A Wicca vallás és a buddhizmus mennyire fér össze?
Azta :D Ez remek felfogás, én ezt még nem gondoltam végig, de nagyon igazad van :) Tényleg olyan, mintha pl. néhány buddhista nyugatra ment volna (vagy fordítva), és megalapították volna a helyi szokásokhoz, hagyományokhoz és "stílusokhoz" viszonyulva és alkalmazkodva az eddigi vallásukat, csak más nyelven, más helyen és más néven :)
Tudtommal a wicca vallásban két istenség játszik szerepet, az Úr és az Úrnő, viszont a buddhisták nem tartanak jelentőséget egy alkotó istenség létezésének... Bár nem is mondják ki, hogy nem létezhet, de vannak olyan irányzatok, ahol ellenzik az istentiszteletet. De Szerencsére a buddhizmus nem olyan keménykezű, mint a kereszténység, ezért nincs büntetés, és nincs kijelentés hogy csak akkor éred el a tökéletességet, ha nem hiszel az istenekben. Pusztán nehezebbé válik az elérése. :)
Még igencsak fiatal vagyok (14 éves) de már elég nagy vonzódást érzek mind a két vallás irányában, és úgy érzem, hogy egyre elfogadottabbá válik ez a két irányzat, életfelfogás :)
Valóban vannak különböző irányzatok, de a hagyományos wicca mégis az ÚR és ÚRnő tiszteletén alapszik,. Nem kell őket feltétlenül megszemélyesíteni, felfoghatod úgy, mint a világot átható energia. A wicca ilyen szempontból szabad, ahogy az első írta.
Egyébként most először hasonlítom össze ezt a két vallást, és tényleg jól összecseng a kettő. Bár, nem tudom, hogy a buddhizmusban mekkora szerepet kapnak a természeti ünnepek, mert ebből a wicca-ban 8 is van:)
""Az Istennő maga a mindenség, nem valami tőle elkülönült vagy fölötte álló létező. A mindenség dolga pedig a teremtés, s csupán azért rombol, hogy újraalkossa, amit elpusztított. A boszorkányok Nagy Anyaként személyesítik meg ezt a világegyetemet átható erőt, aki önmagát teremtette, és folyvást megújítja lényét. Õ a lét jin és jang őselve, akit női (istennő) és férfiúi (istenség) energiák alkotnak."
Erről beszéltem :)
Egyébként ha érdeklődsz a wicca iránt akkor ezt a könyvet ajánlom:
13 éves szülinapomra kértem, illetve a könyv talált rám, és nagyon sok hasznos információ van benne a wiccáról, igazi kedvcsináló :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!