Jézus hol állítja magáról félreérthetetlenül, hogy Ő a megtestesült Isten?
Ha elolvasod és szívedbe fogadod János evangéliumát, semmi kétséged nem maradhat, hogy Jézus Isten.
"Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige." (Jn 1:1)
"Én és az Atya egy vagyunk." (Jn 10:30)
"Jézus így válaszolt: „Bizony, bizony, mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, vagyok." (Jn 8:58) Vö. amikor Isten Mózest elküldi kiszabadítani a fogságban levő népet, és azt mondja, hogy a "vagyok" küldött hozzátok 2Móz 3:14.)
"A zsidók így feleltek neki: „Nem jó cselekedetért kövezünk meg téged, hanem káromlásért, és azért, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat. Jézus így válaszolt: Nincs-e megírva a ti törvényetekben: Én mondtam: istenek vagytok? Ha isteneknek mondta azokat, akikhez az Isten igéje szólt, márpedig az Írást nem lehet érvénytelenné tenni, akkor, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, arról ti azt mondjátok: Káromlást szólsz, mert azt mondtam: az Isten Fia vagyok?!" (Jn 10:33-36)
"Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, mint az Atyát. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát sem." (Jn 5:23)
"Az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt." (Jn 1:18)
De vannak bőven utalások nem csak a János evangéliumában Jézusra, mint Istenre, csak néhány példát felhozva:
"Viseljetek gondot tehát magatokra és az egész nyájra, amelynek őrizőivé tett titeket a Szentlélek, hogy legeltessétek az Isten egyházát, amelyet tulajdon vérével szerzett." (ApCsel 20:28)
"akiké az ősatyák, és akik közül származik a Krisztus test szerint, aki Isten mindenek felett: áldott legyen mindörökké. Ámen." (Róm 9:5)
"Ő pedig látva hitüket, így szólt: „Ember, megbocsáttattak a te bűneid.” Erre az írástudók és a farizeusok elkezdtek tanakodni: „Kicsoda ez, aki így káromolja az Istent? Ki bocsáthat meg bűnöket az egy Istenen kívül?" (Lk 5:20-21)
"de a Fiúról így szól: „A te trónusod örökké megáll, ó, Isten”" (Zsid 1:8a)
És egy példa az Ószövetségből, ha már karácsony van:
"Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!" (Ézs 9:5)
8Fülöp így szólt hozzá: Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk. 9Jézus erre ezt mondta: Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogyan mondhatod: Mutasd meg nekünk az Atyát? 10Talán nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? Azokat a beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem önmagamtól mondom; az Atya, aki énbennem van, ő viszi végbe a maga cselekedeteit. 11Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig másért nem, magukért a cselekedetekért higgyetek! János evangéliuma 14:8 (RÚF) Itt elég egyértelmű.
--- Neked ebből egyértelmű, hogy Jkr a megtestesült Isten? Róm 12:5 Azonképpen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai [vagyunk]. Azért mert Krisztusban vagyunk sokan, megtestesült Krisztusok vagyunk? Jézus nem azt tanította, hogy az Isten szellem?! Az Isten lélek: és akik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják. Jn 4:24 Akkor hogy lehet Jkr a megtestesült Isten? Itt találsz magadnak olvasnivalót, hogy megértsed mindazt amit nem értesz, de azért hirdeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!