Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus és a Szentlélek édestest...

Jézus és a Szentlélek édestestvérek? Vajon ki lehet az idősebb?

Figyelt kérdés

Miért teremtette Isten Jézust és miért teremtette a Szentlelket?

Vagy ők is Istennel együtt örökké voltak?

2019. nov. 2. 23:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Asszonyként nem tanitok férfit, hanemaz irásokból kifejezem a hitemet. Nem ugyan az."

Dehogy nem. Előző hozzászólásod sem a hit kifejezése, hanem kőkemény tanítás. A hit kifejezése az, hogy leírod, miben hiszel. Te pedig érvelsz egy adott nézet mellett, bizonyítani próbálod azt a nézetet, ez már tanítás, amihez neked nincs semmi jogod! Legfeljebb én taníthatlak téged!

2019. nov. 3. 13:22
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

A Fiu pedig nem áll az Atyja felett. S nem is egyenlő azzal, ahogy Dr.Szalai Úr irja. Ugyan is figyelembe véve a többi verseket, Biblia versek kiemelik a Fiu alárendeltségi szerepét az Atyjához viszonyitva, és a Fiú is igy érzett, soha nem tanitotta azt, hogy az Atyával ilyen téren is egyenrangú felek lennének. A hierarhikus elrendezésben mindig is igy volt.

(1Korintusz 11:3) . . .Krisztus feje pedig Isten.

Vagy:

(1Korintusz 15:27, 28) 27 Mert Isten „mindent a lába alá vetett”. De amikor azt mondja, hogy minden alá lett vetve, nyilvánvaló, hogy annak kivételével, aki mindent alávetett neki. 28 Miután pedig Isten mindent alávetett neki, maga a Fiú is aláveti magát annak, aki neki mindent alávetett, hogy Isten legyen minden mindenkinek.

Ennél fogva a Biblia összhangban értelmezését, nem lehet kiragadni más értelmezések kedvéért, vagy támogatásáért, mert annak összhangban kell lennie a Teljes irásokkal.

2019. nov. 3. 13:27
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

Szerinted az irásokból való hivatkozás, nem a hit kifejezése? A Tanitás pedig nem itt, és igy kezdődik, és zajlik. Erre egy Biblia vers mond igazat:

(Zsoltárok 68:11) . . .a jó hírt hirdető asszonyok nagy sereget alkotnak.

Isten nem tiltja meg az asszonyoknak a prédikálás jogát, sőt, a legnagyobb részben Ők vesznek ebben részt a Férfiakhoz képest, mivel a legtöbb időt pont, hogy a tanitásra való képesités veszi el, tőlük.

Isten egy Nőt is felhasználhat, ha a célja úgy kivánja, és a Bibliában is van ilyen eset.

2019. nov. 3. 13:32
 14/22 anonim ***** válasza:
Nem az, mivel te nem a hitedet vallod, hanem az írásokat akarod magyarázni nekem (és másoknak), amihez továbbra sincs semmi jogod. Mária hol magyarázta az írásokat a Szentírásban? Hogy jössz ahhoz, hogy te magyarázd az Írást? Nem tudod hol a helyed? Talán ízlelgesd amit idéztem neked a Timóteushoz írt levélből.
2019. nov. 3. 13:41
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

Ezt az indokot szeretnéd felhasználni, hogy ne fogadd el a tényeket? Csak neked tűnik tanitásnak. Az érvelés, az igazság bizonyitása.

A Tanitás a gyülekezetben zajlik, és ha valahol, akkor némely vallásban megengedik, hogy Asszony legyen a "tanitó"

Na ott megállná a helyét a Felvetésed.

2019. nov. 3. 14:05
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Pál a gyülekezeti elrendezésekről ir, ezért az általad mondottak nem felelnek meg annak amit állitasz.

Az igényelt „csönd” a gyülekezeten belüli tanítással és a szellemi tekintély gyakorlásával volt összefüggésben

Ez nem azt jelenti, hogy a nők nem lehetnek az isteni igazság tanítói, más helyeken.

2019. nov. 3. 14:11
 17/22 anonim ***** válasza:

"Ezt az indokot szeretnéd felhasználni, hogy ne fogadd el a tényeket?"

Én a tényeket nem csak elfogadom, de le is írtam már az #1 hozzászólásban. Tehát nem értem a felvetésedet.

"Csak neked tűnik tanitásnak. Az érvelés, az igazság bizonyitása."

Nem, ez mindenki számára tanítás.

"A Tanitás a gyülekezetben zajlik"

Láthatóan nem.

"és ha valahol, akkor némely vallásban megengedik, hogy Asszony legyen a "tanitó"

Na ott megállná a helyét a Felvetésed"

Most néhány vallás érdekel, vagy a Szentírás? Ezek szerint nálatok is megengedik, mert még ebben a kérdésben is ki akarsz oktatni engem.

"Pál a gyülekezeti elrendezésekről ir, ezért az általad mondottak nem felelnek meg annak amit állitasz."

Értem, akkor az előtte lévő mondat is csak a gyülekezetben érvényes?

"Ugyanígy az asszonyok is tisztességes öltözetben, szemérmesen és józanul ékesítsék magukat, nem bodorított hajjal, arannyal, gyönggyel és drága ruhával"

Gyülekezeten kívül lehet akkor szemérmetlenül öltözködni az asszonyoknak? Mert ha azt állítanád, hogy e két egymást követő mondatból egyik általánosan érvényes, másik csak a gyülekezetben, az számomra kicsit abszurd lenne.

2019. nov. 3. 14:18
 18/22 anonim ***** válasza:

"Szerinted az irásokból való hivatkozás, nem a hit kifejezése?"

Te nem szimplán hivatkozol, hanem nevelni próbálsz másokat (vagyis inkább a szervezeted tanait erőszakolni másokra). Konkrétan azt magyarázod, ahogy szerinted értelmezni kell a Bibliát, nem a hitedet vallod meg.

2019. nov. 3. 17:31
 19/22 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy igy gondoljátok, Én senkit nem oktatok ki, mindössze elmondom az észrevételeimet.

S nem erőltettem senkire, mert nem kötelező elfogadni, ahogy szemmel láthatólag igy is történt.

Tisztelettel

2019. nov. 3. 17:49
 20/22 anonim ***** válasza:

"Én senkit nem oktatok ki"

Pontosan ezt teszed pedig.

Ha még észre sem veszed, akkor lehet hogy ezzel érdemes lenne felkeresned egy szakembert.

2019. nov. 3. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!