen tud segíteni, nem is lenne neki nagy "gond" ha segítene, de úgyse fog.
Nézd, valószínűleg nem vagy ezzel egyedül, még a hívők körében sem. Ez szerintem olyan dolog, ami pusztán ima által nem fog megoldódni, hozzá kell tenned a magad részét is.
Ha pedig imádkozol, akkor azt nehéz lenne hit nélkül tenni, hiszen a hited indít imára is.
Nem azt írtam, hogy nem ismerekedek és nem próbálkozok.
Nem tudom amúgy miért gondoljátok ezt.
Az a bajom, hogy imádkozok és közben annyira nem hiszem, hogy ebben a dologban seígteni fog Isten.
Ez ellen mit tudnék tenni? Szeretnék úgy imádkozni, hogy közben hiszek abban, hogy Isten igen is segíteni fog.
A hit megvan, a bizalom hiányzik.
De egyiket se lehet kierőszakolni magunkból.
Szerintem te nem Istenben hiszel hanem egy bábuban rajtad kívül, a bábu, amiben te hiszel nem fog segíteni.
Vedd tudomásul, hogy Isten jelen van benned mint a vezérlő alapelv, fordulj segítségért bizalommal isteni kiléted felé, ne egy bábu felé valahol az elérhetetlen távolban. Isteni kiléted, a vezérlő alapelv benned már a keze alá vette a kívánságod, mihelyt te azt bizalommal megfogalmaztad és elképzelted. Tartsd akkor fel a kelyhet míg megtellik, míg kívánságod beteljesül, ne kételkedj, mert az végzetes lesz. Köszönd meg előre, egy hálás bizalommal telt lelkiállapot az ami Isten áldásainak bősége kincstárát megnyítja előtted.
"A hit megvan, a bizalom hiányzik."
Gyakorlatilag én is ezt mondtam/ érzem.
De ezzel most nem vagyok előrébb.
Ha egy ember pl: fázik és azt mondod neki, hogy hideg van attól még nem lesz jobb neki. Ugyan úgy fázni fog.
-----------------------
pelgrim
Nem igazán értelek. Meg a szöveged is egy kicsit olyan mintha valami régi 100 éves könyvből idéznél.
Jó, hogy forduljak felé bizalommal, de amikor egy barátnőről van szó akkor úgy érzem, hogy nem fog seígteni.
#3 miert hiszed ezt? Mert ott lehet a kutya elasva
vagyis vagy magad megsem akarsz "tudatalatt" hogy miert nem feltetlen szamit bar akkor lehet ezt a gatat megntudnad szuntetni
ha ellenben ugy erzed Isten nem akarja ezt annak is nyomos oka van, nem feltetlen az hogy egyedul akarja hogy leeld eleted gyerek nelkul, hanem meg kell tenned valamiket, vagy tortennie kell valaminek
ha Krisztust kovetve eled eleted akkor nem lesz problema, ki fog derulni hogy szan e kapcsolatot, csaladot neked es mikor, vagy sem es akkor mit is
ahogy az is szepen kibuggyanhat beloled hogyha te magad vagy akadalya onmagad vagyanak
peldaul hasznos lehet elmelkedned azon elozo kapcsolatod miert is ert veget es ha te hibadbol is(!), akkor azon tudsz valtoztatni, mar ha szukseges mert ujabb kapcsolatteremtesekkor is ez jelenik meg problemakent
Pedig segít. Folyamatosan. Csak van közted és a segítőid között egy 'kevés" különbség.
Ez kb olyan, mint amikor sok ateista valláyú azt mondja, "ha lenne isten, akkor utálnám, amiért rossz dolgok történnek". Ennek az elvnek az az alapja, higy önmagát, porbafingó semmittudó gyarló, pöpnyi elmét magasabbrendű létezőnek tekinti a végtelen létezés együttesen összefoglaló létezőjénél.
(Csak az első bekezdést olvastam el. Ez is túl istenkáromló ahhoz, hogy ennél kedvesebben képes legyek neked írni, te beképzelt, gyarló, hálátlan, vak paraszt).
Red Vixen
Ezt most kinek írtad és mire válaszoltál?
Mert nekem egyáltalán nem világos.
És ahogy láttam eléggé lepontoztak, szóval szerintem senki nem tudja, hogy mitre is válaszoltál. (Meg, hogy mit is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!