Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minek mondja Isten, hogy...

Minek mondja Isten, hogy mindig lehet számítani rá, ha közben ennyi szenvedés van?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy egyszer megment egyszer nem. Vagy hogy van ez?? Néha lehet rá számítani néha nem? Már nem is merek imádkozni hozzá, mert úgy érzem egy atveres az egész, mintha szórakozna velem és jót röhögne rajtam.. Nagyon akarok hinni, de félelemből inkább nem közeledek már Hozzá, mert minnel jobban hiszek benne, annál nagyobb pofont kapok és annál nagyobbat csalódom. Tisztában vagyok vele, hogy Isten nem úgy működik mint egy automata, hogy akármit kérek megadja. De legalább ne állítana ellentétes dolgokat. Mert ezzel csak megzavar és ezerszer zokogasban törtem már ki, hogy ennyire nem lehet Őt megerteni. Annyi fájdalmat látok a környezetemben. Amikor a legnagyobb szükséged van Rá, akkor rúg a legnagyobbat beléd. Tényleg úgy érzem már, hogy gyűlölöm Őt. Meg lehet kovezni nyugodtan. De senki ne mondja nekem, hogy nem érzett meg így. Én egy biztos pontot keresek az életben amiben végre békét találok, de Ő minden csak nem az. Néha úgy érzem, magamra jobban számíthatok mint Rá. Vagy úgy kellene értelmezni a Bibliát, hogy minden vigasztalás amit leir és minden ígéret majd az utolsó időre vonatkozik? Amikor azt írja gondot visel rólam, akkor nem a hétköznapokra gondol?? Hanem hogy majd egyszer a mennybe kerülünk? Tényleg elegem van ebből az egészből. Akárhogy próbálok biztonságot találni Nála és békét találni, annál rosszabbul érzem magam, mert közben teljesen mást tapasztalok. Minnel jobban hiszek Benne, annál nagyobbat csalódok és ennek nincs értelme. Már teljesen depressziós lettem és agyon szorongom magam és félek. Egyáltalán milyen nyugtató dolgokat mond akkor Isten a hétköznapokra?? Nem akarom úgy élni az életem, hogy majd egyszer kitudja mikor még jó lesz nekem. Kell valami fogodzo a mindennapokra. De én azt látom, hogy nem 100 százalékban van jelen az életben. Valakit megment, valakit nem, valakinek segít, valakinek nem. Értem én. De akkor legalább ne állítana fix dolgokat, ha már nem teljesíti őket. Ne igerjen olyat, amit kivételes esetekben nem ad meg, mert ezzel csak osszezavarja az embert és atveres érzést kelt. Bennem legalábbis ez van. Isten teljesen kiszámíthatatlan nekem, és nem merek hinni és bízni benne, mert már nagyon sokszor csalódtam Benne.

El lehet ítélni azért, hogy milyen Istenkepem van nyugodtan, de ha valaki értelmes magyarázatot ad a vivodasomra arra többre megyek, mint a kopkodessel..

Bigott, cső latasu, fanatista hívők kíméljenek. Nem az ő kommentjeikre van most szükségem!

Köszönöm!

2020. febr. 11. 20:32
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Kedves utolso kimelj meg. Ezzel a fekete szovegkiemelessel már ismerős vagy más kérdésből is és már meg ne haragudj de nagyon furcsa elképzeléseid vannak. Rendesen felidegesitessz a valaszaiddal..
2020. febr. 13. 00:11
 22/29 követ62 ***** válasza:

Aki öngyilkos lesz az NEM fordul Istenhez teljes bizalommal, vagy ha fordult is, ahogy a Biblia mondja "kétfelé sántikál".

Attól, hogy valaki azt gondolja magáról, hogy hívő még koránt sem biztos, hogy az.

Judás ott volt Jézus mellett mégsem ismerte meg Őt. Miért? Mert az énje dominált és mindig a saját elképzelését akarta megvalósítási.

És mi lett a vége öngyilkos lett. NEM Jézus tehetett róla!

Ha teljes bűnbánatot tart Jézus neki is megbocsát mint Péternek.

2020. febr. 13. 06:17
 23/29 anonim ***** válasza:

Tévedsz!

Nincs olyan keresztény dogma, amely tagadja az újraszületést!

Egyébként meg Jézus szó szerint tanította a reinkarnációt Keresztelő Jánossal kapcsolatban! Az, hogy a kereszténység nagy része ezt nem fogadja el, vagy félre magyarázzák, az egy más kérdés. De én inkább Jézusnak hiszek, mint a kereszténységben! :)

2020. febr. 13. 06:57
 24/29 A kérdező kommentje:
Igen, csak az újjászületést Jézus nem úgy értette, hogy következő életedben egy pillangó leszel.. :D hanem, hogy a bűnös test meghal, és a keresztség által megtisztulsz és új ember leszel.
2020. febr. 13. 07:46
 25/29 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi a furcsa azon, hogy figyelmeztetlek: egy olyan ember, aki kereszténynek hirdeti magát, reinkarnációs tant hozott neked.

Leírnád, hogy mi a bajod ezzel a figyelmeztetéssel?

2020. febr. 13. 08:12
 26/29 A kérdező kommentje:
Majd más elmagyarazza itt neked ha nem érted.
2020. febr. 13. 08:38
 27/29 anonim ***** válasza:
Akkor minek vársz itt választ, ha te nem vagy hajlandó másnak válaszolni?
2020. febr. 13. 08:48
 28/29 anonim ***** válasza:

Ezzel a fajta gondolkodási móddal nem csodálkozom, hogy depressziós vagy és öngyilkossági gondolatok gyötörnek!

Nem ismered Jézust, nem érted, hogy mit tanított.

A Te életedben is felmerülő szenvedések és betegségek, problémák egy jó részében valójában adósságtörlesztés! Az #12 hozzászólásomban ezt kifejtve.

Csak a gyávák azok, akik a szembesülés elől, a menekülést választják! Az öngyíkosság nem más, mint hitetlenség és menekülés, menekülés a problémákkal való szembesülés elől!

Azt hiszik, hogy a halál által el tudnak menekülni, hogy szembe nézzenek a téves hitükkel és gondolkodási módjaikkal, ami okozza a szenvedéseiket! De nem, a halállal még inkább szembesülni fognak, mert akkor már nem tudnak majd hová menekülni.

"Maguk a hitetlenek sem tudják pontosan megmondani, hogy miért nem hisznek. Azért nem tudják, mert nem akarják! Azért nem akarják, mert nem hajlandók mélyebbre ásni, nehogy magatartásuk homokalapját be kelljen ismerniük. Az emberek tehát menekülőben vannak a problémák elől, menekülőben vannak önmaguk elől, egymás elől, s mindez azért van, mert menekülőben vannak Előlem Jézus elől! Nem hiszik el, hogy Én vagyok a legjobb számukra! Nem hiszik el, hogy boldogságuk elől menekülnek, amikor Előlem menekülnek! Nem hiszik el, hogy Én vagyok az ÉLET! Nem hiszik el, hogy a mulandóság föláldozása az örök élet érdekében a legjobb, amit ember megtehet a földön! Nem hiszik el, hogy mindenki pontosan azért jött le a földre, hogy ezt megtegye!

És mert nem hisznek, ezért nincs boldogság, csak bódultság, nincs öröm, csak üröm, igazság helyett a gazság uralkodik, s az önszeretetet teljesen leváltja, felváltja az önzés!" (Jézus; Hang: 15/1420)

2020. febr. 13. 08:51
 29/29 anonim ***** válasza:

Te hogy képzelnéd el Istent mint jó?

- Ha baj van megment vagy segít, de ha nem, akkor a halál után végső nyugalma lesz az illetőnek. Tehát boldog lesz, egy olyan életben ahol sosincsen több fájdalom és csak jó van, nincsen éhezés stb.

Képzeld el egy napodat úgy mint ha az volna az első és egyben a legutolsó utolsó napod is az életben, nézd meg mi volt benne a jó és a rossz.

Például rosszat nézve valakinek fájt a feje, meglökték szándékosan az úton, rossz dolgokat mondtak rá, beteg stb. fájdalmai voltak egy adott napon.

A másik oldalon például lehet viszont, hogy mennyi szín van az életben, amit lát a szemünk, hogy kell fel a nap reggel és sárgán világítja be a tájat, milyen egy nyugalmas zene, milyen frissítő reggel arcot mosni, milyen jó egy finom csokit vagy pizzát enni. Milyen jó ha valaki kedves velünk vagy ránk mosolyog, milyen jó együtt nevetni. Stb.

Ugyanezt akkor most lehet, valaki gazdag hazamegy meg van mindene, de mégis többre vágyik és elégedetlen, mert neki nincs még meg minden. Otthon aztán megint arról gondolkodik, mint napközben - mi hiányzik és mi nem jó stb.

A másik meg, ha valaki keményen dolgoz egész nap hazamegy és otthon végre lepihenhet egy picit és kikapcsolódhat. Esetleg várja otthon valaki és örülnek, hogy együtt lehetnek egy picit.

Otthon arról gondolkodik, hogy MOST mi a jó, mert a kemény napi munka alatt erről nem tudott gondolkozni..

Ha mindig a pozitívat próbálod meg keresni és látni mindenben akkor sokkal jobb lesz minden és előbb utóbb a kérdésedre is választ kapsz..

Van egy orvos például valaki azt mondja jó, valaki, hogy rossz.. Neked mi a célod ha beteg vagy? Hogy meggyógyulj nem?

Akkor ki fog téged meggyógyítani az orvost véleményezők közössége? Vagy maga az orvos, aki ért hozzá? Kivel fogsz beszélni a véleményezőkkel vagy az orvossal?

Az orvossal, hogy szoktunk beszélni? Időpontot kérünk, illedelmesen bemegyünk és elmondjuk mi a bajunk. Nem törjük rá az ajtót sem váratlanul, mert lehet nem ér éppen rá.

Ha egy orvosnak ezt meg kell tennünk, akkor Istennek még inkább nem - illemtan mentén?

Ha van egy nagy emeletes ház amiben sokan laknak éppen, de rossz sok helyen a vakolat és a vízvezeték stb., akkor mit csinálnak?

Lerombolják az egész házat és mindenkit kilakoltatnak, hogy újra építsék vagy megpróbálják megjavítani ahol ezt lehet?

Nyilván az újraépítése egyszerűbben hangzik...

De és ha az a ház egy kórház, akkor ha lerombolják, akkor addig hova mennek a betegek, hol műt az orvos?

Melyik a fontosabb a beteg ember vagy a ház? Ez csak egy kórház, most gondolj bele egy városba, egy országba, egy világba, mennyi megfontoltság kell.

Melyik a fontosabb az anyagi biztonság vagy a lelki boldogság?

Egy betegnek mi kell, hogy megoldja a világ problémáját vagy meggyógyuljon és találjon egy jó orvost?

Bocsánat ha a vége felé picit bonyolult lett.. de remélem megtalálod az Orvost...

2020. febr. 13. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!