Ki mikor megy a mennybe?
nem tudom számodra érdekes-e, mit mond erről az Evangélium (Lk17.20)? hátha, érdekes, ezért leírom:
Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.
Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.
"az Isten országa ti bennetek van" - ez jelent valamit ITT ÉS MOST, a jelenlétben való életünkre nézve
"Szerinted mindössze ennyi embernek íródott az újszövetség?"
Nem kedves Kérdező. Jelenések könyvében János lát egy nagy sokaságot, akik túlélik Isten nagynapját.
Istennek nem volt szándékában, hogy emberek az égbe éljenek. Jézus halála az emberek életét a földre váltotta meg, nem az égbe.
"Nem kedves Kérdező. Jelenések könyvében János lát egy nagy sokaságot, akik túlélik Isten nagynapját.
Istennek nem volt szándékában, hogy emberek az égbe éljenek. Jézus halála az emberek életét a földre váltotta meg, nem az égbe."
Ha már a nagy sokaságnál tartunk,és felhoztad ezt az igerészt,akkor ha tovább olvasod,azt is tudni fogod hogy kik lesznek ebben a nagy csoportban.
Jelenések könyve 7/9Azután látám, és ímé egy nagy sokaság, amelyet senki meg nem számlálhatott, minden nemzetből és ágazatból, és népből és nyelvből; és a királyiszék előtt és a Bárány előtt állnak vala, fehér ruhákba öltözve, és az ő kezeikben pálmaágak;
Tehát minden nemzetből,minden nyelvből és minden minden népből és ágazatból lesznek.És amikor a királyiszék előtt állnak nekem úgy tünik hogy ez az esemény a mennyben lesz,nem pedig a földön.
Jelenések könyve7/13
Akkor felele egy a Vének közül, és monda nékem: Ezek, akik a fehér ruhákba vannak öltözve, kik és honnét jöttek?
7/14
És mondék néki: Uram, te tudod. És monda nékem: Ezek azok, akik jöttek a nagy nyomorúságból, és megmosták az ő ruháikat, és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében.
És itt a lényeg.Azok lesznek,akik megmosták ruháikat és megfehérítették ruháikat Jézus vérében.Akik sgítségül hívták az Urat,akiknek bünei meg lettek bocsátva.Mert Jézus Krisztus az egyedüli út az Atyához.Csak őáltala van bünök bocsánata és fehér ruha.
Ez a 144 ezres baromság a jehovisták meg egy adventista felekezet találmánya, akik nem tudják alapszinten sem értelmezni a Bibliát.
A Jelenések könyve apokaliptikus mű, ebben a műfajban pedig minden jelkép, a számok is. A szövegértelmezést pedig a könyv műfaja szabja meg, ebből fakadóan tehát a szerző egy szimbolikus számról beszél.
Erre a Kérdésre Jézus egyértelműen válaszolt!
A mennybe az jut be, és akkor, amikor a saját fizikai testében lélekben újjá születik! Jn.3.
Azok akik befogadják lelkükbe Jézust elsőnek és egyetlennek, azok már most újjá születtek, és a szívükben "hordozzák" a mennyországot!
"Isten szabadon, mindenkitől függetlenül teremtett meg téged. De mivel saját boldogságára teremtett, ezt már csak a te beleegyezéseddel érhette el. Igen. Szeretni csak szabad döntés alapján lehet! Két lény között a boldogság – és ez Isten és szellemi teremtményeire is áll – a különbözőségek dinamikus harmóniája. Ez áll természetesen két szellemi teremtmény kapcsolatára is.
Azokat a szellemi lényeket, akik igent mondtak az Isten által felkínált boldogság befogadására, angyaloknak nevezitek. Akik pedig nem-et mondtak erre, azok a bukott angyalok.
A bukott angyalok közül azok, akik megátalkodtak a nem-et mondásukban, ördögöknek nevezitek. Ezek vezérét és természetesen csapatát is láttam lehullani az égből (Lukács 10:18). Miután azok számára, akik a nem-et mondó döntésüket megbánták, lehetővé vált a földi élet megteremtése után az, hogy valós bűnbánatuk igazolása jeléül vállalják azt, hogy a Földön visszaszeressenek Engem, Jézust, aki minden rászorulóban ott vagyok (Máté 25:42-46)!
Az eredeti bűn tehát, amelyet Ádám és Éva bűne szimbolizál – az önzés és a felelősség áthárítás –, valójában a ti személyes bűnötök! Olyan Isten nincs, aki más bűnéért bárkit is, s főleg szent Fiát vonná felelősségre! Aki ezt nem fogadja el, az ugyancsak nem meri használni az Istentől kapott értelmét! Aki ezt nem fogadja el, az Istent még egy átlagembernél is gonoszabbnak gondolja!
Tehát azok, akik a megtérés, tehát a gondolkodás-átalakítás szándékával születnek a Földre – vagyis vágykeresztséggel –, lehetőséget kapnak arra, hogy a Szentlélek által újjászülessenek. A mennyek országába csak azok juthatnak, akik újjászülettek! (János 3:3)! Mindaddig újra kell születnetek, amíg újjá nem születtek! Ez alól kivétel nincsen! Veletek és értetek mindent, de helyettetek semmit! Ne áltassátok magatokat! A szeretetnek igazságban, az igazságnak szeretetben kell megnyilvánulnia ahhoz, hogy Isten Lelke által új szellemi lények legyetek! Nem elég hát az, hogy valaki kijelenti: „Jézus! Elfogadlak megszabadítómnak!” Ezt igazolni is kell! Nem elég Engem, Jézust elfogadni igazságnak és életnek! Valójában csak az fogad el Engem, aki ÚTNAK, IGAZSÁGNAK ÉS ÉLETNEK fogad el! Az UTAT nem lehet elsíbolni! A soha senkinek nem ártani, a mindig mindenkinek megbocsátani és a lehetőség szerint másokat szolgáló szeretettel segíteni, nem maradhat ki azok életéből, akik valóban újjászülettek! "
Jézus; A HANG - könyv 4505
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!