A pásztorunk a prédikációjában azt mondta mint magán véleményét, hogy az emberek kb.10-15 % fog üdvözülni, mennyere reális ez?
Igen, Kb.
A realitást a Bibliában leirtak alapján lehet határozottan kijelenteni. Pl Noé idejében csak 8 ember menekült meg az Isteni itélet alól. És Szodomában csak 3-an.
Jeruzsálemben Jézust követők akik a hegyekbe menekültek, a többiek ha túl is élték, a halál igy is előbb jött nekik az oroszlánok vermében, vagy éhen haltak.
Semennyire nem reális.
Vagy szerinted mi az alapja?
"A világ népességének hány százaléka követi ezt a hitet egyáltalán? "
Ne felejtsük, Jézus szavait.
(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«
Jézusra való hivatkozás, vagy kereszténynek vallani, egy dolgot jelent, mert itt Jézus nem mondta hogy elegendő.
Rajtunk múlik, hogy eljutunk-e az üdvözültek közé, csakis a saját életmódunk függvénye ez, függetlenül a vallásoktól
Minél szeretetteljesebben tud élni valaki, annál boldogabb lesz, annál nagyobb az esélye az "üdvözülés"re.
" függetlenül a vallásoktól"
Ha igy volna, Isten nem egy egységes erkölcsi értékrend alapján kéri az imádatot, hanem megosztottságban. Isten a rend Istene, és nem mondta, hogy mindenki úgy és abban higgyen amiben akar. Ellenben nem lennének választottak....
Isten, a Mindenható az összes emberben jelen van, függetlenül attól, kinek milyen a vallása.
Ha az ember felfedezi magába az isteni energiát, és tud vele élni, onnantól egyenes út vezet az üdvözülésbe, a boldogságba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!