Véleményed szerint bűn a házasság előtti szex?
"Ez nem az emberek véleményétől függ. Akárki akármit mond, bűn. Ezt Isten (és a biblia) mondja, és ezt egyetlen emberi vélemény sem tudja felülírni. "
Jó, most egy percre legyél egy átlag ember, hit nélkül. Miért tartanád a Biblia szavát előrébb valónak, mint bármely más szent könyvet?
Hit nélkül születsz, és bizony egy angyal sem ad bibliát a kezedbe, hogy azt válaszd:)
Férfi vagyok és bármennyire is tapló a kijelentésem az embernek vannak bizonyos szükségletei. De nem csak a férfiaknak hanem a nőknek is.
Nagybátyám felesége a házasság előtt még várt vele, de később egy külföldi utazás során megtörtént a dolog náluk és épp,hogy a nő kezdeményezett...nagybátyám férfi,de türelmes ember, viszont az ösztönök is közrejátszanak ilyenkor.
Először is ha már véleményt kérdez a kérdező akkor könyörgöm ne pontozgassuk már le egymást, mert nem tetszik más véleménye.
Másodszor, véleményem szerint egy hívő keresztény ember aki komolyan veszi NEM a vallást, és NEM a mi-bűn, mi-nem-bűn szabályokat, hanem Istent, az megőrzi a szüzességét a házasságig, mert egyszerűen Isten úgy fogja formálni. Én is együtt vagyok másfél éve egy lánnyal akibe szerelmes vagyok, én is férfi vagyok (19) és van bennem vágy a szex után, hiszen ezt Isten adta belénk. De éppen azért mert Isten ajándéka a szex, szeretném megőrizni a feleségemnek, mert úgy sokkal értékesebb. Keresztény fejjel nekem is sokkal értékesebb a szex, ha tudom, hogy ez a lány nem adta ezt korábban senkinek. Viszon a házasság nem azért van, hogy szexelhessünk, egyáltalán, ha csak azért házasodik valaki, az már rég rossz. Szerintem meg kell tanulni a házasság előtt azt, hogy hogyan szóljon a kapcsolat elsősorban Istenről, azután a másikról, és csak utána magunkról.
Harmadrészt, szerintem alapból rossz feltenni úgy kérdést, hogy bűn-e vagy sem. Lehetne úgy is, hogy Isten céljait, országát szolgálja, vagy sem.
Deista vagyok. Egy Jehova Tanúja pont azt mondta nekem a minap ,hogy idézem: "Aki nem bír szexuális vágyaival az házasodjon meg!"
Na én meg elkezdtem röhögni, na ne már,hogy pusztán a szexért házasodjon az ember. Elég szánalmas lenne, hazajön a melóból a férj és se puszi se semmi lehajítja a ruhát és esik neki a feleségének. Hülyeség.
Szerelem és ész kell egy házassághoz. Én 21 vagyok és keresem a párom, bennem is tombol a szexuális vágy...de volt pár kapcsolatom ami pont ezért fuccsolt be,mert nem szólt másról mint a szexről. Saját példámból tanultam meg,hogy a Szerelem és a józan paraszti ész is kell egy kapcsolathoz.
Most épp egy könyvet olvasok erről a témáról.Ez az:
Elisabeth Elliot: Szerelem és tisztaság. Csak ajánlani tudom! :)
Akit érdekel, kapható pl. a református könyvesboltokban is.
Nem bűn, ma már a többség természetesnek veszi, és szerintem nem sok értelme van a házasságig várni vele.
Egyébként meg kit érdekel a Biblia?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!