Keresztények közül érzi valaki Jézus újbóli eljövetelének közelségét?
Én is érzem valaminek az eljövetelét.
Bár ennek lehet, hogy a tegnap esti kiadós vacsora és ma reggeli kávé az oka, de biztos, hogy hamarosan jönni fog valami.
Nem tudom mit éreznek ismerőseid, de biztos nem Jézus, újbóli eljövetelének közelségét.
Jézus nem jön el újból, elődeink nagyon rosszul bántak vele, de közeledik a nap mikor az ő példáját követve minden ember isteni kilétére ébred és a Krisztust hozza kifejezésre.
Sokan gondolkodnak erről, látva a világban zajló eseményeket. Hiszen az embereket tájékoztatja az Életadó forrásunk, hogy mire figyeljünk, hogy felkészültek legyünk.
Azonban Jézus eljövetele bizonyos értelemben már megtörtént, amikor levetette Sátánt a Föld közelségébe, és megkezdődtek az utolsó napok. A Földön pedig elkezdődtek a világméretű nehézségek, háborúk, járványos betegségek, természeti katasztrófák, stb összetett jelének megvalósulása.
Jézus jelenlétét ezek az eseményék jelzik, miközben még egy dolog elkezdődött az Ő támogatásával. Jelenleg is zajlik a világméretű minka, hogy begyüjtse a választottait, és ezért hatalmas a munka 240 országban, szigeteken, a prédikáló, és tanitványképző feledat elvégzésében.
"Úr napja úgy jön el, mint éjjel a tolvaj. "
Pontosan.
Sokan ezért nem is veszik észre, vagy nem akarnak tudomást venni azokról a Jézus által megadott jelekről, amik ezt bizonyitják. A jelenléte még nem az itélettel kezdődik, hanem a begyüjtő munkával. Viszont amikor ez befejeződik sokakat váratlanul fog érni, amikor már csak az itéletüket fogják tudomásul venni.
Living, már megint képzelődsz. A Szentírásban Krisztus csak egyetlen egyszer tér vissza, hogy a világot lángokban megítélje.
"Ez a Jézus, aki felvétetett mellőletek, úgy jön el ismét, ahogy az égbe felmenni láttátok."
"Akkor meglátják majd az Emberfiát, amint eljön a felhőkben, nagy hatalommal és dicsőséggel. Elküldi angyalait, és egybegyűjti választottait az ég négy tája felől, a föld végétől az ég határáig."
"Az Úr napja úgy jön majd el, mint a tolvaj. Akkor az egek nagy robajjal elmúlnak, az elemek a hőségtől elolvadnak, ugyanígy a föld is, és annak minden műve, mely rajta található."
Elég egyértelmű az Írás Living, hogy csak egy visszatérésről szól.
Megigértem, hogy nem válaszolok, csak a kérdező kérdéseire.
Itt neki válaszolunk, nem egymásnak.
Ha szeretnél erről kérdezni, tedd meg, bár nem hiszem, hogy érdekel a válaszom.
Valóban. Viszont ez a kifejezés melyet Te irtál, még eszembe juttatott egy dolgot, amit a kérdezőnek szántam.
Egyébként pedig nem mondtam, hogy kétszer jön el. A visszajövetelét senki nem veszi észre csak a választottai. Amiáltal mégjobban erősödik a hitük, és végzik a feladatukat, és finomitanak az életükön. S közben nem tartják meg maguknak ezt, hanem segitenek másoknak is.
Ellenben hogyan támogatná azt, amire igéretet tett?
(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!