Van Isten?

Figyelt kérdés
2020. jan. 27. 02:15
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%

"Mi az ami egy irányba viszi a dolgokat évmilliókon/milliárdokon keresztül?"

Semmi sem egy irányba megy. Csak épp ami nem elég sikeres az adott környezetben, az végül kipusztul.

A feltételezésed olyan, mintha feldobnál egy marék homokszemet, majd bőszen mutogatnál az egyikre, hogy lám, az az egy homokszem pont oda esett, ahova, akkor ezt valami misztikus erő irányította. Holott egy frászt, szimplán csak nem vetted figyelembe a többi milliónyi homokszemet, ami nem oda esett, és utólag, hibásan magyaráztál bele valamiféle megalapozatlan magasztosabb célt abba az egy darab homokszembe ami téged érdekelt.

2020. jan. 28. 23:04
 32/41 anonim ***** válasza:
49%

Most te egyszerűsítetted le a dolgot, nagyon hasonlít a leegyszerűsített példámra.

Én nem magyarázta bele semmit, csak kérdeztem, de megválaszolatlanul maradt.

A helyes példa az lenne, hogy kijelölök egy pontot, feldobok millió porszemet, egy pont oda esik, ahová gondoltam. Hurrá itt kialakultak az első sejtek. De én ki is jelöltem egy utat a tengerparton, amit ennek a porszemnek az évek alatt be kell járnia. Ugye ezt befolyásolja a szél, az eső és az arra sétáló állatok emberek stb.

2020. jan. 29. 07:14
 33/41 anonim ***** válasza:

# 24-re

">> akkor nem írtál volna akkora összevisszaságokat<< - Hol pontosan?

# 20-ban már írtam... de a kedvedért...

"ami tulajdonképp a semmiből lett, csak úgy"

"az meg teljesen abszurd, hogy csak úgy elkezdjenek a sejtek összeállni"

"s felépítsék teljesen véletlenül a legbonyolultabb bio elektromechanikus szerkezetét, ami véletlenül még tudattal is rendelkezik."

Aztán ezt is írtad: "Ha mi lennénk tényleg legfelül, úgymond az evolúció csúcsa"

A folytatása is:

"akkor nem jelentene problémát ilyet alkotni"

Egyes elemeire a # 17-es válaszoló is rámutatott.

2020. jan. 30. 10:59
 34/41 anonim ***** válasza:

De folytatod is tovább:

"amikor minden más a rendezetlenségre törekszik."

Aztán megint kicsinyességekbe mész bele, tereled a témát...

15 év vagy 30... azóta ott a gógli, wikipédia, hogy frissítsd a tudásod... És semmi köze a kérdéshez.

Aztán ez a további szócséplés... mikor a kérdés továbbra is az volt: Van-e Isten? Erről továbbra sem írtál semmit. :D

Üdv

P.T.

2020. jan. 30. 11:05
 35/41 anonim ***** válasza:
50%

Ok. Vegyük a következőt:

“ "Ha mi lennénk tényleg legfelül, úgymond az evolúció csúcsa"

"akkor nem jelentene problémát ilyet alkotni"

Ebben mi a nem érthető, és összevisszaság? Annyi állítottam, hogy ha tényleg annyira fejlettek lennénk, akkor tudnánk mi is alkotni olyan összetett rendszert. Mint akár egy növény. Sok mindent tudunk már de újat alkotni nem.

Ha nem érted, nem baj.

2020. jan. 30. 12:07
 36/41 anonim ***** válasza:
50%

“ amikor minden más a rendezetlenségre törekszik."

Ha nem hallottál erről, nem baj. Nem minden hülyeség amiről nem hallottál.

“Aztán megint kicsinyességekbe mész bele, tereled a témát...”

Amikor nincs érv akkor igen, jön a hiteltelenítés. Jön hogy “terel” a válaszoló, meg jön a részletek kiragadása és kiforgatása, ami szintén nem más mint terelés, csak másképp.

Válasz nincs. Mivel a kérdés sem elég konkrét. Kit értünk alatta? Az arabokét, a görögök isteneit? Vagy az ószövetségben is írnak többes számban.

Akkor kiről vagy kikről beszélünk? Aki egy csettintésre világegytemet alkotott, vagy csak egy fejlettebb faj, akit az akkori primitív aggyal az ember így látott?

(Ha bele gondolunk, egy zseblámpáért a középkorban lehet elégettek volna, pedig az nem volt olyan rég az emberiség történetében).

A kérdésre a válasz, hogy igen, valami, valaki van/volt Csak nem úgy ahogy bizonyos érdekszervezetek használják a tömegek befolyásolására. Zárójelben megjegyezném, hogy manapság sem új fajok jönnek létre(leszámítva a mutánsokat a nukleáris katasztrófák helyén), hanem egyre több faj hal ki vagy fenyegeti a kihalás. Nem úgy tűnik, hogy ez a rendszer önfenntartó. Persze ezt is biztos kiforgatod hogy azt állítottam, hogy nem jönnek varázsütésre fajok létre.

2020. jan. 30. 12:29
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

# 35-re

"Ebben mi a nem érthető, és összevisszaság?"

- Egy szóval sem mondtam, h nem érthető! Csak hogy butaság.

1, "mi lennénk tényleg legfelül, úgymond az evolúció csúcsa" - Röviden: Nincs olyan, h "az evolúció csúcsa"

2,"akkor nem jelentene problémát ilyet alkotni"

- Miért is? XD Nézd meg, 2000 évvel ezelőtt mi mindent nem tudtunk megcsinálni! Szervtranszplantáció, vértranszfúzió, repülés, holdraszállás, műholdak, telekommunikáció... ha egy 2000 évvel ezelőttieknek ilyenekről beszélnél, minimum elmebetegnek tartanának, és valószínű, h kivégeznének.

De nézzük csak, a mostani dolgokat... fúziós reaktor: Ismerjük az elméletét, de miért oly nehéz megcsinálni?

Vagy gravitációs hullámok: már Einstein megalkotta az elméletét, miért csak most tudtuk kimutatni?

Hamarosan eljön az ideje a full mesterséges élőlényeknek is... mennek is a kutatások... Apropó, GMO! Nem hallottál még róluk? :D

"Sok mindent tudunk már de újat alkotni nem."

- LOL. Csak LOL. Csak menj el egy patikába... az ottani gyógyszerek hatóanyagainak jelentős része a szerves vegyipari kutatások eredménye. Előtte nem voltak kimutathatóak a természetben.

Aztán írtál megint egy adag rizsát

# 36-ban, arra talán később reagálok majd.

Üdv

P.T.

2020. jan. 30. 18:14
 38/41 anonim ***** válasza:

Ok. Tehát elismerted hogy van még előre bőven. Mi zárja ki, hogy létezett faj, ami már évezredekkel jóval előrébb járt mint mi most?

Bár egyet nem értek. Most írtad épp, hogy miket alkotunk a gyógyszeriparban. És maguktól a természetben nem alakultak ki 4,5 milliárd év alatt.

Ezek szerint a 3,5 milliárd éves evolúció eredménye egyszerűbb folyamat, mint a gyógyszergyártás legfrissebb tudománya?

Ok. Elfogadom. De akkor megint ellentmondásba kerülök magammal, hogy miért Nem tudunk bármit megalkotni? Miért probléma egy faj kihalása? Miért nem tudjuk reprodukálni?

2020. jan. 30. 19:00
 39/41 anonim ***** válasza:
50%

“ Hamarosan eljön az ideje a full mesterséges élőlényeknek is...”

Elhiszem, csodálkoznék is ha nem így lenne. Akkor mi zárja ki hogy mi így készültünk?

Az evolúció csúcsát láthattad hogy eleve szkeptikusan írtam. De sokan ebben hisznek. Az ego vs. Eco ábrát biztos ismered.

2020. jan. 30. 19:06
 40/41 anonim ***** válasza:

"Mi zárja ki, hogy létezett faj, ami már évezredekkel jóval előrébb járt mint mi most?"

Eleve nincs olyan, hogy előrébb. Az evolúciónak nincs se célja, se kitüntetett iránya. Hogy mi fejlettebb, az pedig csak önkényes szempontok kérdése.

"Ezek szerint a 3,5 milliárd éves evolúció eredménye egyszerűbb folyamat, mint a gyógyszergyártás legfrissebb tudománya?"

A két dolognak mégis mi köze egymáshoz?

Egy tégla aztán baromi egyszerű, mégsem alakul ki csak úgy magától. Az egyszerűségnek, bonyolultságnak ehhez semmi köze. A fejlettségnek pedig pláne nem, lásd az előbbi bekezdést.

2020. jan. 30. 19:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!