Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért gyűlölnek a keresztények?

Miért gyűlölnek a keresztények?

Figyelt kérdés
20 éves, homoszexuális fiú vagyok. Amint megtudják rólam, azonnal elkezdenek gyűlölni, lenézni és kegyetlenek lesznek velem. Miért nem értik, hogy a szexuális orientáció nem az én választásom és hogy ezt nem lehet megváltoztatni? Nem fair, hogy olyanért utáljanak, amiről nem tehetek.

2020. márc. 10. 23:36
1 2 3 4
 21/36 KZitus ***** válasza:
0%

"... én csak annyit tudok mondani, hogy én abban a szerető Istenben hiszek, aki válogatás nélkül szeret mindenkit."

Te valóban ezt hiszed? Mire alapozod? Az tényleg írva van, hogy Isten nem személyválogató! De a Biblia ezt teljesen másként fogalmazza, mint ahogyan te azt értelmezed:„Bizonnyal látom, hogy nem személyválogató az Isten; Hanem MINDEN NEMZETBEN KEDVES ő ELŐTTE AKI ŐT FÉLI ÉS IGAZSÁGOT CSELEKSZIK” Cselekedetek 10:34, 35. Azért ez nem ugyan az, mint amiről te írtál!

"gyűlölnek a keresztények"! - az írásod alapján azt szeretnéd, ha a "keresztények" úgy tekintenék a homoszexualitásodat, ahogyan te tekinted magadat. Miért várod ezt el tőlük, ha erről Krisztus tanítása teljesen másat ír? Miért nem tudod a keresztény álláspontot elfogadni? Miért akarod a saját álláspontodat másokkal elfogadtatni? Azt gondolom (bocs ha tévedek) azért, mert zavar, és zavarban vagy a nem a "normális" beállítottságú emberek társaságában.

Ha én mint keresztény tudom, ismerem Isten álláspontját a homoszexuális életet élő emberekről, és elfogadom a Teremtő álláspontját, miért okoz ez neked, nektek problémát? Végül is mindenki úgy él, ahogyan akar. A saját életemért én veszem majd jutalmát, a sajátodért pedig te. Mindenki a saját terhét hordozza a Biblia szerint. Nem tudnád ezt elfogadni?

Már idézték az 1Korinthus 6:9–11-et. Világosan le van írva, hogy az első századi keresztények között is voltak olyan beállítottságuak mint te, de CSAK azután válhattak keresztényekké, ha megváltoztak. Ezen szeretné változtatni? A Biblia szerint nem lehet! Egy ideig elnézte Isten, és időt ad minden embernek a változásra, sőt rengeteget segít az embernek, hogy"tisztává" váljon. Jehova természetesen nem tűri tökéletes erkölcsi irányadó mértékeinek semmilyen folyamatos és állandó áthágását. Határozottan gyűlöli alapelveinek önfejű semmibevételét. Az ajtót viszont nyitva hagyja a megbékélésre, ahogyan arról a Zsoltárok 86:5; és az Ésaiás 55:7 ír. Ezzel összhangban, a keresztények nem teszik a homoszexuálisokat vagy bárkit a rosszindulat, nevetség vagy zaklatás céltáblájává. Az igaz keresztények embertársaikat Krisztus lehetséges tanítványainak tekintik, tisztelettel és méltóságteljesen bánva velük. A Biblia ezt mondja: „Mert ez jó és kedves dolog a mi megtartó Istenünk előtt, a ki azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson” 1Timótheus 2:3, 4.

2020. márc. 11. 12:31
 22/36 Maria del ore ***** válasza:
0%

9-es válaszolónak:

Látom, hogy Isten szava, tanácsa, neked semmit nem jelent, és szelektálsz személyekre szabva:

(Róma 12:1, 2) 12 Kérlellek azért titeket, testvérek, az Isten könyörülete által, hogy mutassátok be testeteket élő, szent, az Isten előtt elfogadható áldozatul; ez értelmi képességetekkel végzett szent szolgálat. 2 És ne szabjátok magatokat többé ehhez a világrendszerhez, hanem változzatok át elmétek újjáalakítása által, hogy próbatétellel megállapíthassátok, mi az Isten jó, elfogadható és tökéletes akarata.

(Efézus 4:21–24) . . ., 22 hogy le kell vetnetek a régi egyéniséget, amely korábbi viselkedésmódotokhoz igazodik, és amely megromlik megtévesztő kívánságai szerint; 23 meg kell pedig újulnotok az elméteket mozgató erőben, 24 és fel kell öltenetek az új egyéniséget, amely Isten akarata szerint teremtetett igazi igazságosságban és lojalitásban.

Ezek a szavak itélik el azokat, akik azt állitják, hogy nem kell változni, és Isten úgy fogadja el, ahogy van.

"akkor hol van az a nagy keresztényi SZERETET és ELFOGADÁS?"

Már ne haragudj, hol van az megirva, hogy Isten jóváhagyja ezt a gondolkodás módot? Nem de azt kéri, amit fent olvastunk?

Ellenben hogyan ajánljuk fel az életünket, Istennek?

"mutassátok be testeteket élő, szent, az Isten előtt elfogadható áldozatul;"

Az ilyen felfogás alapján a személy nem tudja az életét tisztán felajánlani Istennek, igy az áldozata, vagy az élete nem elfogadható.

Ezért Már megbocsáss, de Isten törvényeinek áthágását nem lehet elfogadni, sem szeretni.

Isten nem fogadja el a helytelenséget, és a megbocsátással nem lehet visszaélni. Sőt az irásokban pontosan arra hivja fel a keresztény figyelmét, akik Jézus tanitványai akarnak lenni, hogy változtatniuk kell, ha Jézushoz hasonlóan akarnak élni gondolkodni. És nem mondja, hogy nyugodj bele, hogy "ilyennek születtél", vagy "Ilyen körülmények között élsz"

Nem egy olyan mozgásában korlátozott személyt ismerünk, akik nem hagyták annyiban a sorsukat, és abból hozták ki a legtöbbet, amiben vannak, és nem nyugodtak bele a helyzetükbe, inkább erőfeszutseket tettek a vátozásra

Ezek az emberek az ilyen felfogással, arra köteleznék Istent, hogy Igy fogadja el Őket. Azonban Isten a szavát pontosan más oknál fogva iratta le:

(Róma 15:4) 4 Mert mindazt, amit régebben megírtak, az oktatásunkra írták meg, . . .

Vagy is hogy tanuljunk belőle, hogy ne essünk ugyan abba hibába, és igy itélet alá kerüljünk.

Ellenben a Biblia, a Te meglátásod alapján, feleslegesen iródott az emberek számára

2020. márc. 11. 12:36
 23/36 anonim ***** válasza:
76%

A kereszténység, és más, kapcsolódó programok amik a spiritualitás elpusztítását célozzák, vehemensen támadják a szexualitást minden elérhető módon, legyen az heteroszexualitás,homoszexualitás, stb. Azért dolgoznak, hogy gátlásokat, bűntudatot, szégyent ébresszenek az emberekben, és ebből a csodálatos és spirituálisan megerősítő valamiből undorító dolgot csináljanak. Nagyon kevés keresztény és muszlim van tudatában, hogy mi is valójában a spiritualitás.

Mivel a homoszexualitás egyre nyíltabb lesz, most János evangéliumának egyes részei – melyeketkorábban kényelmesen eltöröltek – azt állítják, hogy egy másik férfival volt szexuális kapcsolata.Bármi, bárhol, bármikor.

A názáreti soha nem adott egyetlen egyenes választ sem semmilyen kérdésre. Ezáltal bármelyik bibliamániás idézhet nagyjából bárhonnan, ahogy jónak látja. Példabeszédei bármely helyzetben,bármikor alkalmazhatók, mégsem mondanak semmit. Száz különböző módon lehet értelmezni őket.Csak tedd őt egy botra, és tiéd a pálya!

Azt javaslom, hogy mindenkit helyezz előtérbe egy buzgó kereszténnyel szemben, mert igazán elfuseráltak.

2020. márc. 11. 12:56
 24/36 anonim válasza:
15%

Fiam, #9-es setét vagy, de nagyon...

Az a helyzet, hogy mi keresztények vagyunk, és nem liberálisok... Természetesen elfogadunk mindenkit,

2020. márc. 11. 14:12
 25/36 A kérdező kommentje:

"Te miért nem érted, h ez egy pszichés betegség és meg lehet változtatni?"

Mert nem lehet megváltoztatni. Te el tudod dönteni, kibe leszel szerelmes? Olvass csak utána, mi történt azokkal, akiket megpróbáltak megváltoztatni ilyen keresztény átnevelőtáborokban. A halálba kergették őket.

2020. márc. 11. 18:10
 26/36 A kérdező kommentje:
Van egy kis keresztény egyetemi közösség budapesten, ahova egyszer meghívtak. Szerettem köztük lenni, mentem többször is. Onnan az egyikük közelebbi barátom lett, neki elmondtam. Ezután egyre jobban került engem, szinte mindig lerázott. Majd valamikor elmondhatta a közösség vezetőjének is, mert az négyszemközt kioktatott, hogy az ilyen embereknek nincs helye köztük. Ezután többet már nem mentem, ők meg még a facebook ismerőseik közül is kitöröltek.
2020. márc. 11. 18:17
 27/36 anonim ***** válasza:
30%
A nagy keresztényi elfogadás.
2020. márc. 11. 18:19
 28/36 anonim ***** válasza:
19%

"négyszemközt kioktatott, hogy az ilyen embereknek nincs helye köztük. "

Hú de rossz neked, hogy nincs helyed hátba szúrós aberráltak között.

Különben jobban jártál.

2020. márc. 11. 18:25
 29/36 Maria del ore ***** válasza:
20%

"Olvass csak utána, mi történt azokkal, akiket megpróbáltak megváltoztatni ilyen keresztény átnevelőtáborokban. A halálba kergették őket."

Rosszul áltak a "változtatáshoz". Egyébként pedig ha lehetetlen volna, Isten nem sorolja a halált érdemlő dolgok közé. Valamint nem tartalmazná azt, hogy sokan akik ilyen életet éltek, felhagytak ezzel és nem haltak bele.

Sajnálatos módon, Kibúvót keresel, és azzal ámitod magad, hogy Isten segget csinál a szájából, és még sem tartja be a saját szavát.

Bocsánatot kérek ha esetleg keményen fogalmaztam. Azonban Isten megcsúfolása, amit itt állitasz. Ha az első keresztények közül Isten szellemének segitségével, tudtak változtatni és nem haltak bele, akkor Bár ki képes erre.

Ezek üres kifogások, és azt akarod, hogy Isten alkalmazkodjon hozzád. Hát Kedves Barátom nem neki kell alkalmazkodnia, hanem Neked, ezért hozott olyan Erkölcsi elveket törvényeket, amiket kér, hogy betartsunk.

Ellenben nem kérne semmit, csak simán beleegyezne abba, hogy a Természet szerinti élet szabadkezet kapjon, holott, az tisztátalan.

2020. márc. 11. 18:27
 30/36 anonim ***** válasza:
64%

A homoszexualitás gyakorlását ítéli el a kereszténység, nem a homoszexuális állapotot önmagában.

A keresztény is ember, és mindenkinek megvannak a maga hibái.

2020. márc. 12. 19:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!