Mi tévő legyek? A barátom Jehova Tanúja, és elbizonytalanodtam, hogy összekössem-e vele az életemet.
Én más vallású vagyok, és tudom, hogy nem ajánlják a "felemás igát". Viszont ha jól tudom, megengedett a világival kötött házasság. Tudom, hogy ezt nekem kell végső soron eldöntenem. Szeretném, ha írnátok tapasztalatokat, tanácsokat ezzel kapcsolatban. Van olyan, akinek ez működik, benne él, vagy élt ebben? Mindenhol negatív dolgokat olvasok, és lebeszéléseket erről. Nagyon szeretem, ő nem akarja rám erőltetni a vallását, nem fanatikus, ami a vallást illeti, viszont a hittestvérei engem is szeretnének rávenni, hogy ezt a vallást gyakoroljam. (Én soha nem fogok "belépni", nem értek egyet néhány előírásukkal, ami szerintem nem a Biblián alapszik, de elfogadom a vallásukat)
Várom a tanácsokat, tapasztalatokat! Főleg azok írjanak akik "világi" emberként benne élnek, éltek egy egy ilyen kapcsolatban.
Ne!!! Ez nem olyan, mintha katolikus lenne, és te tolerálnád, hogy vasárnaponként misére jár. Ezt a vallást nem lehet "nem fanatikusan" követni.
Ebben a vallásban pl tiltott minden ünnep. Te képes lennél a gyerekeidet karácsony, szülinap stb nélkül felnevelni? Képes lennél hagyni, hogy meghaljanak, mert a párod nem fogja engedélyezni számukra a vérátömlesztést?
Ha ő most nem is fanatikus - a hittársai sajnos azok.
Nem lesz ebből jó dolog.
Mit? Mit kellett volna átéljek? Hogy csak a személyiség számít? Ha ő egy jó ember, egy istenhű ember, akkor az összes agymosást, és szektás nyomást felül tudjátok írni a jövőben közösen.
Ha nem, annak semmi köze a mostani kis dilijéhez h szektánál van, vagy nincs.
Amúgy közelről láttam nem egy, nem kettő esetet, de talán rossz példa vagyok, mert minden esetben a felek annyira szerették istent, a jóságot suolgálták, hogy 5-8 évente felül emelkedtek magukon, s egy idő után otthagyták a vallásaikat, hogy egy kevésbé lekorlátozott módban tudják szórni isten szeretetét, és külső nyomás ne szólhasson a kapcsolatukba, gyerekeik nevelésébe.
Végső soron csak az számít, hogy a tökéletesség felé törekedjünk harmóniában mindennel. Az egyházak ezt brutálisan torzítják. Van ami jobban, van ami kevésbé. Én már minden vallásban láttam elmeháborodott, őrült gyűlölködőkket, és isten felsőbbrendű szeretetét szolgáló jó embereket is.
Rajtatok áll. Beszélegssetek többet. Legyél nyitottabb, gyakorold azt a szeretetet, ha már akkora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!