Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy vélekedik az evangélikus...

Hogy vélekedik az evangélikus egyház a biszexuálitásról?

Figyelt kérdés
A helyzet a köv.: Evangélikus hívő vagyok,és nem rég jöttem rá,hogy biszex vagyok. Emiatt mindig szégyenlős vagyok a templomba Istentiszteletkor.

2019. dec. 27. 17:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Evangélikusoknál már meleg püspökök is vannak Nyugaton.
2019. dec. 27. 17:31
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Hozzátéve első hozzászóló írásához, tudtommal a protestáns felekezetek között evangélikusok több országban meleg párokat is összeadnak.

Ráadásul biszex vagy, így van lehetőséged hetero kapcsolatra is, még ha esetleg elkalandoztál is olykor-olykor.

Felteszem nem tudják rólad, szóval emiatt felesleges a szégyenlőség. Isten pedig otthon a szobádban is pont úgy ismer téged, mint amikor istentiszteleten vagy.

2019. dec. 27. 17:36
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Megnyugodtam.

Ha meg már össze is adnak meleg párokat akkor aggodalomra sincs ok.

2019. dec. 27. 17:51
 4/12 anonim ***** válasza:
52%

"Ha meg már össze is adnak meleg párokat akkor aggodalomra sincs ok."

Azért azt ne feledjük, hogy csak azért, mert az egyház engedményeket tesz, akkor az Atya is enged.

A biszexualitásodat elfogadom. Viszont van választási lehetőséged hetero kapcsolatra is, amely a helyes a Biblia alapján. A probléma ott kezdődik inkább, amikor a felelősséget hárítva (ha már az egyház úgyis megengedi) próbálsz az Igével nem egyező életmódot folytatni esetleg.

Áldás, békesség!

egy református

2019. dec. 27. 20:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha negatív lenne a véleménye akkor mi lenne?
2019. dec. 27. 20:21
 6/12 anonim ***** válasza:
Én csak tervezek evangélikussá keresztelkedni, de szerettem már bele velem azonos neműbe, szóval megnyugtatnak a válaszok.
2019. dec. 28. 01:49
 7/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#3 attol fugg hiszen kicsapongo eletet elhetsz barmilyen nemi iranyultsaggal

vagyis ez is helyes kell legyen szerinted?

es vallasi vezetok szerint?

Mert a biszexualitas hogy valosulhat meg hazassaggal? sehogy hiszen nem lehet 2 parod akik ellentetes nemuek (mondhatni egy hazassaghoz nem kapcsolodsz 3 dik szemelykent

Nem tudom poligamiat (nem csak tobbnejuseg ertelemben) engedelyezik e mar

2019. dec. 28. 08:22
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

Azért annyira ne nyugtassanak meg, mert itthon közel sem annyira elfogadott náluk sem (nem adnak össze például), legfeljebb hasonló toleranciával lesznek feléd, mint a többi nagyobb egyház. Például a katolikusoknál is sokan vannak, akik rendetlen kapcsolatban élnek (többségük hetero pár egyébként), járnak templomba is rendszeresen, de szentáldozáshoz nem járulhatnak.

Átkeresztelkedni pedig nem kell, mert a keresztség az egy, legyél akár katolikus, ortodox, református, anglikán vagy evangélikus. Legfeljebb akkor keresztelnek újra, ha az egy keresztséget elutasító szektából térsz be.

2019. dec. 28. 09:27
 9/12 A kérdező kommentje:

Nos,lehet hogy biszex vagyok,de hűséges is vagyok. Szóval pl.: ha van egy barátnőm,akkor nem "kalandozok" fiúkkal.

Rosszul tettem fel a kérdést: Hogy vélekedik Isten a biszexuálitásról?

Így kelett volna.

2019. dec. 28. 16:30
 10/12 anonim ***** válasza:

Itthon polgári esküvője sem lehet azonos neműeknek, úgyhogy ez nem az evangélikusok intoleranciájáról szól. Nem beszéltem átkeresztelkedésről, jelenleg nem vagyok megkeresztelve egyáltalán. A "rendetlen kapcsolat" nem tudom, milyen.

2019. dec. 28. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!