Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egyház miért nen veti ki...

Az egyház miért nen veti ki magából a bűnös hajlamú papokat egyèb vallási jellegű feladatokat teljesítő tagokat?

Figyelt kérdés
Gondolok itt pl. A pedofil papokat, meg azokat akik lopnak, paráználkodnak. "Bort isznak és vizet prédikálnak" típusú emberek. Akik a vallási szolgálatot nem Isten és a hívek szokgálatára teszik fel, hanem egyéni, sokszor bűnös szükségleteiknek. Ha ezeket az embereket kivetnék magukból, akkor sokkal nagyobb tisztelete, tekintélye lenne az egyháznak es egyházi intézmèny rendszernek, szemèlyeknek. Sajnos az emberek hajlamosakáltalánosítani. Viszont ha a bűnös egyéneket nem mentegetnèk, tagadnàk a nyilvànvalót, hanem kizárnák ezeket a tagokat, akkor sokkal nagyobb lenne a tekintélye is az egyháznak a hívők körében.

#vallás #pedofília #mentegetés #bűnös papok #kizárás helyett tagadás #bűnös cselekedetek.
2019. nov. 24. 09:45
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Hiszek Istenben és Jézusban de az álszent papoknak egyre kevésbè. Nekem ne politizáljanak a templomban, nem erről szól a vallás. A bort ivó vizet prédikáló papoknak nem hiszek. Az ember pedig joggal hajlamos az àltalánosításra, ha az ilyeneket hagyják tovàbb "működni". A kereszténysèg a szeretet vallása. Nem a gyűlölködésé, nem a kirekesztésè, ezt jó lenne figyelembe venni. Isten színe előtt minden ember egyenlő. Ő és Isten dolga, hogy ítéljen meg élőket és holtakat nem pedig az embereké. Olyat pedig soha nem mondtak, hogy csak azért gyűlöljük a másikat mert mások a vallási, politikai és egyéb nèzeteik, sőt éppen ellenkezőleg.
2019. nov. 25. 08:59
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor keress más közösséget, ha az az egy nem tetszik. Több helyen jártam már, saját gyülekezet vagy vendégség miatt, de még sosem hallottam volna, hogy bárhol politizáljanak. Ez az egyik. A másik pedig az, hogy egyetlen egy emberre ráhúzni egy másik ember bűnét és ezt hozni fel indoknak, azt nem minősítem. Tehát te azért nem jársz templomba, azért nem gyakorlod a hited, mert valahol, pár ezer kilométerrel arrébb egy pap pedofil. Értem. Ja nem, nem értem.
2019. nov. 25. 11:23
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

"A kereszténysèg a szeretet vallása. Nem a gyűlölködésé, nem a kirekesztésè, ezt jó lenne figyelembe venni."

Az jó, de a kérdésed pont arról szól, hogy szerinted embereket kell kirekeszteni. Találd ki, hogy akkor mit szeretnél.

2019. nov. 25. 11:41
 14/22 A kérdező kommentje:
A bűnösöket kell kirekeszteni, akik bűnt követnek el. De nem azért mert más a bőrszíne, vagy politikai beállítottsága, hanem mert bűnt követett el. Nem csak pedofil, az csak egy példa a sok közül. Bűn az, ha bort iszik és vizet prédikál.
2019. nov. 25. 11:45
 15/22 anonim ***** válasza:
91%

"Hiszek Istenben és Jézusban de az álszent papoknak egyre kevésbè."

Egyébként még álszent hazug is vagy, mert egy másik kérdésnél írod:

"Laca32 nevű felhasználó válasza:

Isten nem létezik. Ezért nincs akinek tetszen vagy ne. Ingyenélő, pénzéhes szektásoknak meg ne higgyél."

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Szóval el lehet gondolkodni, hogy ki itt a valódi álszent.

2019. nov. 25. 11:45
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

"A bűnösöket kell kirekeszteni, akik bűnt követnek el. "

Tehát te bűntelennek vallod magad.

2019. nov. 25. 12:04
 17/22 A kérdező kommentje:
Nem vallom magam bűntelennek. Senki nem az. De olyan bűnt soha nem követtem el, amit több egyházi személy viszont igen, és mégis védik. Csoda-e ha ezek után a hite is meginog az embernek.
2019. nov. 25. 12:24
 18/22 anonim ***** válasza:
A Biblia szerint minden bűn egyforma.
2019. nov. 25. 13:30
 19/22 anonim ***** válasza:
6%

Egy felmérés szerint, amit a Vatikán papjai, bíborosai között végeztek, 5-ből 4 vatikáni pap a fiúkat szereti.

Németországi egyházi adatok alapján - amelyet egyetemek dolgoztak fel -, a háboró óta több mint 3700, többségében 11-13 éves kisfiút rontott meg több mint 1700 felszentelt római katolikus pap. Ez azt jelenti, hogy a háboró óta átlagosan minen héten megrontottak egy kisfiút, és minden második héten felbukkant egy újabb gyermekrontó katolikus pap. És ez csak a jégyhegy csúcsa, a felderített esetek. Ugyanis iratmegsemmisítést is végeztek az egyházi emberek, az "osztatlan szívvel" szolgáló papok. Ennyi gonosz papot nem tudnak kirúgni, mert akkor alig maradna, aki celebrálja a hétvégi miséket, így ezeket a papokat rendszerint áthelyezik máshová misét celebrálni.

Egy volt katolikus érsek szerint homoszexuális hálózatok alakultak ki a katolikus klérus körében, Benedek nyugdíjas pápa szerint a papi szemináriumokban megjelentek a nyíltan homokos papnövendékek, szóval a probléma rendszerszintű, vagyis az egész rendszer romlott. Nem lehet kis foltozgatásokkal megjavítani, megreformálni a Római Katolikus Egyházat, erre már Luther Márton volt katolikus szerzetes is rájött. Azóta a helyzet csak romlott.

2019. nov. 25. 22:56
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
19# teljes lelki nyugalommal linkeld be a kutatás forrását ilyenkor, mikor ilyen dolgokat állítasz (bár szerintem nincs ilyen forrás a kezedben).
2019. nov. 26. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!