Azt mondják hogy a Biblia xy darab könyvből áll. Ezt honnan a zsákból tudják? Lehet hogy vannak még könyvek, csak nem találták meg őket, vagy nem tudom.
A kanonizáció már rég lezárult. Így nem nehéz megmondani, hogy a Biblia hány könyvből áll. Annyiból áll, amennyit beleválogattak. Hogy mely könyv miért került bele, melyek voltak vitatottak és miért, valamint egyes könyvek miért maradtak ki egyöntetűen valamennyi kánonból, ezeknek utána lehet olvasni. A kimaradt könyveket is meglehet találni, nincsenek rejtve, aki akarja elolvashatja őket, meg a kritikájukat is. Ha találnak még könyveket, azok valószínűleg már nem fognak belekerülni a Bibliába, max. ajánlott olvasmányok lesznek.
Amúgy, ha találnak még könyveket, az számít valamit? Úgy értem, pl. az Ószövetségben van egy-két írás név szerint említve, amik sosem kerültek elő, ezáltal nem is részei a Bibliának. Tegyük fel, hogy előkerülnek. Nagy változásokat nem kell tőlük várni. Egy két plusz infó a korról, a történtekről, de nagy teológiai felfedezésekre felesleges számítani.
"Azt mondják hogy a Biblia xy darab könyvből áll. Ezt honnan a zsákból tudják? Lehet hogy vannak még könyvek, csak nem találták meg őket, vagy nem tudom."
Bibliatudomány. Én hosszú évek óta foglalkozom Isten Igéjével, már én is kiszúrom az apokrif hamisítványokat.
Ha sokat foglalkozol fizikával, nem fogod összekeverni a hőtant a kinematikával ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!