Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi van a halál után?

Mi van a halál után?

Figyelt kérdés

szerinted?

te miben hiszel/mit gondolsz??

2020. ápr. 2. 22:10
1 2 3
 11/21 pelgrim ***** válasza:
83%

"Mi van a halál után?"

Nem tudom, de hiszem, hogy az ön-tudat vagy az, amit a vallások léleknek neveznek nem szünik meg létezni a halál alkalmával. Erre mutatnak az úgynevezett halálközeli élmények, melyeket semmilyen más módon nem lehet megmagyarázni minthogy a tudat folytonosságával.

És vannak kutatók mint például Dr. Michael Newton aki életének nagy részét annak szentelte, hogy a halál utáni és a születés előtti, vagy az úgynevezett köztes létet fürkéssze. Tanulmányának eredményét a „Lelkünk Útja” című könyveiben olvashatjuk, miszerint az öntudat, vagy a lelkek birodalma egy szinte tökéletesen rendezett virtuális – nem anyagi világ.

Szerintem, ha merjük elhagyni a vallásos dogmákat és hiedelmekdt, akkor Jézus története és tanítása pontosan illik ebbe a tanulmányba.

Hiszem tehát, hogy a lélek vagy az öntüdat a halál után tovább létezik és még rengeteg lehetőséget kap hogy tovább fejlődjön a tökéletes ön-kifejezésre, ezt a célt szolgálja a reinkarnáció is. Az említett köztes létben a tudat lehetőséget kap előző életeinek mérlegelésére, és az előkészületre egy újabb, tökéletesebb inkarnáció megszervezésére. A halál szerintem valójában nem más, mint egy kíméletlen változás az ember életében, amit létezése folyamán számtalanszor átél, míg eléri azt az állapotot, amikor továbbá nem kényzerül arra hogy az anyagi világban tapasztalatokat gyűjtsön.

Szóba hoztam Jézus történetét, szerintem Jézus egyike az emberiség azon nagyhainak, akik ezt az állapotot elérték. Valójában a tudaton múlik minden, Jézus isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre, tudata tökéletessége révén képes volt nagy tetteire.

2020. ápr. 3. 11:20
 12/21 KZitus ***** válasza:
12%

Szia

Én elhiszem azt, amit a Bibliai ír róla. A Szentírás szerint a halottak „semmit sem tudnak”, és a halál a teljes tétlenség állapota ("Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket." Prédikátor 9:5, 10; "Kimegy a szelleme, ő pedig visszatér a földbe, még aznap semmivé válnak gondolatai." Zs 146:4). Akik meghalnak, „a halál porába” mennek a Zsoltár 22:15 szerint, és ’tehetetlenné’ válnak: "Mert halálba süllyed a háza, és ösvénye a tehetetlen halottak közé vezet." Példabeszédek 2:18; "Halottak ők, nem fognak élni.

Tehetetlen halottak, nem kelnek föl... Ézsaiás 26:14. A halálban nem emlegetik Istent, és nem is dicsérik őt a Zsoltárok 6:5 szerint:"Hiszen a halottak nem emlegetnek téged; ugyan ki dicsőít téged a sírban? "

Ézs 38:18, 19 -" Mert a sír nem tud dicsőíteni téged, a halál sem dicsérhet. Akik a verembe szállnak, nem tudnak reménykedni abban, hogy hűséges vagy. Az élők, csak az élők tudnak dicsérni téged, ahogy én is teszem a mai napon. "

Mind a Héber Iratokban, mind a Görög Iratokban a halált az alváshoz hasonlítják, ami egy nagyon helytálló szemléltetés, nem csupán azért, mert a halottak öntudatlanok, hanem azért is, mert a feltámadás által „felébredhetnek”

János 11:11–14 - "Miután ezeket elmondta, hozzátette: „Lázár, a barátunk elaludt, de odamegyek, hogy felébresszem.” A tanítványok erre ezt mondták neki: „Uram, ha alszik, rendbe fog jönni.” Csakhogy Jézus Lázár haláláról beszélt. Ők azonban azt hitték, arról beszél, hogy alszik. Ekkor Jézus nyíltan megmondta nekik: „Lázár meghalt,"

A feltámasztott Jézusról az olvasható, hogy ő a „zsengéje azoknak, akik halálalvásba merültek” 1Ko 15:20, 21;

2020. ápr. 3. 12:07
 13/21 anonim ***** válasza:
91%

"semmilyen más módon nem lehet megmagyarázni minthogy a tudat folytonosságával."

Ezt te csak hiszed.

Valójában meg már vannak magyarázatok, leírtam már párszor.

"És vannak kutatók"

Kutatókat mondjál, ne őt.

Mert tényleg vannak, de ők kutatnak is, nem csak hisznek.

2020. ápr. 3. 12:09
 14/21 pelgrim ***** válasza:

# 13/

"semmilyen más módon nem lehet megmagyarázni minthogy a tudat folytonosságával."

“Ezt te csak hiszed.

Valójában meg már vannak magyarázatok, leírtam már párszor.”

Hát nem az volt a kérdés, hogy mi van a halál után szerinted, hogy te miben hiszel/mit gondolsz ?

Én azt gondolom amit leírtam.

Úgy van ahogy mondod, én ezt csak hiszem, mert nem saját megállapításom, de még nem hallottam egyetlen kielégítő magyarázatot sem, hogy a tudat megszünne a halál alkalmával.

És vajon megsemmisül a gondolat, mikor a gondolkodás véget ér ? Még az anyagi világban sem, hiszen a gondolat rögzíthető, tárolható.

Manapság a számítógépek segítségével még a tudat és a képesség is bizonyos tekintetben tárolható. És tegyük hozzá, még koránt sem ismerjük a természet összes törvényeit, lehetőségeit.

"És vannak kutatók"

“Kutatókat mondjál, ne őt.

Mert tényleg vannak, de ők kutatnak is, nem csak hisznek.”

Nem kellene ennyire lebecsülni, Dr. Michael Newton megérzésem szerint nagyon is szavahihető, kutatásának eredménye saját állítása szerint nem tudományos, de talán több van a világon mint amit tudományosan bizonyítani lehetne.

2020. ápr. 3. 14:16
 15/21 anonim ***** válasza:
Ez most adatgyűjtés, vagy megbeszélés. Az elsőnek nem látom értelmét mert haszontalan (semmi információ nincs benne), a második érdekes. Arról elmélkedni és vitatni, amiről fogalmunk sincs.
2020. ápr. 3. 16:13
 16/21 anonim ***** válasza:
94%

Emlékszel arra,mi volt születésed előtt?

Pontosan ugyanaz lesz a halálod után is. :)

2020. ápr. 3. 16:30
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

"tudat megszünne a halál alkalmával."

Már korábban megszűnik. Sokszor már álomban is szétesik a működése.

"És vajon megsemmisül a gondolat, mikor a gondolkodás véget ér ? Még az anyagi világban sem, hiszen a gondolat rögzíthető, tárolható."

Nem semmisül meg, csak átalakul valamilyen haszontalan, nem működő dologgá. Mondjuk hővé.

2020. ápr. 3. 17:01
 18/21 anonim ***** válasza:
68%

Ezt csak az tudja, aki már meghalt, az meg már nem tudja elmondani :)

Amúgy bár katolikus vagyok, a reinkarnációt jobban el tudom képzelni, mint a mennyország-pokol verziót.

2020. ápr. 3. 17:54
 19/21 Balogh Vajk ***** válasza:
Az örökös kíváncsiság örökletes öröksége.
2020. ápr. 3. 22:09
 20/21 imakommandós ***** válasza:
50%
Akik szerint semmi azok a káoszt tartják mindenek fölött valónak. Végülis oktalanabbak az állatoknál. Az életetek akkor csak egy játék határok nélkül vagy eszetekbe jut néha az is, hogy van lelkiismeretetek is? Az ember leliismerete is valamilyen rendszer szerint müködik és nem a káosz az alapja.
2020. ápr. 5. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!