Mózes 2. könyvében a Szent hajlék miért aranyból, ezüstből lett építve?
Ez nem kapzsiság. A kapzsiság nem azt jelenti, hogy vannak javaid. A kapzsiság egy mohó kívánság, magában foglalhatja, hogy arra vágysz, ami nem téged illet, vagy azt, hogy minden képes vagy megtenni a pénzért. Jobban szereted a pénzt, mint Istent. Nem hiába összefügg a bálványimádással. Aki kapzsi, annak a pénz az istene.
Hogy érzékeltessem, mondok egy példát. Én keresek havi 600K-t napi 8 órában, te keresel havi 200K-t, napi 12 órában. Van időm a családommal lenni, Bibliát olvasni, neked nincs. Kevesebbet dolgozok, és több pénzem van. Ettől én kapzsi vagyok, te pedig nem?
Mert ugyanannyiba került leírni, mintha fából lenne.
Mert a közembertől való távolságot, hatalmat szimbolizálni alkalmas lehet fényűzéssel.
A hatszázezres példának üzenem, hogy a pénz, ami hatalmat ad mások felett, bevonz egy csomó nem épp keresztényi magatartást is. Lehetne példálózni, de most csak gondolkodj!
"Mózes 2. könyvében a Szent hajlék miért aranyból, ezüstből lett építve?"
A válasz is ott van. Mindent a mennyei szentély pontos mására kellett készíteni. Az arany a tisztaságot jelképezi
"Hiszen Isten elítéli a fényűzés, kapzsiságot."
Más okból is lehet ilyen szentélyt készíttetni ;)
Mert a zsidók kapzsik voltak, imádták a luxust, a fényűzést, különösen a papok, meg az előkelők.
Mondjuk ezzel nem voltak egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!