Sátán él? Van fizikai teste? Itt van a Földön testben vagy másik dimenzióban? Egyik sem, hanem egy jelkép, szimbólum?
Az angyalokat nem lehet látni. Nem fizikai életforma, ennélfogva emberi szemek láttára rejtett.
Igen a Föld közelségében tevékenykedik, mivel az égi királyságba már nincs bejárási engedélye. Hatásait pedig annál inkább érzékeljük.
Az angyali rangban a Kérub rangnak örvendhetet, amig butaságot nem csinál. A kérubok kinézete emberi leirással:
Ezékiel kétarcú kérubokat látott. Egyik arcuk emberi arc, a másik oroszlánarc volt.
A Biblia feltárja, hogy vannak dicsőséges kérubok, akik képesek igen gyorsan repülni
Igen, él, de szellemi lény.
A lázadó angyaloktól Isten elvette a testet öltés képességét, tehát nem tud testben, emberként megjelenni. De meg tud szállni embereket. Akár egyszerre többet is.
Köszönöm!
4. Az mit jelent, hogy a kárhozat állapotában van?
5. Egyszerre hány embert tud megszállni?
Jobban szeretem azt használni, mint írni, hogy a pokolban van, mert szerintem helyesebb kifejezés. Hiszen a pokol sokkal inkább egy állapot, mintsem fizikai hely.
Hit kérdése.
Mellesleg a SATAN szó eredetileg a semmit jelentette. A zsidó nomád törzsek a vándorlás alatt a javíthatatlan bűnösöket a pusztába (a sivatagba) száműzték, ez gyakorlatilag kiközösítést és halált jelentett. Ez a semmi a satan azaz az élet ellensége. Előfordult, hogy áldozatot mutattak be az Istennek, de mivel az emberáldozatról már leszoktak, az embert fekete kecskebakkal helyettesítették, és azt adták a semminek: kikergették a pusztába. Így vált a fekete kecskebak a Sátán szimbólumává. Ezért van szarva és hasított patája az ördögnek. Később ez a semmei: az élet és az azt fenntartó isten ellensége keveredett más népek isteneivel. Már a kánaánban (a mai Judea területén) sokat háborúztak a Főnícia és Kisázsia felől érkező inváziós népekkel, amelyeknek Baál volt az istenük. Így természetesen Baál összeolvadt az ősellenséggel, a satan-nal, annak egy szinonimájává vált.
Érdekes, hogy a vándorlás előtt a zsidóknak csak egy istenük volt. Egy időre (és most nem az aranyborjúról beszélek) mégis lett egy ellenistenük is a Sátán-Baál képében, noha a szent szövegekben eredetileg semmi ilyesmiről szó nincsen: nincsen gonosz, ellen isten, nincsen ördög. A pokol valójában azoknak a lelkeknek a szenvedésének a helye, akik bűneik nagysága (főként a közösség elleni bűnökről van szó, pl. a mózesi parancsok megszegéséről) miatt nem juthatnak isten közelébe, így folytonosan annak hiányát kell elszenvedniük.
Ezek nem írott kánonbeli tételek, nem keresztény (a zsidó messianizmusból származó), és nem zsidó vallási (vallástörténeti) dolgok. Én raktam össze őket töredékekből, szöveg és képzet részletekből magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!