Jézus hol állítja magáról félreérthetetlenül, hogy Ő a megtestesült Isten?
Tehát akkor ezek szerint Isten halt meg, és nem a Fia.
Akkor most Isten nélkül vagyunk, hiszen ha az Isten halott, ki az aki képes volt visszadai a halhatatlan Isten életét?
Ha pedig halhatatlan, akkor hogyan halt meg?
Egyébként ha megengeded, Azt Irja Jézusról az Isten, hogy magasabb állásba helyezte, miután elvégezte a Földi feladatát.
Vajon ha Jézus Istennel egyenlő, milyen magasabb rangot kaphatott Istentől, vagy saját magától?
Szia
Az apostola ezt mondta Krisztusnak: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia!” MÁTÉ 16:16.
Vajon Jézus Isten volt? A kereszténység sok egyháztagja azt válaszolná: igen! De tudtad, hogy kit nevezett Jézus Isten”-nek? Nos, lapozd fel a Bibliádat a János 20:17-nél, és olvasd el a vers vége felé Jézus saját szavait: „Elmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.” Ha netán ez meglepne téged, talán még sok egyéb dolgon is csodálkozni fogsz, amit a Biblia Jézusról és Istenről közöl.
Gondolj egy pillanatra az angyalra, aki bejelentette Máriának Jézus születését. Nem azt mondta neki, hogy a gyermeke Isten lesz, hanem azt, hogy az „Isten Fia” Lukács 1:35. Ahelyett, hogy azt mondaná amit sokan mondanak —, hogy „maga Isten” jött a földre, hogy a váltságdíjról gondoskodjon, a Szentírás azt mondja: Isten elküldte Fiát”, hogy ezt elvégezze.
Galácia 4:4, 5"De amikor letelt a kijelölt idő, Isten elküldte a Fiát, akit asszony szült, és aki a törvény hatálya alatt volt, hogy megvásárolja, és ezzel megszabadítsa a törvény alatt levőket, hogy örökbe fogadhassanak minket mint fiúkat."
1János 4:9, 10 "Abból vált nyilvánvalóvá, hogy Isten szeret minket, hogy elküldte a világba az egyszülött Fiát, hogy életet nyerjünk általa. A szeretet nem abban áll, hogy mi szerettük Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul a bűneinkért."
Jézus megkérdezte tanítványait, hogy kinek tartják őt. Vajon Simon Péter azt felelte: „Te vagy az Isten”? Nem. Péter azt mondta: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia!” Vajon Jézus helyreigazította Pétert? Nem. Jézus ezt mondta: „Boldog vagy Simon, Jónás fia, mert nem test és vér jelentette ki ezt neked, hanem az én Atyám, aki a mennyben van” Máté 16:15–17.
Vallásos írók, akik az Istent „háromság”-nak tartják, „Fiúisten”-ről beszélnek. Pedig Alámerítő János nem nevezte Jézust „Fiúisten”-nek, hanem az „Isten Fiá”-nak. Jézus tanítványai sem azt mondták: „Te vagy a Fiúisten”, hanem ezt: „Valóban, az Isten Fia vagy!” E kijelentések között igen nagy a különbség. Máté 14:33).
János 1:34 "Én pedig ezt láttam, és tanúskodtam róla, hogy ő az Isten Fia.”
Máté 14:33 "Ekkor a csónakban levők hódoltak neki, és ezt mondták: „Valóban Isten Fia vagy.”
Szerintem nem az a lényeg, hogy Jézus Isten-e, hanem a mondanivalója, a cselekedetei. Azok Isteniek, ehhez semmiféle kétség nincs!
Ő soha nem állította magáról, hogy Ő Isten, na de szerény volt.
Az üzenet az, hogy mi is elérhetjük az Istent. Persze ehhez fel kell adnunk mindent!
Meghozzuk ezt az áldozatot? Ez a kérdés!
@28: de, éppen hogy igen lényeges. Ha nem lett volna Isten, akkor teljesen felesleges lett volna, amit tett.
Vagy Istem és ő a Megváltó, vagy nem Isten és akkor ő a világtörténelem legpusztítóbb ördögi tévtanítója.
Más lehetőség nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!