Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szeretik ennyien Jézust?

Miért szeretik ennyien Jézust?

Figyelt kérdés
Talán mert háború nélkül tudott sok embert maga mellé állítani? De akkor ez miatt akár Gandhit is tisztelhetnék ilyen mértékben.

2019. dec. 31. 23:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

" az emberfeletti képességeivel kapcsolatos állításai csak a performance részei voltak, hogy felfigyeljenek rá az emberek? Ezzel mit sikerült neki elérni? Elkezdtek félni az emberek Istentől, és kicsit békésebb lett az élet? Ez lehetett a célja?"

Személy szerint sorban:

Nem teljesen a figyelem felkeltés volt a cél. Inkább az, hogy lássák, hogy az Atyja, Jehova, valóban képes megvalósitani azt amit igért. Az Ádámtól örökölt következményeket, a betegséget, öregedést, és a halált megszünteti. És helyre állitja azt amit eredetileg eltervezett , amiért teremtette az embert.

Mit ért el vele? Két dolog történt. Kiszürte, azokat, akik méltatlanok, illetve akik alázattal elfogadták az elrenedezést, azokat ez megerősitette a hitükben és Isten igéreteiben, hogy a kitartással fussák végig az előttük álló időket, nehézségeket.

"elkezdtek félni?"

Hát nem úgy néz ki mint ami félelem volt, hiszen a többség továbbra is gyilkos szándékkal viseltetett Isten küldötte ellen. Jehova nem félelmet akart kelteni, vagy keltet, hanem bizonyitott. Persze, egy egészséges félelem, és nem beteges rettegés Istennel szemben, az kell hogy legyen. Hiszen ha szeretjük az életadónkat, akkor nem szeretnénk megbántani Őt.

2020. jan. 1. 13:22
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

"haláluk után egy jobb helyre kerülhetnek."

Ez egy téves felfogás, és hiresztelés. Istennek soha nem is volt terében, hogy az emberek meghaljanak, az örök élet kilátásával hozta létre az emberek életét. Egyedül az állatoknak nem adott erre lehetőséget. Az embert teremtette hasonlatossá Magához

2020. jan. 1. 13:25
 13/20 anonim ***** válasza:
30%

Én azért szeretem, mert Ő annyira jó! Bármi gondom, bajom , aggodalmam van , Ő mindig velem van, mindig segít. Velem van a jóban is és a rosszban is. Ha imádkozom, eltölt a béke, a nyugalom és az öröm. Ha meggyónok akkor is ezt érzem de a legintenzívebben a szentáldozásban érzem ezeket az érzéseket. Számomra ez az egész annyira hihetetlen!

Aki egy kicsit is megtapasztalja Jézus jóságát , onnantól kezdve mindig arra vágyik a lelke mélyén. :)

Tapasztalom, hogy a gyakori ima , a gyónás és áldozás segítségével, egy picit jobb ember leszek. Rengeteg hibám és bűnöm, rossz szokásaim vannak de már egy párat sikerült elhagynom( pl igyekszem nem megszólni senkit) az évek során de még sokat kell fejlődnöm, változnom. Nekem Jézus segít, hogy egy jobb emberré tudjak válni. :)

2020. jan. 1. 15:15
 14/20 A kérdező kommentje:
Kinek mi, de egyébként teljesen megértelek, utolsó! Én ha "imádkozok" nem szoktam konkrét személyre gondolni, hanem csak ahhoz a felsőbb hatalomhoz beszélek, ami éppen eléd küldi azt az embert akire gondoltál, vagy vannak ilyen furcsaságok tudod... mintha az univerzum néha meghallgattná, vagy megérezné a gondolataidat, és úgy tesz hogy neked jó legyen. Én Istennek hívom. Szerintem is érdemes átgondolni, hogy miket hibáztál, hogyan tudsz jobb lenni, hisz akkor nem fogod elkövetni legközelebb azokat a hibákat, és az univerzum végül ezt majd "meghálálja". Én nem szoktam gyónni, de volt már olyan, hogy nem értettem meg valakit elsőre, de később átgondolva rájöttem, hogy az ő szemszögéből/ élethelyzetében az a döntés amit ő hozott, nem is volt olyan rossz. És akkor megbántam, hogy nem értettem meg. Talán én a karmábam hiszek.
2020. jan. 1. 23:50
 15/20 pelgrim ***** válasza:
30%
Talán azért mer Ő a legszentebb esményeinket hozta kifejezésre.
2020. jan. 2. 12:46
 16/20 pelgrim ***** válasza:
47%
*eszményeinket, ideáljainkat
2020. jan. 2. 12:48
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
És Jézus biztos, hogy nem csak egy szimpla ember volt mint bármelyikünk? Biztosan feltàmadt? Hol erre a bizonyíték?
2020. jan. 2. 13:57
 18/20 anonim ***** válasza:

Bizonyíték?

Az írások és beszámolók a bizonyítékok!

2020. jan. 5. 13:07
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert annyira romlottlelkű az ember hogy csodálja ha van aki teljesen más.
2020. jan. 6. 06:07
 20/20 anonim válasza:
Azért szeretik ennyien mert megvizsgálták az élettörténetét és meggyőződtek,hogy az emberiségnek Ő a tökéletes példa. Bűn nélkül,vállalta az áldozati halált pontosan azokért akik hisznek benne. És ez nem minden mert még mindig azok javára tesz és fog színrelépni akik teljes bizalommal kifejezik azt,hogy TŐLE várják azt az időt amikor a jelenlegi bajokkal tele élet a múlté lessz. Ha nem hiszed,hogy minderre képes vegyél annyi fáradságot,hogy a SAJÁT MAGAD keresed meg az élettörténetéből a választ. Ha sokan vannak akik megtalálták kérdésedre majdnem meg is van a válasz.
2020. jan. 6. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!