Isten minek teremtette a drogokat?
Hiszen várható volt hogy sokan függők lesznek, és mérhetetlen szenvedésen mennek át mielőtt meghalnak. Közben a környezetükben is óriási szenvedéseket okoznak, elvonásban a bűnözés megy hogy újra legyen pénz az anyagra, és soha nem élhetnek rendes életet. Látható hogy aki komolyan függő (pl intravénás használó) azoknak csak alig pár % - a képes leállni tartósabban.
Pedig Isten engedte hogy létrejöjjenek ezek, és most meg hogy az ember így használja ezeket a szereket nem segít semmit. Van aki már meg akar halni, túladagolja magát, de ráhívják mentőt, újraélesztik és tovább kell itt szenvednie. Az egész élet egy nagy szenvedés amúgy is, mért nem tud megszűnni???
Mert persze lehetne úgy érvelni hogy a kés se arra való hogy elvágjuk vele a kezünket.
Azonban a drogok olyan érzéseket adnak egy időre, olyan boldogságot, amit nem is lenne szabad érezni. Pl a heroin is olyan hogy aki egyszer érzi, az egész életében sóvárogni fog utána. Hiszen olyan jó.
Viszont akkor miért lett "engedélyezve" hogy ilyen jó érzést át lehessen élni?
Hiszen már maga a tény hogy vannak ilyen földöntúli boldogságok, előrevetíti hogy aki kipróbálja függő lesz..
Aki pedig le akar szokni, és évek alatt se sikerül neki, és a végén belátja hogy egyetlen úton menekülhet, mégpedig ha meghal, akkor neki miért nem engedi hogy befejezze itt az életet?
Nem Isten teremtette a drogokat, hanem az emberek. A drogok csupán vegyületek keverékei, ezeket az anyagokat bárhogy fellehet használni, az ember dönti el mit kezd velük. A heroin is csupán egy ópiumból kotyvasztott szer. Az ópium pedig önmagában se nem jó, se nem rossz. Megfelelő adagban, megfelelő módon alkalmazva, orvosi célokra a mai napig használják, különböző fájdalomcsillapítók előállítására.
A halál nem megoldás semmire, hanem a végső vereség. Isten az élők Istene, nem a holtaké. Ő azt akarja, hogy az emberek éljenek.
Függőségek bármitől kialakulhatnak, sokan küszködnek valamilyen függőséggel, ezeknek forrása nem Isten, hanem az emberek vágyai. Nagy szenvedést vállal az aki drogokhoz nyúl, ez mostanra már elég köztudott. De, Isten segítségével még ettől a függőségtől is meglehet szabadulni. Ahhoz, hogy Isten segíthessen az embereken, életben kell maradniuk és megfogniuk a kezét, amikor Ő feléjük nyúltja.
Jó lenne, ha valaki most már megpróbálna a kérdésre válaszolni.
Kicsit még kiegészíteném: miért teremtette a drog hatását egyáltalán?
Lehetett volna úgy is teremteni, hogy az agy (emberi és állati) egyáltalán ne reagáljon semmiféle drogra.
Válaszoltunk a kérdésre utolsó. A drogot az ember teremtette. Amelyik meg természetes (pl. valamely növény bódító/hallucinogén hatása miatt), az sem arra lett teremtve hogy mi ilyesmi célra használjuk, csakhogy az ember leleményes.
A kérdező meg kicsit olyan, hogy "amúgy a drog jó, mert valakinek boldogságforrás, csak mértékletesség kellene". Nem, nem kellene. Egyáltalán nem kellene használni. De míg vannak olyan emberek akiknek nem elég jó az élet, addig lesznek akik ráállnak.
Én speciel szeretem az alkoholt, de csak néha. Tehát évente egyszer, ha bebaxok és ez a max. Tehát elégedett vagyok az életemmel. Elismerem hogy jó a felszabadult érzés, de nem álltam rá, mert tudom hogy káros. Ennek minden emberben meg kellene lennie, de sajnos nincs. Ez sem Isten hibája, hanem az emberé.
#7 és #8:
NEM A KÉRDÉSRE VÁLASZOLTATOK!
Ezen kívül #7 butaságokat (is) írt.
Arról nem is beszélve, hogy lila gőze sincs a biológiáról.
Mirőlszól legalább próbálja használni azt a tudását, ami van neki.
Kérem, hogy ne írjatok, ha nem tudtok a kérdésre válaszolni.
Mindenki tudja, hogy a drog rossz, meg nehéz abbahagyni, stb.
De most nem ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!