Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minek mondja Isten, hogy...

Minek mondja Isten, hogy mindig lehet számítani rá, ha közben ennyi szenvedés van?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy egyszer megment egyszer nem. Vagy hogy van ez?? Néha lehet rá számítani néha nem? Már nem is merek imádkozni hozzá, mert úgy érzem egy atveres az egész, mintha szórakozna velem és jót röhögne rajtam.. Nagyon akarok hinni, de félelemből inkább nem közeledek már Hozzá, mert minnel jobban hiszek benne, annál nagyobb pofont kapok és annál nagyobbat csalódom. Tisztában vagyok vele, hogy Isten nem úgy működik mint egy automata, hogy akármit kérek megadja. De legalább ne állítana ellentétes dolgokat. Mert ezzel csak megzavar és ezerszer zokogasban törtem már ki, hogy ennyire nem lehet Őt megerteni. Annyi fájdalmat látok a környezetemben. Amikor a legnagyobb szükséged van Rá, akkor rúg a legnagyobbat beléd. Tényleg úgy érzem már, hogy gyűlölöm Őt. Meg lehet kovezni nyugodtan. De senki ne mondja nekem, hogy nem érzett meg így. Én egy biztos pontot keresek az életben amiben végre békét találok, de Ő minden csak nem az. Néha úgy érzem, magamra jobban számíthatok mint Rá. Vagy úgy kellene értelmezni a Bibliát, hogy minden vigasztalás amit leir és minden ígéret majd az utolsó időre vonatkozik? Amikor azt írja gondot visel rólam, akkor nem a hétköznapokra gondol?? Hanem hogy majd egyszer a mennybe kerülünk? Tényleg elegem van ebből az egészből. Akárhogy próbálok biztonságot találni Nála és békét találni, annál rosszabbul érzem magam, mert közben teljesen mást tapasztalok. Minnel jobban hiszek Benne, annál nagyobbat csalódok és ennek nincs értelme. Már teljesen depressziós lettem és agyon szorongom magam és félek. Egyáltalán milyen nyugtató dolgokat mond akkor Isten a hétköznapokra?? Nem akarom úgy élni az életem, hogy majd egyszer kitudja mikor még jó lesz nekem. Kell valami fogodzo a mindennapokra. De én azt látom, hogy nem 100 százalékban van jelen az életben. Valakit megment, valakit nem, valakinek segít, valakinek nem. Értem én. De akkor legalább ne állítana fix dolgokat, ha már nem teljesíti őket. Ne igerjen olyat, amit kivételes esetekben nem ad meg, mert ezzel csak osszezavarja az embert és atveres érzést kelt. Bennem legalábbis ez van. Isten teljesen kiszámíthatatlan nekem, és nem merek hinni és bízni benne, mert már nagyon sokszor csalódtam Benne.

El lehet ítélni azért, hogy milyen Istenkepem van nyugodtan, de ha valaki értelmes magyarázatot ad a vivodasomra arra többre megyek, mint a kopkodessel..

Bigott, cső latasu, fanatista hívők kíméljenek. Nem az ő kommentjeikre van most szükségem!

Köszönöm!

2020. febr. 11. 20:32
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Ja és azt is magyarázd meg neki, hogy csak az ő érdekében tette Isten ezt vele, hogy 12 évesen majd meghal és addig szenved minden nap. Szóljon aki megtalálta ebben a logikát!

👍 Illetve a kegyelmet és jóságot ja és a legfontosabbat a szeretetet! Vagy ezt is úgy kellene felfogni, hogy nembaj, higy végig szenveded az életed, azért van értelme a letezesednek, mert majd talán több száz év múlva ha visszajovok majd megterul? Most komolyan?! Ehhez csak gratulálni tudok! Vagy magyarázd meg annak aki egész életében bena de ébren van, de kB enni sem tud hanem gépek tartják életben. És éljen le akar 80 évet így. Magyarázd meg neki, hogy okkal született ide. Mégis milyen okkal?? Illetve magyarázd meg neki, hogy Isten csak az ő érdekében teszi! Rohelyes az egész és kiabrandito.!!!

2020. febr. 12. 15:38
 12/29 anonim ***** válasza:

Erre sokkal könnyebb válaszolni, mint gondolnád!

Valamennyien adósságtörlesztésre is születünk "le" a földre! Ezzel van összefüggésben az, ha valaki egy olyan életsorsot vállal magának, hogy születésétől fogva beteg és béna!

Tehát mindenki önmagát bünteti, akkor amikor elfordul az Istentől, és bűnt bűnre halmoz.

"Valójában nincs büntető Isten, de ez nem jelenti azt, hogy a bűn ne hordaná magában a büntetést is. Isten nem oka, de feltétele annak, hogy ha valaki ellene van, akkor értelmetlen, természetellenes az élete, s ezt nem lehet józanul kibírnia senkinek. Vagy súlyos betegség, vagy a narkotikumnak valamilyen formája feltétlenül megjelenik!

Ha megvizsgálod szenvedésed okait, magad is rájössz, hogy egyik mögött sem az Isten áll. Szenvedéseidnek oka mindig vagy a te magatartásod, vagy másnak, másoknak a magatartása. Istené soha!"

"A boldogság tudatállapot. Tehát nincs külön földi és égi boldogság, mivel nincs külön égi és földi tudatállapot. A pokolból (földi életből) be lehet jutni a mennyországba. Ez történik a halál után. De a poklot nem lehet bevinni a mennyországba! Mennyországba csak mennyországot lehet vinni, tehát a boldogság tudatállapotát, vagyis annak elfogadását és belátását, hogy csak jó származhat mindenből az Istent szeretőknek (Róm. 8:28)! "

"A boldogság tudatállapotának alapja kétségtelenül a hit. El kell hinned azt, hogy van Isten, és ez az Isten szeret téged. Te akkor hiszed el ezt igazán, ha tudod, hogy téged csak jó érhet. Ha tehát bármi ér, akkor ezt a kérdést teszed fel magadnak: „miért jó ez nekem?” Ha adsz időt magadnak arra, hogy megtaláld, miért jó az az esemény neked, akkor arra jössz rá, hogy minden esetben részben valamitől, ami fejlődésedet gátolná, el akar téged távolítani, részben pedig fejlődésed irányába akar továbblendíteni.

Ha úgy gondolod, hogy van olyan rossz is ami érthet téged, akkor még nem hiszel az Általam, Jézus által bemutatott mennyei Atyában! Tehát nem elfojtani kell azt, amit rossznak élsz meg, hanem szembesülni kell vele úgy, hogy feldolgozd az előbb említett módon, tehát úgy, hogy megtaláld azt, amiért az jó neked! Ha semmiképpen sem találod meg, akkor hinned kell abban, hogy jó, mint a gyermek, akinek édesapja keserű orvosságot ad be, s mondja, hogy ez jó. A gyerek tapasztalja, hogy az nagyon keserű, de mégis azt mondja: biztosan jó, mert apám adta. Közvetlen a kereszthalálom előtt Én is így tettem. Ezeket mondtam: „Ne igyam ki a kelyhet, amelyet Atyám ad nekem?” (János 18:11).

Aki hisz Bennem, az nem azért nem panaszkodik, mert elfojtja ezt magában, hanem azért, mert nincs miért panaszkodnia. Nincs, mert akinek Isten az Atyja, annak mennyország van a szívében akkor is, ha maga a pokol tombol körülötte. Az ilyen embernek még az ördög is csak hasznára, javára lehet! Ez az az IGAZSÁG, amely szabaddá teszi azt, aki szabad akar lenni!

A boldogság útja tehát a gondolkodásátalakítás útja, és nem a körülmények megváltoztatásának útja. "

Jézus; A HANG - könyv 1526

ui.: majd később a depresszióról is, ha érdekel! :)

2020. febr. 12. 15:57
 13/29 MBbpg ***** válasza:

Kérdés az, hogy az ember átadta-e Neki az életét. Amíg bűnben élünk, Isten nem avatkozik be, mert a bűneinkkel elutasítjuk, Ő pedig ezt a döntést, a szabad akaratot tiszteletben tartja. Ha úgy élsz, hogy elutasítod Őt és nem akarsz Belőle, akkor Ő nem fog akaratod ellenére beavatkozni. Ezért nagy kegyelem hogy Krisztusban tudunk tiszta és szent életet élni (és a "szent" az Istennek elkülönített, nem pedig valami misztikus izé)

Ha pedig átadjuk az életünket Istennek, akkor beavatkozik. Amíg bűnben voltam, szenvedtem. Nem tudtam normálisan imádkozni és kínzott a lelkiismeret. Elhagyatottnak éreztem magam. De szívből megtértem Jézushoz, kértem hogy változtassa meg a szívem és a gondolkodásmódom, és megtette! Azóta másképp látom a helyzetet. Vannak próbák és nehézségek, de van reménység a jövővel kapcsolatban!!

Egy dolgot pedig nagyon fontos megjegyezni: Isten nem akar rosszat. Azonban amíg az életed nem Isten kezében van, addig a bűneid következménye miatt szenvedsz (tapasztalat), utána pedig, hogy fogalmazzak... A Sátán nagyon nem örülhet annak, ha valaki üdvözül és Istennek tetsző életet él. Ezért vannak támadások és nehézségek.

Még valami: Jób.

2020. febr. 12. 16:18
 14/29 A kérdező kommentje:
12es, magyarul azt mondod, hogy az aki ilyen súlyos magatehetetlen beteg, azt magának vállalta?? Ennek már mégis milyen köze lenne a magatartashoz?! Gratulálok ehhez a felfogasodhoz. Valaki világítson már rá neki, hogy mekkora baromságokat hord itt össze. Már betegesebb a gondolkodasod mint az enyém!
2020. febr. 12. 16:32
 15/29 anonim ***** válasza:
34%
Úgy érzem, Isten a haláluk után akarja kinyilvánítani a szeretetét. Szoktam neki mondani, hogy akkor már késő lesz.
2020. febr. 12. 16:45
 16/29 anonim ***** válasza:
29%
Isten számára az ember a legjobb játékszer, mert annak szabad akarata van.
2020. febr. 12. 16:48
 17/29 követ62 ***** válasza:
33%

Kedves kérdező.

Bocsáss meg, hogy ezt kell írnom, de sajnos azt veszem ki a szavaidból, hogy nem ismered jól Istent.

Tény, hogy nem történik velünk semmi az Ő tutta nélkül. Ahogy írja a Biblia a hajunk szála is számon van tartva. De a rossz nem Tőle van.

Lehet akár a mi rossz döntésünk következménye, vagy ahogy más írta lehet emberek miatt, de saj a Sátán is produkálhat rossz dolgokat.

Viszont Isten megígérte, "Nem hagy feljebb kísérteni mint ahogy elviselnénk és segít a kimenekülésben is".

De kell, hogy lássa nem csak érdekből fordulsz hozzá.

Mindenki életébe annyi nehézséget enged amit biztosan el tudunk viselni.

Viszont még kell tanulnunk, hogy ne akarjuk egyedül hordozni a nehézségeinket, hanem osszuk meg Vele.

Azért engedi meg a a rosszat, hogy lássa mennyire bízunk Benne feltétel nélkül. ADD ÁT NEKI, engedd el az adott terhedet és legyél mindig békességben Vele.

Ne lázadozz ellene!

És nagyon fontos! Akard Őt jobban megismerni. OLVASD A BIBLIÁT! De az imát se hagy el, mert Sátánnak ez a célja. Ne hagyd, hogy ő győzzön!

Segítsen az Úr!

2020. febr. 12. 22:08
 18/29 A kérdező kommentje:

Ha annyi terhet bizna ránk amennyit elbirunk, akkor nem lenne annyi öngyilkos ember. Ha valaki ki is bírja, hányan vannak akik egy lelki próba után fizikailag megbetegszik?? Mert nem bírja! Ezért jelez a teste. Szóval ezt inkább hagyjuk..

Én magam is mindennap az ongyilkossaggal küzdök. Netalán pont azért mert elbirom a bajom nem?! Elég érdekes lenne.

2020. febr. 12. 22:25
 19/29 anonim ***** válasza:
Követtel ne foglalkozz, ő valláskárosult.
2020. febr. 12. 23:56
 20/29 anonim ***** válasza:

"aki ilyen súlyos magatehetetlen beteg, azt magának vállalta??"

Ez a reinkarnáció egyik alaptétele.

A kereszténységben 𝐧𝐢𝐧𝐜𝐬𝐞𝐧 ilyen tétel!

Döntsd el, hogy te melyikben hiszel.

2020. febr. 12. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!