Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek el lehet adni a...

Szerintetek el lehet adni a lelketeket a Sátánnak?

Figyelt kérdés
Ha tényleg hisztek az ilyenekben, szerintetek, hogyan lehet eladni a lelkem? Vagy szerintetek Sátán sincs?

#sátán #lélek eladása #Ave Satanas
2020. márc. 17. 19:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
38%
Ez engem is erdekelne
2020. márc. 17. 19:42
 2/14 imakommandós ***** válasza:
36%

Nem kell eladni elég ha hitetlen vagy akkor alapból a sátán gyermeke vagy:

1Ján 3:10 Erről ismerhetők meg az Isten gyermekei és az ördög gyermekei: aki igazságot nem cselekszik, az egy sem az Istentől való, és az [sem], aki nem szereti az ő atyjafiát.

2020. márc. 17. 19:53
 3/14 A kérdező kommentje:
Dejó, ezért még jobban megkaptam a kedvet, hogy a poklon égjek a vágyaimért cserébe.
2020. márc. 17. 20:01
 4/14 anonim ***** válasza:
16%

A Sátán vevő a lelkekre, ám csak azokra, AMIKET Ő TART ÉRTÉKESEKNEK!

Bóvlira nem vevő és nem is lehet rásózni.

2020. márc. 17. 20:32
 5/14 KZitus ***** válasza:
54%

Szia

Eladni? Sátán MINDEN ember lelkére vadászik, sokszor úgy hogy az egyén nem is tud róla. Honnan tudhatjuk ezt? A Jób történetéből.

Sátán egy általános érvényű kijelentést tesz, mely az egész emberiséget érinti. Ezt mondja Jehovának: „Bőrt bőrért. Az ember mindenét odaadja a lelkéért. Nyújtsd csak ki a kezed, kérlek, és nyúlj hozzá még csontjához és húsához is. Vajon nem fog-e szemtől szemben megátkozni téged?” Jób 2:4, 5. Jób neve helyett az Ördög azt az általános kifejezést használja, hogy „az ember”, így minden egyes ember feddhetetlenségét megkérdőjelezi. Tulajdonképpen ezt állítja: „Az ember bármit megtesz, hogy mentse az életét. Adj rá lehetőséget, és én bárkit el tudok fordítani tőled.” Vajon tényleg nem lesz senki, aki lojális marad Istenhez mindig és minden körülmények között?Igaza van Sátánnak?

Isten megengedi az Ördögnek, hogy borzalmas betegséggel sújtsa Jóbot. Jób annyira szenved, hogy imában azt kéri, hadd haljon meg :Jób 2:7; 14:13. Ennek ellenére kijelenti: „Utolsó leheletemig sem adom fel feddhetetlenségemet!” Jób 27:5. Azért mondja ezt, mert szereti Istent, és ezen semmi sem változtathat. Jób feddhetetlen embernek bizonyul. A Biblia ezt írja: „Jehova ezután megáldotta Jób életének a végét, még inkább, mint a kezdetét” Jób 42:10–17.

Hát így lehet megmaradni Isten mellett, vagy ahogyan fogalmaztad "eladni" a lelkünket Sátánnak.

2020. márc. 17. 20:47
 6/14 anonim ***** válasza:

Zitus

Szerintem te szándékosan a 0%-ra játszol.

2020. márc. 17. 20:50
 7/14 KZitus ***** válasza:
42%
nem foglalkozom a nullával.
2020. márc. 17. 21:11
 8/14 KZitus ***** válasza:
80%

Ha érdekesnek találok egy témát, vagy úgy érzem van mondanivalóm,akkor leírom. Mindenki úgy értékeli ahogyan jónak látja. Nem foglalkozom az értékeléssel, mert ettől nem változik a nézetem. De azt már észrevettem, hogy olykor a válaszaimat befolyásolja a hangulatom, a lelki állapotom, na ezért elnézést kérek mindenkitől, aki olvassa a hozzászólásaimat.

Viszont azt látom, sokszor hatalmas indulatok, mondhatom apró "bosszú" van a lepontozásban. Pedig a bosszú a gyenge emberek által használt fegyver.

2020. márc. 17. 21:18
 9/14 Maria del ore ***** válasza:
27%

Hogy ne lenne.

Ha nem lenne, akkor Krisztus tanitása, élete mind mind hiába való volna. Jézus az életével bizonyitotta, hogy emberként is kitart hűséggel az Atyja mellett, bármilyen áron, nem úgy mint Ádám.

"eladni"= az életedet úgy éled, ahogy Ő irányitja vagy akarja.

Vagy is ha nem úgy éled a minden napjaidat, hogy megfelelj Isten erkölcsi irányadó mértékeinek, és nem is teszel azért, hogy Isten szándékát támogasd, máris úgy élsz, ahogy az ellenség szeretné.

2020. márc. 17. 21:58
 10/14 anonim ***** válasza:
64%
Kérdezd a helyi fideszes vezetődet.
2020. márc. 18. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!