Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért adott hatalmat a...

Isten miért adott hatalmat a Sátánnak miután ellenszegült?

Figyelt kérdés

2020. febr. 27. 07:51
1 2 3 4
 1/32 Maria del ore ***** válasza:
25%
Korlátozottan kapott "hatalmat", ez jól olvasható az irásokban. PL Jób könyvében, ahol Jób életét nem engedélyezte elvenni. A Miértre pedig ugyan itt olvasható a válasz. Sátán állitása szerint sem Jób, sem egyetlen ember nem tart ki a nehézségek idején Isten mellett, hanem átkozza, szidja teremtőjét. Mivel az ember csak érdekből szereti Istenét. Ezért engedi meg Isten bizonyos mértékben Sátánnak a tetteit, hogy bizonyitsa, valóban igy van-e ez? Sajnos szemmel láthatólag nagyon kevesen, ahogy Jób sem fordul Istene, Teremtője ellen, ilyen alkalommal. Ők, Jézushoz Hasonlóan,megfelelnel hűségükkel Sátán vádjaira.
2020. febr. 27. 08:27
 2/32 A kérdező kommentje:
Jólvan, de ez így ahogy leírtad értelmetlen és kegyetlen Isten részéről. A sátánnak akar bizonygatni valamit amivel ő tökéletesen tisztában van, úgy, hogy emberek szenvedését okozza vele?
2020. febr. 27. 09:01
 3/32 anonim ***** válasza:
83%

Vidiripi

Nem csak Sátánnak akarja bizonygatni. Minden embernek üzenet Jób példája.

2020. febr. 27. 09:53
 4/32 anonim ***** válasza:
Az emberiségnek büntetés gyanánt amiért engedetlenek voltak.
2020. febr. 27. 11:42
 5/32 anonim ***** válasza:
71%

"Jólvan, de ez így ahogy leírtad értelmetlen és kegyetlen Isten részéről. A sátánnak akar bizonygatni valamit amivel ő tökéletesen tisztában van, úgy, hogy emberek szenvedését okozza vele?"

Jób könyve a hívőnek szolgál tanulságul. Tényleg nem lehet érteni belőle az egyszerű lényeget? Istent a hívő nem azért követi, mert kénytelen, hanem szívből ragaszkodik hozzá. Az ateisták sem tudják ezt megérteni, Stockholm szindrómáznak agyatlanul.

2020. febr. 27. 12:02
 6/32 anonim ***** válasza:
0%
Isten sosem tett semmit. Istenen belül lérezik minden. Ilyen az alacsony szintű létezés, még nincs benne a negatívok megtanultsága, így hajlamosak előjönni.
2020. febr. 27. 13:35
 7/32 A kérdező kommentje:
Vixen. A keresztény vallás istenére gondoltam akit a biblia határoz meg, ha nem lett volna világos, nem a te képzeletedben illő varázslatos szellemre.
2020. febr. 27. 14:31
 8/32 anonim ***** válasza:
79%

Ha gyártanak egy terepjáró autót, akkor a tervezők meggyőződnek papíron mennyi súlyt és milyen terepen tud menni az autó kb. milyen messzire.

De a papír-elméleti számolások után a valóságban is letesztelik, ellenőrzik terepen, például sáros úton és havas esőben meg egyéb körülmények között tud-e menni valóban.

.. Nyilván nem fognak olyan helyre menni vele, amit az autó nem bírna ki. Például nem fogják egy nagy folyón keresztül vagy teljesen jeges úton vezetni.

Ha ezeket teljesíti az autó -ahogy elvárják a tervezői- akkor kerül az autó a jóváhagyásra és végső gyártásba.

Úgy Isten is a jó és a rossz között "tudja", hogy az ember mindig a jót választja a szívében..

A gonoszt Isten rögtön elpusztíthatná, de rövid ideig ezzel tudja meg, hogy az ember is mindig elutasítja a rossz tetteket, ha ellenáll ezeknek a kísértéseknek.

Példabeszédek könyve 17:3

Olvasztótégelyben olvasztják az ezüstöt, arany olvasztására a kemence szolgál, de a szíveket az Úr vizsgálja.

Zakariás könyve 13:9

Ezt a harmadik részt tűzbe vetem, és kiégetem, amint az ezüstöt is kiégetik; megtisztítom őket, amint az aranyat is megtisztítják. S majd segítségül hívja nevemet, én pedig meghallgatom, és azt mondom: „Ez az én népem!” Ő meg azt mondja: „Az Úr az én Istenem!”

János I. levele 4:7

Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és mindenki, aki szeret, Istentől való és ismeri Istent.

2020. febr. 27. 15:09
 9/32 anonim ***** válasza:
22%
Egyébként Isten saját maga is aláment ennek az emberi létnek, ezért halt meg a kereszten, rosszat nem tett, de mégis az emberek elítélték és megölték..amikor a jót hirdette..
2020. febr. 27. 15:12
 10/32 anonim ***** válasza:
46%
#3: Hogy nekünk ilyen szemét Istenünk van.
2020. febr. 27. 16:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!