Isten miért adott hatalmat a Sátánnak miután ellenszegült?
Vidiripi
Nem csak Sátánnak akarja bizonygatni. Minden embernek üzenet Jób példája.
"Jólvan, de ez így ahogy leírtad értelmetlen és kegyetlen Isten részéről. A sátánnak akar bizonygatni valamit amivel ő tökéletesen tisztában van, úgy, hogy emberek szenvedését okozza vele?"
Jób könyve a hívőnek szolgál tanulságul. Tényleg nem lehet érteni belőle az egyszerű lényeget? Istent a hívő nem azért követi, mert kénytelen, hanem szívből ragaszkodik hozzá. Az ateisták sem tudják ezt megérteni, Stockholm szindrómáznak agyatlanul.
Ha gyártanak egy terepjáró autót, akkor a tervezők meggyőződnek papíron mennyi súlyt és milyen terepen tud menni az autó kb. milyen messzire.
De a papír-elméleti számolások után a valóságban is letesztelik, ellenőrzik terepen, például sáros úton és havas esőben meg egyéb körülmények között tud-e menni valóban.
.. Nyilván nem fognak olyan helyre menni vele, amit az autó nem bírna ki. Például nem fogják egy nagy folyón keresztül vagy teljesen jeges úton vezetni.
Ha ezeket teljesíti az autó -ahogy elvárják a tervezői- akkor kerül az autó a jóváhagyásra és végső gyártásba.
Úgy Isten is a jó és a rossz között "tudja", hogy az ember mindig a jót választja a szívében..
A gonoszt Isten rögtön elpusztíthatná, de rövid ideig ezzel tudja meg, hogy az ember is mindig elutasítja a rossz tetteket, ha ellenáll ezeknek a kísértéseknek.
Példabeszédek könyve 17:3
Olvasztótégelyben olvasztják az ezüstöt, arany olvasztására a kemence szolgál, de a szíveket az Úr vizsgálja.
Zakariás könyve 13:9
Ezt a harmadik részt tűzbe vetem, és kiégetem, amint az ezüstöt is kiégetik; megtisztítom őket, amint az aranyat is megtisztítják. S majd segítségül hívja nevemet, én pedig meghallgatom, és azt mondom: „Ez az én népem!” Ő meg azt mondja: „Az Úr az én Istenem!”
János I. levele 4:7
Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és mindenki, aki szeret, Istentől való és ismeri Istent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!