Ha fiatalként szeretnék megismerkedni Istennel, melyik gyülekezettel ismerkedjek meg? Kereszténységen belül.
Szia, én azt javaslom a jehovásokhoz semmiképp se menjél, mert az nem egy keresztény irányzat, hanem egy gnosztikus szekta, amely nem közvetít üdvözítő keresztény hitet. Annál bármelyik keresztény egyház összehasonlíthatatlanul sokkal jobb választás.
A Hgy-t sem teljesen javaslom (én jártam oda valamikor nagyon régen), vannak akiknek bejött, de nagyon sokan vannak akiknek nem jött be, szerintem van ott 1-2 komoly probléma, de most nem akarok erről nyilvánosan írni. Ha pünkösdi gyülekezetet keresel, akkor szerintem jobb pl. a Szövétnek Gyülekezet (ill. Gégény Csabáék szolgálata), az Agapé vagy az Omega. A nem karizmatikus gyülekezetek közül pedig szerintem az egyik legjobb amit lehet ajánlani, az a Golgota.
Istennel és Jézus Krisztussal egyébként szerintem úgy lehet a legjobban megismerkedni, ha sokat keresed Őket imában, bibliaolvasásban, és abban, hogy őszintén igyekszel úgy élni, ahogy Előttük kedves. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy legalább annyira az egyéni hitélettől függ Isten megismerése, mint attól, hogy melyik egyházba jár az ember. De természetesen vannak jobb és kevésbé jó egyházi közösségek, és nagyon fontos, hogy ne egy rossz helyre kerüljön az ember.
Kedves Kérdező,
Olyan keresztény közösséget tudok szívből ajánlani, ahol hirdetik a megtérést, az újjászületést. Ehhez felnőtt kori vízkeresztség szükséges, hit által kimunkált szabad döntés alapján.
Az ilyen közösségek a Baptista Egyházak, és a pünkösdi és karizmatikus egyházak, gyülekezetek.
Érdemes olyan helyre menni, ahol hisznek a Szent Lélekben is, és a Szent Lélek keresztség nem papír galambok eregetéséből áll a templomi karzatról. Ezek a keresztény közösségek a pünkösdi és a karizmatikus közösségek.
A jehovizmus és a római katolicizmus messze kerülendők, ha jót akarsz magadnak. Az előzőek nem is keresztények, de az utóbbiak se jobbak.
Szerintem a karantén után látogass el a városodban a Hit Gyülekezete istentiszteletére, esetleg egy baptista gyülekezetbe, vagy pünkösdi keresztény gyülekezetbe.
Addig a karantén idejére legyen itt egy rövid Istent dicsérő video ajánlás:
Érdekelne, hogy akik ott olyan nagyon szídják a jehovákat, azoknak milyen személyes tapasztalatuk van azon kívül, hogy becsöngetnek vasárnap? :D
A kérdésre térve, miért akarod magad lekorlátozni a kereszténységre?
Javaslom neked "az öt világvallás" címü könyvet, amely nagyon szépen és érthetően összefoglalja, hogy mely vallások miről szólnak, mit tanítanak.
Én személyszerint nem tartozom semmilyen egyházhoz, azt sem mondanám, hogy van egy fix vallásom, viszont előszeretettel vizsgálok meg vallási tanításokat, mert hasznosnak gondolom őket, de talán a buddhizmust találtam eddig a leghasznosabbnak.
Javaslom, hogy ne egy konkrét egyháznál keress megoldást, hanem olvasmányokban.
Azt nem javaslom, hogy Bibliát, Koránt, egyéb hasonló nehéz dolgokat olvass, mert egy marha szót nem fogsz belőle érteni.
Az olyan vallásokat meg elvből kerüld messziről, ahol bármilyen módon arra tanítanak, hogy gyülölj valakit, vagy valamit, azért ahogyan él.
Ugye a keresztény egyházak nagy része ott elbukik, hogy a Biblia azt mondja, hogy "ne ítélj, hogy ne ítéltess", ellenben a keresztény egyházak 99% elitéli a melegeket, a szabadelvűeket, a kreatívokat, igazából mindenkit aki más. Szerintem ez jól vázolja a mai keresztény egyházakat :)
És egy dolgot ne felejts: a vallásos emberek sokszor nagyon szimatikus és karizmatikus emberek, nagyon könnyen azt hitetnek el veled amit akarsz. Ne higgyj el semmit, minél többet tanulsz erről, annál inkább "átlátsz" majd a szitán, és érzed ha valahol valami nincs rendben. :)
Sok sikert!
Én KZitushoz (#10) csatlakoznék:
Ha Istennel szeretnél megismerkedni, "közeledj hozzá", vagyis szólítsd meg!
Isten egy személy, akit meg lehet szólítani, aki ráadásul szeret is minket, mint egy édesapa.
Elmondhatod neki örömödet, bánatodat, kérheted a segítségét.
Kérd meg, hogy vezessen el egy olyan gyülekezetbe, ami szerinte is jó lenne neked hosszútávon is.
És utána figyeld, mi történik!
Talán fog jönni egy ismerős, aki elhív egy gyülibe, vagy találsz egy előadást a youtube-on, vagy akárhol, ami felkelti az érdeklődésedet.
Vagy bármi hasonló történhet, ami eddig nem volt az életedben.
Esetleg Gedeon módszerét is kipróbálhatod (Bírák 6:36-40)
Mielőtt elmész egy új gyülekezetbe, kérd meg Istent, hogy ha szerinte az a gyüli jó Neked, akkor ott történjen ez vagy az (találj ki valamit, aminek minimális az esélye, de ne olyat, amivel gúnyt űznél Istenből!)
Én így kaptam tőle új munkahelyet:
rettegtem, hogy csöbörből vödörbe jutok az új helyemen, és azt kértem Istentől, hogy ha az az új állásajánlat tőle van, illetve ha szerinte az jó lesz nekem, akkor az állásinterjú 2. körén közölje velem a HR-es, hogy a cég el fog költözni a jelenlegi helyéről, és egy olyan utcát mondjon új címként, amit én is ismerek Budapesten (Hát ... ebből nem sok van) és - Istennek örök hálám ezért!! - minden pontosan így történt, és érdekes módon a régi munkahelyem utcáját mondta, amit persze, hogy ismertem! :)
Mindez 14 éve volt, azóta is ott dolgozom, és ez lett életem legjobb munkahelye.
Ugyanez működhet új gyülekezet keresésnél is.
Kedves Kérdező!
A Golgota Ker. Gyül. szerintem is nagyon jó, különösen fiataloknak!
Rengeteg külön programjuk van korosztályonként, téma specifikusan, vagy akár évszak specifikusan stb. Nyáron pl. együtt nyaral a fél gyüli a vajtai központjukban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!