Mi kell ahhoz, hogy egy borból misebor legyen?
Jó kérdés. Jézusnak milyen vércsoportja lehetett? Félédes vagy száraz? Chateau Cheval Blanc vagy Tesco gazdaságos?
Vagy netán valamilyen Rosé? Rsetleg egy gyengyébb must, szőlőlé?
Elvileg az átváltoztatásnál alakul át a kenyér és a bor is. Jézus sem határozta meg a márkáját vagy a fajtáját, mert lényegtelen.
Semmit.
Ugyanolyan kozonseges bor mint amit Tescoban lehet kapni.
#2
Mondjuk csak tisztán szőlőből készült lehet, pancsoltat nem nagyon használhatnak. De egyébként igen.
Ahogy írták páran: a különbség a gyártásban van csak. Mert a misebor csak tisztán szőlőből készült bor, cukortól és más adalékoktól mentes.
"Elvileg az átváltoztatásnál alakul át a kenyér és a bor is."
Átlényegül. A substantia változik meg. A többi trollkodásra inkább nem reagálnék... Annyit csak érdekességből hozzáteszek, ha már borokról van szó, hogy szükséghelyzetben tiszta szőlőlével is lehet misézni. Ahogy tette ezt Placid atya is a Gulagon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!