Keresztény lehet politikus?
Lehetni lehet, de akkor hamar vége a karrierjének, és sosem fog közép rétegű politikussá sem lenni a mai világ gusztustalansága miatt.
Hát nem azt, amit bohóckodnak világszerte.
Hát nem az, amit tesznek világszerte.
"a kereszténység egy világhatalom, "
Teljes tévelygés az ilyen laikus hozzászólás, semmi köze ahhoz, amit Krisztus tanított:
Ján 17:14 Én a te igédet nekik adtam; és a világ gyűlölte őket, mivelhogy nem e világból valók, amint hogy én sem e világból vagyok.
Ján 17:15 Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.
Ján 17:16 Nem e világból valók, amint hogy én sem e világból vagyok.
Hogy lehetne világhatalom a világból kihívottak /ekklézsia=egyház/ közössége?
Bármely személy rögtön nem része a világból kihívottak közösségének, amint politikai pályára lép, a demokrácia szabályait magára veszi, azt használja fel, és millió téren megsérti a krisztusi alapelveket. Tőkés Lászlónak meg a hozzá hasonlóknak semmi közük Krisztushoz, a ref. egyház politikailag teljesen aktív, stb.
A Krisztus parancsa erre a munkára szól:
"Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek: és íme én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!" (Mt 28:19-20)
Az hogy a mai kereszténység egy világhatalom, őket minősíti, hogy nem tartja meg a Krisztus parancsait, azért folyik bele a politikába.
[De egyébként itt annyi laikus nyilatkozgat unalmában, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, és a hasukra ütve mondogatják a saját elképzeléseiket, a Bibliát nem idézve tekintélyként, mivel nem ismerik - sem a tekintélyét el nem ismerik!]
Hova tértem ki? Mi az hogy szent élet? És miért gondolod hogy egy keresztény soha nem tehetne semmi rosszat? Van olyan, főképpen a politikában könnyen előfordulhat, hogy a jó szándék vezet, de közben nem veszed észre, hogy hamis értékrendet követsz, és valójában helytelen dolgokat teszel. Olyan is van, főleg a politikában, hogy kénytelen vagy megalkudni valami kevésbé sz@rral, hogy ne legyen még rosszabb, de ettől még a kisebb rossz mellett kiállni is ugyan olyan helytelen. Politikusként simán besározod a kezed, még mielőtt észre vettedd volna, hogy belenyúltál.
Vannak, vagyis lehetne tisztességesen politizálni, ezernyóccázban még ment is néhány embernek. A mai helyzet nem az ahol ez működhetne. Ahhoz itt társadalmi össztudatot kellene átformálni. Szinte lehetetlen. A normális emberek innen fejvesztve fognak menekülni, hogy hova azt nem tudom, és bár én nem vagyok teljesen normális, de kérem hogy adják majd meg a helyi koordinátákat hogy én is oda találjak! Csenben leszek, viselkedek, ígérem.
Ez nem kèrdès:Jèzus vagy az apostolok politizáltak?
Ha ige,politizálj.
Ha nem,nepolitizálj.
Természetesen lehet, egy darab utalás nincs a Szentírásban ennek ellenkezőjére. Ha megmarad őszinte politikusnak, és a közjót szolgálja, azzal remek úton halad.
Ez gyenge próbálkozás volt a provokációra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!