Mit akar tőlem Isten? Minek élek?
Semmit nem akarok én már itt a Földön, az egész csak túlélés. Semmiben nem lelem örömöm. Középiskolát túléltem, főiskolát túléltem. Mindegyiknél tudtam hány év van hátra, de a való életben mikor dolgozni kell nincs olyan, hogy X év, örökké kell dolgozni míg nyugdíjba nem vonulok. Ha visszaköszön a múlt, amit nem lehet elkerülni, azt biztos nem fogom már tűrni, inkább éhen halok. Mindig csak a rossz társaság ahova kerültem, munkahelyen is ugyan ez történhet és nem válthatok csak úgy. Nincs jövőkép. Könnyes szemmel kérdezem, lehet enyém Isten országa?
Sírtam én már rengetegszer.
+ kérdés: ha az élet ajándék és Isten látja a jövőt, akkor mért születtem ide mikor látta, hogy minden évem szenvedés?
23/f ,református
Olyna munkát célszerű keresni, amiben örömödet is leled.
Utána pedig azért még van szabadidő.
1: nincs olyan munka, nem is hiszek benne, hogy megtalálom
2: minek a pszichológus? a világ bolond nem én
Milyen végzettséged van amúgy?
Pedig értelmes dolgokat tanulni jó hobbi. Ha meg még van is aki tanít az maga a paradicsom.
1: Szigorúan véve a legfontosabb feladatod az isten dicsőségének bemutatása és növelése: szóban és személyes példával.
Ha ezt nem teljesíted, akkor értelmetlen az életed. Akkor már csak nagyon nagy kegyelemből lehet tied az isten országa.
2: Látta előre. De te meg nem tudhatod, hogy meddig lesz így.
Kedves Kérdező
Az életünk Forrása, mindenkitől egyféle dolgot szeretne. Sajnos ezt sokan nem fogadják el, ennélfogva, reformálják Isten szavát, bizonyos dolgokban.
Az embert az örök élet kilátásával teremtette a Földre, hogy szaporodjanak, és töltsék be szerető, és boldog utódokkal, a földet pedig a saját kényelmükre, megélhetésükre tartsák fent.
Sajnos ebbe egy kis hiba csúszott, az első ember butasága miatt, azonban Isten a szándékától nem áll el, és minden képen megvalósitja, véghez viszi ezt a tervét.
Akár velünk, akár nélkülünk legyen is az.
A Bibliáőt azrt iratta le a választottjaival, hogy az embernek útat mutasson az élet minden területén, és segit abban, hogy részese legyünk az Ő tervének.
Azonban ez akkor lehetséges, ha együtt működönk vele, a szándéka megvalósitásában.
Jézus azért jött a Földre, hogy az Atyja tervének egy részét elvégezze. Akik elfogadják ezt, azoknak Isten Jézus által feladatot adott, hogy addig is, amig az a nap el nem jön, legyen értelmes céljuk, és járjanak olyan gyülekezetbe, ahol hasonló értékrenddel és gondolkodással való ember társaságában tartsanak ki.
Ez megóv attól, hogy rossz társaságba keveredj.
Az ima elengedhetetlen része annak, hogy ezt megbeszéld vele. Mond el neki, a gondolataidat, érzéseidet, és kérd a segitségét.
Ha nem az általad gondolt módon válaszol, vagy más módon keres meg, mint ahogy számitasz rá, ne vesd el.
Megkérlek, hogy ne magánban kérdezz.
1: Senki sem mondta, hogy ehhez papnak kell lenned, és azt sem, hogy egy pap méltóbban képviselné az istent, mint bárki más.
Egyszerűen az életednek olyannak 𝐤𝐞𝐥𝐥 lennie, hogy ha valaki rád néz, sugározzon rólad az isten dicsősége.
Kinézetben, tettekben és szavakban is.
2: Hogy ebben ő hogyan támogat téged, azt nem árulja el előre.
Azért túlélés az életed, mert nem azt teszed, ami az igazi feladatod, amiért leszülettél.
Legfontosabb cél amiért élünk a lelkünk nemesítése, a teljesség elérése tapasztalatok, megértések által. Azért unalmas az életed, mert olyan problémákkal foglalkozol, ami nem ad számodra semmi pluszt, vagyis nem visz előre.
Mélyen magadba kell nézned, mert ott van az Isten. És foglalkoznod kell a vágyaiddal, álmaiddal. Meg kell tervezned milyen életet szeretnél magadnak, amit a benned lévő szeretet által, ami Isteni bölcsesség, próbálj megvalósítani.
Ha nem akarsz szenvedni muszáj ezt az életvitelt (Ami arról szól, hogy másoknak akarsz megfelelni.) befejezned, tehát új életet kezdened. Valósítsd meg önmagad, a vágyaidat. És merd élvezni az életet. Tudod egy halálraítéltnek nincs vesztenivalója. Ha meg kell halni legalább valami értelmes dologért történjen. Amit élvezel és másoknak valami pluszt ad, vagy tanulnak belőle.
Ez az Isten igéje.
Nem vagy egy kicsit depressziós? A depressziós mindent rossznak lát, egy sötét szemüvegen át látja a világot.
Én is nagyon depressziós voltam s éppen a te korodban. Erre nagyon vigyázni kell. Nagy felismerésem volt annak idején, hogy nem a világ ennyire szörnyű, hanem csak én érzékelem annak, mert beteg vagyok. Akinek a szívében béke van azt nem nagyon izgatja világ romlottsága.
Szia
Talán nem mit akar, inkább mit szeretne Isten tőled?! Nos Isten azt szeretné, ha boldog és elégedett lennél. Mi teszi az embert boldoggá és elégedetté? Nos, természetesen az a tudat, hogy bírjuk mennyei Atyánk jótetszését. A fiatalok számára nincs alkalmasabb idő arra, hogy komolyan gondolkozzanak Teremtőjükről, mint most, az életük tavaszán. Vajon miért? Mint mond erről a Prédikátor 11:10 "Távolítsd hát el a szívedből a bajokat, és tartsd távol a testedet az ártalmas dolgoktól, mivel a fiatalkor és életed legszebb évei mind hiábavalóság." ás a 12:1 "Ne feledkezz meg nagy Teremtődről fiatalságod napjaiban, mielőtt eljönnek a bajokkal teli napok, és elérkeznek azok az évek, amikor azt mondod: „Nem szeretem ezeket.”
Némely fiatal talán úgy érzi, hogy Istennek merev, kemény, sőt negatív nézete van a fiatalok érdekéről és lelkesedéséről. Úgy vélik, hogy Isten szolgálata megfosztja őket a szórakozástól. De valóban így van ez? Nyilvánvalóan nincs így, különösen akkor, ha olyan írásszövegeket vizsgálunk meg, mint például a Prédikátor 11:9
"Amíg fiatal vagy, legyél vidám, és örüljön szíved! Kövesd a szívedet és a szemedet! De ne feledd, hogy mindezért az igaz Isten felelősségre von* téged!"
Példabeszédek 27:11"Légy bölcs, fiam, és örvendeztesd meg szívemet, hogy megfelelhessek annak, aki gúnyol engem."
Zsoltárok 103:5 "Egész életedben jó dolgokkal örvendeztet meg, hogy fiatalságod megújuljon, mint a sasé."
Mindazonáltal nem szabad megfeledkezni arról, hogy mindannyian felelősek vagyunk Jehova előtt a tetteinkért. Bár szabadon választhatunk, Jehova nem biztosít mentességet nekünk azoktól a csalódásoktól és keserű következményektől, amelyek a helytelen eljárásunk következményei. Ha tűzzel játszol, megégeted magad.
Példabeszédek 6:27, 28
"Vajon tehet a férfi tüzet a keblébe úgy, hogy nem ég meg a ruhája? Vagy járhat a férfi izzó szénen úgy, hogy nem perzselődik meg a lába?"
Az idézetekből azt is láthatod, csodálatos célja van az életnek, csak te még nem találtad meg. De semmi nincsen veszve. Mivel Istennél keresed a kérdésedre a választ, meg fogod találni, csa kkitartóan kérd istent, hogy mutassa meg neked: mit akar tőled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!