A tökéletes élet a cölibátus?
A kérdésem az lenne hogy valóban a tökéletes, Jézus Krisztusi lét a (a cölibátus) az igazi élet amit a földön élni érdemes és élni kellene?
függetlenül hogy papok vagyunk vagy nem.
akár nő akár férfi élhet cölibátusban (egymaga is) hogy tökéletes legyen és nem kell hozzá apácának lenni.
Jézus Krisztus azt mondta hogy az "Én Atyám" akkor tehát az apja addig okés, csak ha Jézusnak nem volt felesége akkor ez azt jelenti ahogy megvan irva az Ószövetségnél hogy a férfiNAK lett teremtve a nő. (és nem egyenlőek)
A nő tehát a férfi "mellékbordájából" lett "készitve :D" a férfiNAK hogy legyen társa (mert Isten is férfi?)
Tehát valójában a szeretet ahogy Pál mondja Istenről: "Isten szeretet" valójában ő egy férfi. (ez egyértelmű)
Isten valójában tökéletes embereket szeretne maga mellé tökmind1 hogy férfi vagy nő.
egy igazi keresztény férfi cölibátusban él?
(hosszú lett, bonyolult de csak kiirtam magamból)
válaszokat előre köszönöm:)
A saját életemre vonatkozóan arra jöttem rá, persze sok vívódás után, hogy számomra a cölibátus a legkedvezőbb és a legnagyobb nyugalmat adó életforma.
Ha a tökéletes életet kérdezed, az az örök élet lesz, és akkor nem lesz sem férfi, sem nő, mint ahogy az angyaloknál sincsenek nemek. Ezt a Biblia mondja:
Márk 12.f.25. azt írja: "Hiszen amikor a halottak föltámadnak, nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyben."
hmm.:)
köszönöm a válaszokat!
ui:
elképesztő hogy "hasonlóak" vagyunk az Istenhez.. a szóval teremtünk, és irányitani tudunk mindent, mert megvan hozzá a hitünk..
(ezzel nem az mondom hogy mi mind istenek lennénk)
hanem azt hogy Isten megadta nekünk a teremtést hogy mi is teremthessünk ahogy Ő:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!