Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok, van gyümölcse...

Mit gondoltok, van gyümölcse az imádságnak?

Figyelt kérdés
Történt már veletek olyan dolog, amikor Istenhez fohászkodtatok egy fontos, nehéz, számotokra olyan dolog miatt amikor már sok esélyt nem láttok és imátok meghallgatásra talált?
2020. febr. 17. 18:06
 1/10 anonim ***** válasza:
46%
A gond az, hogy sose tudod meg, hogy az imád nélkül is megtörtént volna-e az a valami. Szóval ártani biztos nem árt, de nem biztos, hogy használ.
2020. febr. 17. 18:15
 2/10 anonim ***** válasza:
46%
Annyi biztos, hogy megnyugszol az imádkozástól.
2020. febr. 17. 18:19
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
Van . 4 évig hirdettünk egy felesleges gyüm.telket ami egyre nagyobb gondokat okozott kiadást stb . Kivoltunk napokig imadkoztunk , aztán hamarosan 3 jelentkező versengett . Macska mérgezést kapott későn került elő , gyorsan allatorvoshoz elvittük infúzió stb . Kért 1 napot mert lehet elhuny vagy elaltatja,imádkoztunk, aztán mondta ker egy napit mert mintha jól lenne . Másnap hívott hogy kicserelték mert teljesen felépült .
2020. febr. 17. 18:37
 4/10 KZitus ***** válasza:

Szia

Van. A zsoltáríró Dávid is érezte az erejét

Zsoltárok 32:1–5

"Boldog az, akinek Isten megbocsátotta a törvényszegését, és eltörölte a bűnét.

2 Boldog ember az, akinek Jehova nem ró fel vétket, és akinek nincsenek álnok gondolatai.

3 Míg hallgattam, csontjaim elsorvadtak, hisz egész álló nap sóhajtoztam.

4 Mert nemtetszésed éjjel-nappal teherként nehezedett rám. Erőm semmivé lett, mint a víz a tikkasztó nyári forróságban.

5 Bűnömet végül megvallottam neked, nem takargattam vétkemet. Ezt mondtam: „Megvallom törvényszegéseimet Jehovának.”

Te pedig megbocsátottad vétkemet, bűneimet."

Ez a keresztény korra is igaz:

Jakab 5:16–18

" Valljátok meg azért nyíltan a bűneiteket egymásnak, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy ereje van az igazságos ember könyörgésének. Illés olyan ember volt, akinek a mieinkhez hasonló érzései voltak, és amikor buzgón imádkozott, hogy ne essen, nem esett eső a földre három évig és hat hónapig. Majd ismét imádkozott, és esőt adott az ég, a föld pedig gyümölcsöt termett."

2020. febr. 17. 18:53
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Alma.
2020. febr. 17. 19:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Én egyre alázatosabb leszek az imádságtól. Megfigyeltem, hogy a világban ez nem jó, úgy néznek rám az emberek, mint ördögök néznének. Szinte gyűlölnek a szemükkel. Az hogy Isten szereti vagy sem, hogy egyre nagyobb alázat van bennem, azt hiszem csak halálom után derül ki.
2020. febr. 17. 21:49
 7/10 anonim ***** válasza:
53%

Az imádság már az eredmény is, aminek további eredménye a még nagyobb áhitatba kerülés.

Az imádságnak semmi köze ahhoz, amikor kérsz valamit.

Amikor én kérek, mindig van eredmény, éa mindig óriási. Bár nekem tiszta a szívem és tudom, hogy kell nézni, így látok.

2020. febr. 17. 22:45
 8/10 KZitus ***** válasza:

A legnagyobb gyümölcse az imának az, hogy közelebb kerülhetünk Alkotónkhoz.

Minél közelebb kerülünk hozzá, annál inkább odafigyel ránk.

Jehováról mindig tanulhatunk majd valami újat a Prédikátor 3:11 szerint. Ezért nem az számít a leginkább, hogy mennyit tudunk már róla, hanem az, hogy mihez kezdünk az eddig megszerzett ismeretünkkel. Ha alkalmazzuk a tanultakat, és igyekszünk utánozni szerető Atyánkat, ő folyamatosan közeledni fog hozzánk: Jak 4:8 "Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és tegyétek tisztává a szíveteket, ti határozatlanok.". A Szavában arról biztosít minket, hogy soha nem hagyja el azokat, akik őszintén keresik őt.

„Bízzál Jehovában teljes szívedből, és a magad értelmére ne támaszkodj. Minden utadban vedd figyelembe őt, és akkor ő fogja egyengetni ösvényeidet” Példabeszédek 3:5, 6. Elhiszed ezt ?

2020. febr. 18. 13:59
 9/10 anonim válasza:
100%
Persze hogy van gyümölcse . Isten szeret téged és meghallgatja az imádat ha hiszel benne.
2020. febr. 18. 21:57
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha hiszel benne, hogy Isten meghallgat téged, és a Jézus nevében imádkozol hozzá, akkor meghallgatja és válaszol.

Jézus azt mondta: "Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek. 24Eddig nem kértetek semmit a nevemben. Kérjetek és kaptok, hogy örömötök teljes legyen." - János 16,23.24

Látod? Isten azt akarja, hogy örömünk teljes legyen!

2020. febr. 20. 02:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!