Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény lehet politikus?

Keresztény lehet politikus?

Figyelt kérdés
Mit jelent politizálni? Mi egy politikus feladata?

2020. febr. 17. 00:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%

Lehetni lehet, de akkor hamar vége a karrierjének, és sosem fog közép rétegű politikussá sem lenni a mai világ gusztustalansága miatt.

Hát nem azt, amit bohóckodnak világszerte.

Hát nem az, amit tesznek világszerte.

2020. febr. 17. 10:17
 12/25 anonim ***** válasza:
11%

"a kereszténység egy világhatalom, "

Teljes tévelygés az ilyen laikus hozzászólás, semmi köze ahhoz, amit Krisztus tanított:

Ján 17:14 Én a te igédet nekik adtam; és a világ gyűlölte őket, mivelhogy nem e világból valók, amint hogy én sem e világból vagyok.

Ján 17:15 Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.

Ján 17:16 Nem e világból valók, amint hogy én sem e világból vagyok.

Hogy lehetne világhatalom a világból kihívottak /ekklézsia=egyház/ közössége?

Bármely személy rögtön nem része a világból kihívottak közösségének, amint politikai pályára lép, a demokrácia szabályait magára veszi, azt használja fel, és millió téren megsérti a krisztusi alapelveket. Tőkés Lászlónak meg a hozzá hasonlóknak semmi közük Krisztushoz, a ref. egyház politikailag teljesen aktív, stb.

A Krisztus parancsa erre a munkára szól:

"Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek: és íme én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!" (Mt 28:19-20)

Az hogy a mai kereszténység egy világhatalom, őket minősíti, hogy nem tartja meg a Krisztus parancsait, azért folyik bele a politikába.

[De egyébként itt annyi laikus nyilatkozgat unalmában, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, és a hasukra ütve mondogatják a saját elképzeléseiket, a Bibliát nem idézve tekintélyként, mivel nem ismerik - sem a tekintélyét el nem ismerik!]

2020. febr. 17. 10:23
 13/25 anonim ***** válasza:
83%
Mutass egy keresztényt, aki szent életét él / ne lehetne politikus az essmerendszer miatt (és nem azért mert gyárilag retardált).
2020. febr. 17. 11:37
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
Egy kereszténynek nem kell szent életet élni. Különben is, milyen lenne az?
2020. febr. 17. 12:37
 15/25 anonim ***** válasza:
69%
Kitérő Válsz. Szóval te politikus vagy?
2020. febr. 17. 13:41
 16/25 anonim ***** válasza:
83%
Persze. A politika a közügyekkel való foglalkozás. Ha van a keresztény embereknek közössége, akkor akkor ott közös ügyek is vannak, amikkel valakinek foglalkoznia kell. A politika nem egy eleve gonosz foglalkozás, hanem elengedhetetlen feltétele a civilizált létnek. Kétségtelenül nagyobb veszélye van a megromlásra (korrupció), mint akinek a legnagyobb felelőssége egy szűk család vezetése, de ettől még létezik erényes politikus és erényes politika is.
2020. febr. 17. 13:59
 17/25 anonim ***** válasza:
27%

Hova tértem ki? Mi az hogy szent élet? És miért gondolod hogy egy keresztény soha nem tehetne semmi rosszat? Van olyan, főképpen a politikában könnyen előfordulhat, hogy a jó szándék vezet, de közben nem veszed észre, hogy hamis értékrendet követsz, és valójában helytelen dolgokat teszel. Olyan is van, főleg a politikában, hogy kénytelen vagy megalkudni valami kevésbé sz@rral, hogy ne legyen még rosszabb, de ettől még a kisebb rossz mellett kiállni is ugyan olyan helytelen. Politikusként simán besározod a kezed, még mielőtt észre vettedd volna, hogy belenyúltál.

Vannak, vagyis lehetne tisztességesen politizálni, ezernyóccázban még ment is néhány embernek. A mai helyzet nem az ahol ez működhetne. Ahhoz itt társadalmi össztudatot kellene átformálni. Szinte lehetetlen. A normális emberek innen fejvesztve fognak menekülni, hogy hova azt nem tudom, és bár én nem vagyok teljesen normális, de kérem hogy adják majd meg a helyi koordinátákat hogy én is oda találjak! Csenben leszek, viselkedek, ígérem.

2020. febr. 17. 14:15
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem kèrdès:Jèzus vagy az apostolok politizáltak?

Ha ige,politizálj.

Ha nem,nepolitizálj.

2020. febr. 17. 19:11
 19/25 anonim válasza:
88%

Természetesen lehet, egy darab utalás nincs a Szentírásban ennek ellenkezőjére. Ha megmarad őszinte politikusnak, és a közjót szolgálja, azzal remek úton halad.

Ez gyenge próbálkozás volt a provokációra.

2020. febr. 18. 16:02
 20/25 anonim válasza:
100%
18: Jézus vagy az apostolok ittak zacskós tejet? Ha nem, ne igyál zacskós tejet!
2020. febr. 18. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!