Hogyan álljak egy már általam ismert gyontató elé ezzel a bűnnel?
Mehetsz majd olyan gyóntatóhoz is, akit nem ismersz.
Egyébként évente egyszer kötelező gyónni, úgyhogy annyira azért még nem lógsz ki a sorból (csak ahhoz képest, hogy korábban gyakrabban szoktál gyónni).
Ezt a "kötelező" szót nem szeretem..nem akarom úgy felfogni a gyónást mint egy kötelezően lefuttandó kör, hanem inkább mint egy ajándék Istentől az embereknek.
Értem hogy mit szerettél volna mondani és köszönöm a válaszod! ❤️
Már feloldották mindenhol a kijárási korlátozást.
Ami a szentmisék látogatását és a gyóntatást illeti, kezd minden visszazökkenni az eredeti kerékvágásba...
Sikerült a terved? Elmentél azóta gyónni?
Jövöhéten tervezek elmenni. Kisgyerek is van itthon, ezért nem "merészkedtem" még ki a házból.
Viszont a gyónással szemben is eléggé bátortalan vagyok de igyekszem :)
Ma sikerült elmennem. Leírhatatlanul hálás vagyok Istennek, és Nektek is a segítségetekért! Minden simán zajlott, nem volt egy kínos pillanat sem ami azért elég ritka egy gyónás során 😅.
Bementem és csak elmondtam neki mindent, azt akartam hogy tudja miért nem voltam aktív a plébánia közösségen.
Egyáltalán nem volt megvető vagy "haragos". Jól mondtátok, nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire örül és milyen jó dolog az hogy visszatértem Istenhez és a hitemhez is. Ha bárki hasonló csónakban evez, üzenem hogy bátran forduljatok bármelyik atyához.
Őszintén örülök a sikerednek! Csak így tovább!
13-as válaszoló ("véletlenül" pont idetévedtem ehhez a kérdéshez is - többek között.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!