Ateisták! Hogyan bírjátok feldolgozni a halált? Nem féltek a korona vírustól?
Nem egyszerű feldolgozni. Vagy elfogadja az ember, vagy nem, de attól még meghal.
Visszakérdeznék viszont: Egy temetésen miért ugyanolyan mély egy keresztény és egy ateista gyásza? Ha keresztény volt az elhunyt, akkor hiányozni fog ugyan, de jobb helyen van, és fel fog támadni, nem?
Ahogy látomm nem vagy képes szöveget értelmezni, az "ateisták" közül senki nem írta, hoyg retteg a haláltól, csak annyit, hogy ne ábrándozik a halál utáni mesevila´gról.
Másrészt meg ha szerinted annyira vágysz a halálra, akkor az egyetlen logikus döntés, hogy minél elöbb öngyilkos leszel.
Semmi képen sem ugyan olyan, mert ugyan a fájdalom, amelyet az elválás okoz, az mindkét esetben fájdalom, de a keresztény fájdalmában a remény és bizonyosság is benne van, nem pedig a reménytelenség és a depresszió.
Szerintem a keresztényeknek például sokkal több okuk van félni a haláltól, mert ha egyszer is olvasták a Bibliát, akkor tudják, hogy a mai élő emberek kb. 99,9%-a követett már el valamilyen bűnt, ami miatt jó eséllyel a pokolba fog kerülni, és nem a mennyországba, úgyhogy a helyetekben én nem lennék megnyugodva. :D
Mivel én ateista vagyok, és szerintem halál után nincs élet, ezért felesleges is félnem tőle. Mitől féljek? A semmitől?? Na ne röhögtess! Attól nem lehet félni, ami nincs! :D
"Mivel én ateista vagyok, és szerintem halál után nincs élet, ezért felesleges is félnem tőle. Mitől féljek? A semmitől?? Na ne röhögtess! Attól nem lehet félni, ami nincs! :D"
Érdekes, én hívő ember vagyok, és ugyan azt gondolom a halállal kapcsolatban, mint te, aki ateista! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!