Akik nem hisznek, azért nem hisznek mert nem látnak, miért nem nyissák ki szemüket és néznek körül a világban?
A vallás az egyik legmagasabb szintű kultúrális termék amit az ember gyártott, viszont kihangsúlyozom, hogy termék. A világ összes népének volt szakrális világnézete, amelyek közül volt ami fennmaradt, volt ami nem - ezek alapján nem lehet megítélni, hogy melyik isten az igazi isten (a létezésük is kifogásolható ebből kifolyólag, mivel kultúr produktum). Ebből kifolyólag is a butaságra vall, ha valaki betegesen hinni akar valamiben - ennek ellenére megértem, hiszen a hit nagyon szép dolog és az emberi élet természetes része, viszont látni lehet és kell, hogy mi a realitás és mi nem.
Ajánlom Johan Huizinga - A középkor alkonya c. könyvvét - választ ad az ok okozati összefüggésre is, hogy miért hittek a transzcendensben, és a haláli utáni megváltásban - a középkori ember élete rövid és nyomorúságos, ezért egyszerűen megnyugvást adott a gondolat, hogy most kiállják "a próbatételt", és a túlvilági boldogság és tökéletes élet várja őket.
2. voltam
Ami azt illeti, a kereszténység csak egy, a nagy vallások közül és elég durván lehanyatlóban van, amire nem az összeesküvés elméletek, hanem a tények adnak választ. A kereszténység fénykora egyértelműen a középkor a reformációig, amikor is a kegyetlen életkörülményekre adott választ - amint javultak a lehetőségek, azonnal engedékenyebb lett a dolog. Napjainkra pedig szükségtelenné vált (a hit nem, csak a prédikáció egy adott istenért).
Az emberközpontúság pedig csak nyugaton és a közelkeleti régiókban jelent meg. A távolkelet gondolkodása és vallási felfogása nem feltételezi az "én" létezését - sokkal hitelesebb is mint a kereszténység bármelyik korban - ha megnézzük az ázsiaiak felfogását az életről, a tiszteletről, a szeretetről, egy az egyben ráprojektálható a kereszténységre, viszont ők a mai napig így állnak a dolgokhoz, az echte keresztény régiók pedig már rég elfeledték a vallásuk igazi tartalmát.
Mi szerint van lehanyatlóba? Azon szerint akik ideológiákat gyártanak, és tényeket? Meg tudod mondani mi az igazság, ennyi véletlen és összefüggés mellett? Szerintem ha egy néptől elvesznek egy ideológiával minden vallást vagy máshoz való kötődést, az a nép könnyen íranyítható, ezért lehet cél a vallások elnyomása már az időkezdete óta. Való igaz, hogy sokan nem járnak templomba, mert a keresztény hitet megfertőzték az új ideológiák, és mert kevesebb gyermek születik. Nincs hanyatlóban, vagy csak a nagyságát mutatja hogy ha hanyatlóban is van, ennyien hisznek, és ennyien félnek tőle, és üldözik. Tény hogy sajnos mindig akkor lesz felkapott a hit, a kereszténység, amikor már minden kötél szakad, és gyors megváltasra lenne igény. Az Isten soha sem a nagy dolgokban kell keresni, hanem a leg kisebb és leg jelentéktelenebb dolgokban, mert sokszor azoknak van legnagyobb jelentősége. Vagyis Istent nem haszonért kell szeretni, ez egy életút amit mindenkinek teljesíteni kéne, akkor is ha nem kényelmes.
Ázsiai vallások közül pedig mindegyik az egyént vagyis az "én"-t és az "én" vallásom és igazságom helyezi előtérbe. Más vallasokat, főleg a kereszténységet, az igaz Kereszténységet gyűlölik, pont az ilyenek miatt a legüldözötebb vallás a kereszténység, már évezredek óta. Ha megnézzük Mohamed, mikor menekülésre kényszerült, akkor a leigázott népekből kivalogatta a neki szimpatikus embereket, és megtette őket ágyasává a rabszolgajává, a többit megölte. Vagyis lenézte a nőket, a leigazottakal azt csinált amit akart, úgy ahogy a muszlimok radikális dzsihádista többsége, márpedig a legtöbbe ez bele van nevelve. És ez az ő oéldaképük. A reinkarnációba hívők pedig atlépnek a szenvedőkön, bajba jutottakon, mert szerintük, elöző életükben nagyon rosszat tettek. Jézus pedig és a kérészténység ami persze szintén Ázsiából ered, az arra oktat és tanít hogy add oda magad másoknak, akkor is ha nem hiszel, akkor is ha nem érdekel, akkor is ha nehéz keserves nem akarod, és... végül megkapod a jutalmad.
Nincs tisztítótűz.
"Szabad akarat nélkül a földi élet ajándéka nem létezhetne. A negatív dolgokat a halált, a véletleneket, a "meglepetések"művét, pedig nem rossz dolog ként kell felfogni hanem tanulságként és bizonyságként"
Lehetne földi élet szabad akarat nélkül is
A negatív dolgok pedig rossz dolgok, nem tanulságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!