A kapcsolatmegszakítás vallási okokból a családtagokkal a Jehova Tanúinál szerintetek Bibliakövető?
tényleg ?
mit szólnál ahhoz, ha egyszerűen a későn érő kamaszlányod akivel tényleg jó a viszonyod ,hírtelen eltűnik otthonról,hogy azt sem tudod egy évig merre keresd ,de nem is teheted mert már elmúlt 18 ,és a kitudjahonnan előkerült vagy 20 évvel idősebb szórólapos mineknevezzem rafkós egyén a legjobb barátnőnek tünteti fel magát, bebeszéli jóakaró pionírként , hogy mi mint a szülei nem jól nevelték,rátelepszik minden percére - idővel otthagyja az iskolát mert elhiszi, a világvége előtt az időpocsékolás ,majd úgy megy férjhez hogy meghívót sem kapsz, és már hipp-hopp a második gyerekét várja ,idestova kb 4 éve nem láttad csak néha egy percre, csak néha egy-egy sms és úgy tudod egy ismerősöd által, hogy veszélyeztetett terhesen és betegen vonszolja magát egy csöpp gyerekkel és a kocsikával a "jó hírt vinni" mindenkihez ..
A hívők és a vének magasról pedig ugyanolyan stílusban beszélnének veled mint világi szülővel , ahogy te szoktál mással , csak a jelzőket finomítják kissé a szókincsükben ...
Ha ezt te magad is átéled egyszer ilyen formában ,akkor valószínűleg máshogy véleményezel majd az igazmondásomról,vagy bárkiéről ...
Addig inkább tedd meg azt , hogy ne mondj semmit .
Az írásaid alapján ne haragudj de nem tudod felmérni, de fogalmad sincs mi minden fordul elő , és mennyiféleképp értelmezhető egy eleve téves "tanítás" gyakorlati része.
Az , hogy az családokra milyen kihatással és következményekkel tud lenni egy-egy bibliai elem különféle magyarázata , mindenki döntse el a saját hite, vallása és gondolatai szerint.
Effre ne rébuszokban beszélj, hanem írj konkrét dolgokat. Nem nevekre és azonosítható helyekre gondolok, hanem hogy miről beszélsz és mivel vádolod azt, akit vádolsz. Lehetne kevésbé zavarosan?
Miért menne el szó nélkül a nagykorú lány, ha olyan jó a kapcsolat otthon? Ez nem hihető!
de azt is elhiheted , alapos okom van kitenni a linkeket , vagy ilyen kérdéseket feltenni ..eszem ágában sincs csak úgy összevissza mert a kezembe akadt vagy esetleg szórakozásból. ..
és főleg! nem bántásból vagy a te kegyes célpontodnak kitenni magam "provokációkból személyeskedni "
vannak akiknek tájékozódásként szolgálna - én rohadtul örültem volna neki anno ,ha valaki komolyan megfontolva megtette volna -
és most nyeljél egy nagy gombócot - a célpont jelenleg nagyjából a befolyásolható idősebb kamaszkorosztály 16-22 év között .
És egyszercsak a szülő azt tapasztalja - hupsz nincs gyereke többé a láthatáron ...
majd előkerül ki tudja mikor .. az enyém 4 éve csak délibábként , és te nem tudod mi pokol ez egy szülőnek.. ..
Magyar vagyok,ezért vagyok itt a gyakorin, mégha Zürichben is élek - -és ezért írom ,küldöm haza a linkeket - szülőként - ez a valós helyzet itt.
Nem vagyunk egyedüli szülők akik így jártak.
Csak a Jóisten tudja mi lesz tovább ...
Jóval dúrvább mint otthon, és nem sokat packáznak a hivatalok sem . A kacsahírek nemigazán játék, meggondolandó mit beszéljen az ember, ha nem akarja megütni a bokáját vallásrágalmazásért..
Nem vádolok senkit , hanem próbálom elmondani mi van itt.
Otthon a töredékét sem hallani.
Méghogy nem mehet el egy kiskorú gyerek otthonról ? - elég egy vallásra hivatkozó indok- panasz -nyilatkozat amit a szülőkkel aláírat a hivatal és kampec. Nézheted.
Nagykorúsítják .
Elköltözik és a szülő még tartásdíjat is köteles fizetni addig amig nem önellátó és mégcsak nem is látogathatja ha a vallásában "zavarja".
A gyerek símán be is perelheti a saját szüleit.
Elhiszem , hogy otthon ez nem hihető, mert ilyen nincs is, sőt elképzelhetetlen.
De a szülők - gyerekek közötti viszony is általában jóval hidegebb .És nem gyerekcentrikus a rendszer .
18 évesen már tanácsot sem adhatsz, mert zaklatásnak vehetik.
Hihetetlen, ugy-e ?
De ez van- szülési szabi 6 hét és punktum. Ovi- bölcsi van , de imátkozz hogy helyet kapsz, általában nincs .
Te gyereked , old meg !-miként ?-a te dolgod,te vállaltad.
Szóval nem egyszerű.
Ha az ember elmeséli , akkor pedig otthon lehazugozzák, hülyének nézik.
Amit nagyon komolyan vesznek az viszont a destruktív vallási irányzatok.
ja, félreértés ne essék- az én gyerekem csak hirtelen a semmiből "elfelejtett" hazajöni anno az iskolából.
Új "szülei" lettek egyik napról a másikra ,ezt közölték velünk - akik azóta is megmondják neki miként kell hívőként élni, mit tehet és mit nem.
Mi pedig el vagyunk felejtve.
Jogi dologra nem került sor , tanácsadásra igen.
Innen van a sok infólink.
Na és ilyenkor mi van ?
Kapcsolatmegszakítás ? Bibliakövető az ilyesmi ?
Fejenállhat az ember .
A Jehova tanúinál sem amolyan "játszunk már egy kis vallás" dolog van - úgy megrángatják az embert ,olyan szigorral hogy becsinál.Egy vén olyan mint egy uralkodó.
És símán. Aki kilép , vagy ellent mer mondani -annak padló - évekig talpra sem tud állni.Irdatlanul megalázzák, össztörik -
Általában vagy a pszichiátrián kötnek ki, szociális segélyen vagy a temetőben.
De simán hagynak bárkit meghalni is, gyereket is. Nincs olyan hogy hát egy kicsit "hazanézek" a katolikus vagy református szüleimhez ... felejtsd el.Addig nincs baj, amig bólogatsz és mosolyogsz.
Ez hozzátartozói szemmel ilyen -
Hogy nekünk ezt milyen volt először végighallgatni- tényekkel alátámasztott adatokkal az infosektában ?-
nem kívánom senkinek.
Először azt mondtam ez egy rémálom, ez egy hazugság, ez mese .. ilyen nem létezik.. nekem ne meséljen senki ilyesmit , ilyen nincs !
Minden szépítés és melléduma nélkül - borzalmas , hihetetlen , a padlóig lesújtó volt amikor tudatosult bennünk.
Nincs kedvem itt hazudozni nektek.
sem vádaskodni, sem kitalálni dolgokat - egyszerűen csak kiönteni ezt a sok hihetetlen mocskot ..napokig tudnék írni a sok keserűségtől... 4 év 24 órában lelki küzdelem, féltés, aggódás, a megválaszolatlan kérdések - a sok miért ? után túl fáradt vagyok .
Ezt emberi ész- legalábbis én nehezen tudom befogadni, megérteni , lenyelni , megemészteni .. ..
Ne haragudjatok - ez nem vallás.
Én református vagyok, de soha ilyen gyötrelemben nem volt részünk...
Az egyik legborzalmasabb dolog volt felfogni ,amikor az egyik ülésen közölték a szakemberek velünk nagyon tapintatosan a szomorú hírt- egy 6 éves kisfiút hagyott meghalni az anyja-és sajnos nem tudták megakadályozni, mert nem volt jogukban.
Ott ültünk ledöbbenve, besokkolva csendben és nem egynek folytak a könnyeik még idősebb fériaknak is ..- tizenvalahány hozzátartozó - leírhatatlan gyász és féltés mindenki a sajátjáért ..
kedves tanúk - azokba az arcokba kellett volna belenéznetek - akkor és ott -
Egy vallás akkor vallás ha hitet ad és nem ez .. bármilyen vallás ..
Ez nem vallás, hanem emberi kegyetlenség a vallásra hivatkozva..
Ez nem Isten akarata és műve
Ezt nektek soha senki nem mondja el, meg sajnos nem is hallgatjátok meg - mit éreznek azok a családtagjaitok akik megpróbálják a szemeteket felnyitni és aggódnak értetek ..
ilyent seholsem ír a Biblia - hogy ilyesminek kell kitenni a szeretteiteket és önmagatokat ...
ezt amit leírtam , kérem senki se vegye semmilyen szinten se bántásnak, sem kritikának, sem rágalmazásnak , semmilyen rossz szándékú beírásnak..
Személy szerint senkinek sem szól , inkább mindannyiunknak .
Elmeséltem mi történik velünk,mit látunk , tapasztalunk a környezetünkben úgy ahogy van ,minden szépítés nélkül.
A családomnak ,bármit is mondanék nektek, rohadtul nehéz
és nem tudom ,hogy mikor és hogyan lesz vége.
Effre! Sajnálom ami veled történt! Te lelkileg sérült embernek látszol, de nagyon így tűnik hogy ez nem akkor kezdődött, amikor a lányod elment otthonról. És nem is ez a fő oka. Te ezért a dologért gyűlölettel beszélsz a Tanúk csoportjától, mintegy bűnbaknak kikiáltva őket, holott a te bánatodról ők tehetnek a legkevésbé! Ez egészen biztos.
És most kicsit határozottabb hangnemet váltok, mert a kérdés fajsúlya úgy érzem megköveteli, hogy határozott kijelentéseket tegyek.
Effre azt akarod mondani, hogy Jehova Tanúi szó szerint így szakítják el a szülőktől a fiatal felnőtteket? Mert ha ezt állítod, akkor egyszerűen HAZUDSZ.
Effre azzal rágalmazod Jehova Tanút, hogy hagyják meghalni a szeretteiket? Mert ezt írtad. Márpedig akkor megint hazudsz. Ha ez lenne a céljuk, orvoshoz sem vinnék a gyerekeiket, vagy a családtagjaikat. De elviszik és legjobb orvosi ellátásban akarják részesíteni őket, márpedig számtalan -egyre több orvos ismeri el, hogy a vér nélküli gyógyítással a lehető legjobbat is kapják!
A gyermekbántalmazással kapcsolatos provokatív kérdésednél leszerepeltél, hiszen azt állítottad nagy mellénnyel, hogy minden esetnek pontosan utánanéztél, vagyis minden létező információnak a birtokában vagy, ami ezen vádak tényként való tálalását megengedi.
Pedig amikor ezt kijelentetted, valójában belesétáltál a csapdába, mert ugyanis ezen információk teljes birtokában lenni lehetetlen! Vagyis durva vádaskodás amit csináltál ott is.
Nem hogy nem általános egy ilyen szituáció, de állítom, hogy így, ebben a formában meg sem történhetett! Jó lenne hallani a lányokat is erről. Egyetlen Tanú sem tesz ilyent, ugyanis a család szentsége és fontossága kiemelt náluk. Mindenki családja!
Az más kérdés, hogy ha a szülők részéről durva ellenségeskedés tapasztalható, amivel a már nagykorú gyermeküket akarják befolyásolni és diktatórikus módon meghatározni neki hogy miben higgyen.
De az is valószínűtlennek látszik hogy ha valakinek tényleg jó a kapcsolata a szüleivel, akkor az csak úgy lelép.
Még egyszer mondom, ha azt állítod, hogy Jehova Tanúi bárhol is legyenek, szándékosan a szülők ellen fordítják a gyerekeket, akkor hazudsz.
Még akkor sem teszik meg, ha történetesen a szülők nem éppen mintaszülők. Még akkor is azt tanítják, hogy a gyereknek mindezek ellenére is van miért hálásnak lennie a szülők felé!
Az mentségül szolgálhat neked, hogy nagyon nem ismered Jehova Tanúit, végtelenül egyoldalú és felületes vagy. De ennek pótlásának a hiánya viszont a te sarad. Minden hozzáállásodból árad a gyűlölet a Tanúk felé. Viszont a baj csak annyi hogy ezek a bűnök nem a Tanúknál hanem a fejedben léteznek!
Kíváncsi lennék hogy vajon a lányod mit mondana erről a sztoriról.
hogy mi van ?
Tévedsz de nagyot, de óriásit
Még véletlenül sem vagyok sem sérült sem beteg , főleg nem fejben.
Azért elég merész dolog ilyent állítani rólam vagy bárkiről is - vagy nem gondolod?
Nálad itt sincsenek korlátok ?
Annál inkább te szerepelsz le az elfogult , lóellenzős vak begubózott vallási fanatista világnézeteddel.
Nehogymár rám kend , hogy velem van a baj!
Ezt a módszert viszont nagyon jól ismerem !
Az egyik manipulációs taktika, elhitetik hogy a szülővel van baj, és a szülő nem látja jól , esetleg még agybajos is !
Erre tökéletesen ráigazoltál!
A kisebbik lányom elolvasta a kommented és kiröhögött.
Úgy átláttott rajta mint a szitán.
Orbitális butaság amit írtál.
Hogy te nem mersz szembenézni a valósággal, az a te dolgod.
Bárki aki ellenzi az Őrtorony nézeteit,attól eltanácsolják .Ez alól még egy szülő sem kivétel - itt ez így van . Hogy nálad ott ahol élsz, hogy van, azt pedig te tudod.
Nézd vissza az írásaid : ami nem egyezik meg a tiéddel ,az minden hazugság és kitaláció mindenhol mindenkinél .
Ez már rólam lepereg . Hozzászoktam már.
Milyen adatokat akarsz ? Vigyem oda hozzád az illetőt ?
Különben meg azt állítod, nem is vagy tanú .
Akkor miben vagy te ennyire érintett ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!