A vallásos szélsőjobbosok egy része miért antiszemita, ha a keresztény vallás Ábrahámi?
Figyelt kérdés
Minden vitát felülmúl az, hogy a keresztény vallás zsidó eredetű. Akkor egyes szélsőjobbosok miért szídják a zsidókat, ha ő maguk is zsidó vallásnak hódolnak? BIZONYÍTOTT TÉNY, hogy a keresztény vallás Ábrahámi azaz zsidó és ezen nincs mit magyarázni sem szépíteni. Akkor ez mégis hogy is van?2020. ápr. 11. 01:41
11/15 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy egy római katolikus pápa kötött konkordátumot Adolf Hitlerrel.
12/15 anonim válasza:
Nem tudom mit értesz ábrahámi alatt.
Voszont:
1. Ábrahahám még Izrael előtti
2. Az arabok is szemita nép
3. Az evangélium kimondja, hogy csak Jézust hallgassuk, és ne "Mózest és a Prófétákat" - Luther is ezt vette komlyan, de ettől nem anti szemita
4. A zsidó vallás nem fogadja el Jézust, (mint Isten fiát) márpedig, a kereszténység alapja ő, nem Ábrahám
5. Jézus tanítása, nem zsidó eredetű - ezért is nem fogadják el a zsidók - hanem isteni
13/15 A kérdező kommentje:
12-es azt nézd, hogy mely népcsoporttól ered a keresztény vallás és mik az alapok, mely vallásból fejlődött ki.
2020. ápr. 13. 00:09
14/15 anonim válasza:
szélsőjobbosokban értelmet ne keress... szerinted miért vallásos a legtöbb?
15/15 anonim válasza:
Az igazán intelligens emberek ateisták, a vallás, az összes, az egy nagy mese habbal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!