Ez miért jó a Jehova tanúinak?
Kedves Kérdező
A prédikáló szolgálat hozzá tartozik a keresztény élethez, és az Istennek végzett imádathoz.
Ez nem hivatás, mert Jézus nem fizetésért, megélhetésért mutatta be, az élet ezen részét, hanem ami hozzátartozik a minden napi keresztény élethez, ugyan úgy, mint amikor vizet iszol
Amikor Isten kér valamit, azt soha nem pénzért tették a választottai, hanem ez a kötelességük, kötelezettségük.
(János 14:15) 15 Ha szerettek engem, megteszitek, amit parancsolok nektek.
(Jakab 1:22) 22 De engedelmeskedjetek is a szónak, ne csupán hallgassátok azt, hamis érveléssel ámítva magatokat.
(Máté 7:21) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát.
(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”
Jézus és az első választottjai sem hivatásként tették. Nekik ugyan úgy dolgozniuk kellett, fenttartva az életüket. A gyülekezetbe való rendszeres járás, és a szolgálat, mind az élet része.
Nem kapunk pénzt. Ez önkéntes szolgálat. Viszont az nem fedi a valóságot, hogy senki nem megy oda. Igen is, nagyon sokan oda jönnek, és ingyen visznek a kiadványokkal. A honlapunkon olvashatsz történeteket erről :) Szép napot, és jó munkát!
A multkor is válaszoltam erre a kérdésre,most ismét válaszolok,mert szeretnék megúvni mindenkitettől a szervezettől.
Tehát,NEKIK ÖTELESSÉGÜK KIMENNI AZ UTCÁRA,MERT HANEM KSTEREM LESZ BELŐLE
Most már elég érthető?
Egy volt tanú,Csikszeredából.
Most meg jöhetnek a vének,hogy lejáratom a gyülekezetet.Lejáratjátok ti saját magatokat,sok szerencsétlen.Eltiltottatok az édesanyámtól a tesómmal együtt,ne csináljátok,hogy kiirjam a neveteket,hogy milyen korrupt banda vagytok
Az őrtorony részvénytársaság, ami vezeti a szervezetet és kitalálja a tanításokat azt mondja nekik, hogy kötelező az utcán állni vagy házról házra járni és hirdetni az őrtorony vagy ébredjetek újságot. Azért azokat, mert a szervezet aktuális tanítása, ami megváltozhat egyik napról a másikra, azokban van. Tehát nem a Biblia és az evangélium hirdetése a cél, hanem a tagtoborzás, mivel a tagok önkéntes adományából él meg a szervezet. Minél több tag van, annál több a pénz. Ez szimpla mlm.
És igen, igaz az, hogy ha valaki nem teljesíti az óraszámot, akkor előbb kisterembe viszik a vének számom kérni, de ha az sem segít, akkor kiközösítik. Ez pedig azzal jár, ha bent van bármelyik családtag a szervezetben, akkor onnantól kezdve tilos a kiközösített családtaghoz akár szólni is. Nekik ez a szeretet.
Kedves ex tesók,akiktől privit kaptam!
Ezt jó lenne itt és nyilvánosan megbeszélni.
Tehát,kezdjük azzal a vénnel,aki elvált a feleségétől,és köztudott,hogy kefélgeti a szomszédasszonyát aki szintén tanú.Aztán a nő lánya,aki kiugrott az ablakon és a lábát törte,mert nem akart,beállni aszervezetbe.Irjak mág?Tudok néhány szroryt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!