Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak szerintem nem volt rossz...

Csak szerintem nem volt rossz ember Júdás?

Figyelt kérdés
Igen elárulta Jézust, de miután megkapta a pénzt, eldobta és Jézus halála után a bűntudat miatt öngyilkos lett. Hibát követett el, de megbánta és szerette Jézust. Ember volt, nem volt tökéletes, követett el hibákat, de ki nem? Mivel Jézusnak meg kellett halnia a bűneinkért, ezért szerintem ez volt Júdás sorsa. Hogy elárulja Isten fiát, aki meghalt értünk. Őszintén szólva én nagyon sajnálom Júdást. Ti mit gondoltok?

2020. jan. 24. 22:48
1 2
 11/11 KZitus ***** válasza:
100%

Szia

Júdásnak nem ez volt az egyetlen bűne.

Júdás becstelenül élt: lopott a gondjaira bízott pénztartóból

János 12:5, 6

„Miért nem adták el ezt az illatos olajat 300 dénárért, és miért nem adták a pénzt a szegényeknek?” Ezt azonban nem azért mondta, mintha törődött volna a szegényekkel, hanem mert tolvaj volt. Nála volt a doboz, amelyben a pénzt tartották, és gyakran lopott a beletett pénzből."

Később elment a zsidó elöljárókhoz, és megegyezett velük, hogy 30 ezüstért elárulja Jézust. Az árulás után furdalta a lelkiismerete, de soha nem bánta meg szándékos bűnét. Júdás tehát nem méltó a feltámadásra. Ezért nevezte őt Jézus a ’pusztulás fiának’ ("Amikor velük voltam, vigyáztam rájuk a nevedért, melyet nekem adtál. Megvédtem őket, és egyikük sem veszett el, kivéve a pusztulás fiát, hogy beteljesedjen az írás." János 17:12)

Máté 26:14–16

"Akkor a tizenkettő egyike, az, akit Iskariót Júdásnak hívtak, elment a magas rangú papokhoz,és ezt kérdezte: „Mit adtok nekem, hogy eláruljam őt?” Azok 30 ezüstben állapodtak meg. Így aztán ettől kezdve folyton kereste a megfelelő alkalmat, hogy elárulja őt. "

Máté leírásából kitűnik, hogy bőven lett volna ideje megbánnia gonosz tervét. Már a lopása is halált érdemlő bún volt.

Jézus a mózesi törvényt idézve nézd milyen bűnök közé sorolja a lopást:

"Az így szólt hozzá: „Melyeket?” Jézus ezt mondta: „Ne gyilkolj, ne kövess el házasságtörést, ne lopj, ne tanúskodj hamisan..." Máté 19:18

2022. aug. 31. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!