Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tökéletes élet a cölibátus?

A tökéletes élet a cölibátus?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne hogy valóban a tökéletes, Jézus Krisztusi lét a (a cölibátus) az igazi élet amit a földön élni érdemes és élni kellene?

függetlenül hogy papok vagyunk vagy nem.

akár nő akár férfi élhet cölibátusban (egymaga is) hogy tökéletes legyen és nem kell hozzá apácának lenni.

Jézus Krisztus azt mondta hogy az "Én Atyám" akkor tehát az apja addig okés, csak ha Jézusnak nem volt felesége akkor ez azt jelenti ahogy megvan irva az Ószövetségnél hogy a férfiNAK lett teremtve a nő. (és nem egyenlőek)

A nő tehát a férfi "mellékbordájából" lett "készitve :D" a férfiNAK hogy legyen társa (mert Isten is férfi?)

Tehát valójában a szeretet ahogy Pál mondja Istenről: "Isten szeretet" valójában ő egy férfi. (ez egyértelmű)

Isten valójában tökéletes embereket szeretne maga mellé tökmind1 hogy férfi vagy nő.

egy igazi keresztény férfi cölibátusban él?

(hosszú lett, bonyolult de csak kiirtam magamból)

válaszokat előre köszönöm:)

2020. márc. 21. 17:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindenki cölibátusban élne, megállna a történelem. Ha az előttünk levő nemzedékek egésze döntött volna a cölibátus mellett, akkor mi sem lennénk itt.
2020. márc. 21. 18:33
 12/22 A kérdező kommentje:

11-es értem, nincs vele gondom.

de gondold el hogy Jézusnak nem volt felesége, gyereke, mégis Ő volt az Isten fia!

érted?

Ahhoz hogy mi is tökéletesen átadjuk ezt a Jézusi életet (amit Ő nekünk adott) akkor 100% kell beleadnunk márpedig a 100% az azt jelenti hogy a mennyországért képesek vagyunk feladni MINDENT. na ez az amire lehetetlen a vállalkozás de Jézus ezt megtette.

2020. márc. 21. 18:37
 13/22 anonim ***** válasza:
54%

Én követem Jézus Krisztus Urunk példáját, és

NEM NŐSÜLÖK MEG!

2020. márc. 21. 19:40
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Végülis igazad van, mert a legfőbb parancs az, hogy aki feláldozza érettem életét megnyeri azt. Tehát erre az egy lapra kell feltenned mindent életed végéig, hogy lemondasz a földi életről. Nem soknak sikerül, mert nagy a kísértés. Teljes 100% hívő nincs, akit egy pici dolog ne bizonyítana el már nem 100%-os. A nagy többség szeretné életét élni a Földön.
2020. márc. 21. 20:43
 15/22 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem igen. (Egy ateista)
2020. márc. 21. 20:51
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem a cölibátus teszi az erényt. Robespierre is ilyen életmódot folytatott, azt közben tömegével gyilkoltatta az embereket.

A lényeg, hogy az embernek el kell döntenie, hogy melyik áldozatot hozza meg: megházasodik, és életének egy jelentős részét a családjának szenteli, vagy nem házasodik meg, de akkor egész életével Istent szolgálja. Mindkettő megszentelt út. De csak önmagában a cölibátus nem tesz senkit jóvá.

2020. márc. 21. 21:05
 17/22 jdfGabrella ***** válasza:
Nem
2020. márc. 22. 07:43
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

George Pell katolikus pap Istennek szentelte az életét, a cölibátust és a papi hivatást választotta. Haladt előre a ranglétrán, érsek lett, majd bíboros, a Vatikán pénzügyminisztere. Tavaly kiderült, hogy még érsek korában megerőszakolt két katolikus kórista kisfiút, emiatt a bíróság elítélte, börtönbüntetését tölti.

Ez volna a tökéletes élet?

Vatikán papjaiból 5-ből 4 (azaz 80%-uk) homoszexuális. Ez volna a tökéletes élet?

2020. márc. 22. 11:08
 19/22 anonim ***** válasza:
77%

Jézus kiválasztotta Júdás apostol személyesen, aki elárulta őt, a zsidók emiatt halálba küldték. Ő lenne az apostolok mintaképe? Nyilván nem.

Vagy gondolod a te szektádban mindenki tökéletes és makulátlan? Lehet ebben a hitben élsz, de nyilván nem. Pénzügyi visszaélések voltak bőven, amiről kitálalt egy igencsak bennfentes tag, Bartus.

2020. márc. 22. 12:45
 20/22 KZitus ***** válasza:

Szia

Ne hasonlítsad össze Krisztust a tökéletlen emberekkel. Miért? Mert Krisztus más céllal jött a földre! Ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ő azért jött, hogy Atyja akaratát tegye. „Amit tanítok, nem az enyém — mondja Jézus —, hanem azé, aki elküldött engem. Ha valaki kész az ő akaratát cselekedni, az felismeri, hogy a tanítás Istentől van-e vagy én magamtól beszélek.” Ettől nagyon távol állt a házasság.

A "legyetek szentek", vagy "tökéletesek" mint égi Atyátok - hasonlat nem szó szerinti. Hiszen senki sem lehet tökéletes itt a földön. De ha azt tesszük amit Krisztus tanított, amire utasított, akkor lehetünk "szentek" Isten előtt, mivel SEMMIT nem teszünk ami ebben a világban utálatos Isten előtt! Ezt szépen leírja a Jelenések könyve, amikor Krisztus a felkent követőiről ad leírást. Fehér ruhában vannak, ami jelkép, mert ahogyan ott írva van, a fehér a szentek igazságos tetteit szemlélteti.

A látomásokban az embereket és az angyalokat úgy ábrázolják, mint akik fehér ruhában vannak, ami azt emeli ki, hogy igazságosak és Isten szemében tiszták. pl.

János 20:12 "és két fehér ruhás angyalt látott, akik ott ültek, ahol korábban Jézus teste feküdt. Az egyik ott ült, ahol a feje volt, a másik pedig ott, ahol a lába.

Jelenések 3:4 "Mindamellett vannak néhányan nálad Szárdiszban, akik nem szennyezték be a ruháikat, és fehérben járnak majd velem, mert méltók rá."

Jelenések 7:9 "Ezek után láttam egy nagy sokaságot, melyet senki nem volt képes megszámolni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből. A trón előtt és a bárány előtt álltak, fehér köntösbe öltözve, és a kezükben pálmaágak voltak."

Jelenések 19:8 " Igen, fényes, tiszta, finom lenvászonba öltözhetett, hiszen a finom lenvászon a szentek igazságos cselekedeteit jelenti.”

cölibátus

Hogyan tekintsék a keresztények a házasságot és az egyedülállóságot (mind férfiak, mind a nők)?

Mindkettő Istentől kapott ajándék. Ám előfordulhat, hogy ugyanaz az ajándék valakinek örömet szerez, másvalaki viszont nélküle is boldog. A házasság szent intézmény, biztos alapja a családnak, és e kötelékben szeretetre, társra talál az ember. Viszont a Biblia reálisan azt is megjegyzi, hogy akik ebben a tökéletlen világban házasságot kötnek, azoknak „nyomorúságuk lesz a testükben”, vagyis nehézségekkel is szembe kell majd nézniük. Az egyedülállóságot Jehova nem tekinti szégyennek vagy csapásnak. Sőt a Szavában kijelenti, hogy az egyedülállóságnak vannak bizonyos előnyei a házassággal szemben :1Korintusz 7:28, 32–35.

" De még ha házasságot kötsz is, nem követsz el bűnt. És ha egy szűz házasságot köt, nem követ el bűnt. Akik azonban így tesznek, azoknak nyomorúságuk lesz a testükben. Én csak próbállak kímélni benneteket."

1Korintusz 7:32–35

"Igen, azt szeretném, hogy ne aggódjatok. A nőtlen embernek az Úr dolgaira van gondja: hogyan járjon az Úr kedvében. A nős embernek viszont a világ dolgaira van gondja: hogyan járjon a felesége kedvében, és meg van osztva. Továbbá, a nem férjes asszonynak meg a szűznek az Úr dolgaira van gondja, hogy a teste és az elméje* szent legyen. A férjes asszonynak azonban a világ dolgaira van gondja: hogyan járjon a férje kedvében. Ezt pedig azért mondom, mert jót akarok nektek. Nem azért, hogy korlátozzalak titeket, hanem hogy arra indítsalak benneteket, ami illő, és arra, hogy mindig odaadóan szolgáljátok az Urat, figyelemelterelődés nélkül."

2020. márc. 22. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!