Mi a vallás?

Figyelt kérdés
Mivel tudjátok jellemezni? Miben hisztek? Miért?

2020. febr. 6. 19:11
 1/5 KZitus ***** válasza:
27%

Szia

Mi a vallás? Imádati forma. Felöleli a vallásos magatartás, hitnézetek és szokások rendszerét; ezek lehetnek személyes jellegűek, vagy lehetnek egy szervezet által helyeseltek. Általában a vallásban megtalálható az Istenbe vagy több istenbe vetett hit, de az imádat emberekre, tárgyakra, vágyakra vagy bizonyos erőkre is irányulhat. Sok vallás a természet emberi tanulmányozásán alapul. Vannak kinyilatkoztatott vallások is. Van igaz, és van hamis vallás.

2020. febr. 6. 19:55
 2/5 anonim ***** válasza:
12%
A vallás a sátán hazugsága. Mindegyik
2020. febr. 6. 20:11
 3/5 anonim ***** válasza:
79%

Mikor hiszel valamiben/valakiben, ezt nyíltan felvállalod, és ennek rendeled alá a gondolataidat, tetteidet, az egész életed. Ez a vallás. Megvallani a hitet minden formában.

Nem tudom jellemezni, mert nem tudom mit értesz ez alatt. Mik a vallások általános jellemzői? Annak bárki utána nézhet.

Hiszek az abszolút jóban, mert azt tapasztaltam ez az egyetlen olyan követendő út ami egyénileg és globálisan is előre vihet.

2020. febr. 6. 20:39
 4/5 anonim ***** válasza:
66%

Vallás: Bizonyítást nem igénylő dogmatikus hit forma ami legalább egy követővel rendelkezik. (Jogilag több követő szükséges a bejegyzéséhez, hogy adómentes legyen.)

Egyház: Az emberek hiszékenységére alapuló kizsákmányoló szervezet.

2020. febr. 7. 22:50
 5/5 anonim ***** válasza:

A vallás nem Istent képviseli hiszen törvényei vannak. Istennek nincsenek törvényei, vagyis a szeretet a legfőbb iránymutató.

A vallás nem más mint egy kulturális irányzat, egy világnézet, egy erkölcsi normakultúra.

2020. febr. 12. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!