Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van kezdete Isten idejének,...

Van kezdete Isten idejének, ha nincs akkor végtelen ezáltal azonos Istennel?

Figyelt kérdés

2020. jan. 10. 19:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%
Istennek nincs ideje, mivel Isten a téren és időn felül áll, Ő alkotta meg ezeket. Isten örökké létező, nincs se kezdete, se vége. Az időnek van kezdete, s a kereszténység szerint lesz vége is.
2020. jan. 10. 20:29
 2/12 anonim ***** válasza:
61%
Amikor isten csinált valamit, pl: gondolt valamire, a gondolat eleje és vége közt nincs idő? A teremtés kezdete Jézus, ha ő is örök, miért van kezdete?
2020. jan. 10. 22:52
 3/12 anonim ***** válasza:
37%

Miért gondolod, hogy a gondolat feltétlen időhöz kötött?

Jézusnak nincs kezdete, ez benne is van a Bibliában. Hanem maga Jézus volt a kezdet, mert általa, érte és őbenne lett minden. De ehhez szükség szerűen Jézusnak már a kezdet előtt léteznie kellett, máskülönben nem lehetne mindennek a kezdete. Egyszerű logika.

2020. jan. 11. 00:20
 4/12 anonim ***** válasza:
61%

Hiába próbálod tagadni Istent, ő létezik.

Jelenések 3:14 szerint ő a teremtés kezdete. A Biblia nem hazudik!

2020. jan. 11. 12:25
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Sehol sem tagadtam Istent, nem tudom ezt miből olvastad ki. De ha ez jött le belőle, akkor rendkívül buta vagy és nem javaslom neked a netes fórumozást (de irl is menekülnék előled).
2020. jan. 11. 12:37
 6/12 anonim ***** válasza:
52%

Én valóban buta vagyok, de te aztán fullos vagy. Tagadod az időt, de időhatározókkal támasztod alá!

Elárulom neked, az időt nem a karórád mutatójának járása jelenti. Einstein óta tudjuk, hogy relatív. Istennek is van ideje, definíció szerint végtelen, de ez csak azt jelenti nem ismerjük a nulla előtti legkisebb számot, attól még létezhet.

Az idő tagadásával tagadtad Istent. Ezt ne tagadd!

2020. jan. 11. 13:13
 7/12 anonim ***** válasza:

Ne akarj nekem elméleti fizikát oktatni, mert műszaki irányú egyetem elvégzése után talán jobban értek hozzá, mint te.

De még csak teológiát se, mert láthatóan arról is halvány lila gőzöd sem.

2020. jan. 11. 13:15
 8/12 anonim ***** válasza:
61%
Bocsi, azt hittem butuska vagy és nem ilyen megbecsült és elismert tagja a társadalomnak. Szóval csak viccből írtál ekkora ökörségeket?
2020. jan. 11. 13:23
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Lehet tényleg "buta" vagyok, mert például nem értem, hogy mi köze van ehhez a kérdéshez Einstein speciális relativitáselméletének. Gondolom halvány fogalmad sincs, hogy mit takar valójában, csak rögzült az agyadban valami arról, hogy az időt relatív.
2020. jan. 11. 13:35
 10/12 anonim ***** válasza:
61%

Saját válaszaidban van a válasz a kérdésedre. Idő nélküli időre hivatkoztál!

S, ha valóban nem létezett idő, az idő megteremtése előtt, akkor nem volt előtte Isten? Tehát tagadod Istent. Biblia hol írja az idő megteremtését?

2020. jan. 11. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!