Csak szerintem nem volt rossz ember Júdás?
Ezen már én is gondolkoztam...
Gyártottam mindenféle elméletet, de mindig oda jutok, hogy ezt nem én fogom eldönteni, sem megítélni nincs hatalmam, rábízom ezt a Jóistenre, aki pontosan tudja, minek miért és hogyan kell/kellett/kellett volna történnie... Maximum azt tehetem, hogy imádkozom érte, kérve Isten irgalmát rá is, magamra is, meg a többi bűnös emberre is
"Nagy áldozat a Bárányé, de még nagyobb azé, aki halálra adja a Bárányt"
Ez egy már évszázadokkal ezelőtt eltűntetett keresztény felekezet húsvéti szertartásának volt a mondata, amit szerintük Jézus mondott az utolsó vacsorán. Szerintük ez után hangzott el a mondat, hogy tegye meg Júdás, amit tenni szándékozik (ti. feladni Jézust).
Más történetben, még a világ teremtése ELŐTT (is) hangzott el ez a mondat, a mennyországban. Jézus mondta egy angyalnak, aki nagyon jó barátja volt, és minden mennyei lakó nagy döbbenezére elvállalta az "áruló" szerepet, hogy Jézus be tudja teljesíteni a feladatát. Ez az angyal Jézussal együtt született le a földre, emberi alakban, és a neve Júdás lett a földön.
Mit nevezel rossz embernek?
Igen, az tény, hogy kellett valaki, aki elárulja Jézust - de a sikkasztás nem igazán tartozott a munkaköri kötelezettségei közé...
Szia,
Júdás bűnbánata nem volt igazi bűnbánat. Volt bűntudata elismerte amit tett de ha igazi bűnbánata lett volna nem menekült volna az öngyilkosságba! Nem a bűnét bánta meg csak bűnének a következményeitől félt! Ezért maradt meg benne a kilátástalanság és a reménytelenség!
Mát. 27,3
Akkor látván Júdás, a ki őt elárulá, hogy elítélték őt, megbánta dolgát, és visszavivé a harmincz ezüst pénzt a főpapoknak és a véneknek,
Mát. 27,4
Mondván: Vétkeztem, hogy elárultam az ártatlan vért. Azok pedig mondának: Mi közünk hozzá? Te lássad.
Mát. 27,5
Ő pedig eldobván az ezüst pénzeket a templomban, eltávozék; és elmenvén felakasztá magát.
"Mert mi közénk számláltatott, és elnyerte ennek a szolgálatnak az osztályrészét. (Ez hát mezőt szerze hamisságának béréből; [Mát. 26,15. Luk. 22,5.] és alá zuhanván, elhasadt középen, és minden belső része kiomlott." Csel. 1,17-18
Üdv: Gábor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!