Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok arról az álláspo...

Mit gondoltok arról az álláspontról, hogy "aki nem követi Pál tanításait, az nem követi Jézust? "

Figyelt kérdés
Egy angol nyelvű "keresztény" blogon olvastam ezt. Keresztényként ti mit gondoltok erről a kijelentésről?
2019. okt. 24. 14:26
1 2
 11/16 szp72 ***** válasza:
100%
"Aki titeket hallgat, engem hallgat, és aki titeket elutasít, engem utasít el, és aki engem elutasít, az azt utasítja el, aki elküldött engem." (Lk 10,16)
2019. okt. 25. 23:41
 12/16 tgt ***** válasza:
szp72: Ezt Jézus a hetvenkét tanítványnak mondta, mielőtt elküldte őket. Pál nem volt köztük.
2019. okt. 25. 23:50
 13/16 szp72 ***** válasza:
100%
Pál tanítását Péter és az apostolok jóváhagyták, leveleit pedig az evangéliumok mellé sorolták.
2019. okt. 25. 23:58
 14/16 tgt ***** válasza:
Ja értem, tehát ha Péter jóváhagyta Pál írását, akkor az számodra azt jelenti, hogy Pálra is érvényes lesz mindaz, amit Jézus a hetvenkét tanítványnak mondott? Ez elég nagy butaság.
2019. okt. 26. 00:09
 15/16 szp72 ***** válasza:
100%
Pál tanítása saját bevallása szerint Jézustól származik, Péter csak jóváhagyta, hogy valóban Jézustól származik. Ha Péter szerint Pál tanítása Jézustól való, akkor szerintem okos dolog ha Jézustól valónak tekintjük.
2019. okt. 26. 00:33
 16/16 anonim ***** válasza:

"Ilyen szempontból vizsgálva sokkal érdekesebbek Péter, János, Jakab és Júdás levelei, amik a teljes Egyháznak szólnak."

NEm igaz, ők a zsidó keresztényeknek írnak, Pál pedig a pogány-keresztényeknek, azaz nekünk, ezért fontosabb Pál.

Péter:

"Péter, Jézus Krisztusnak apostola, a Pontusban, Galátziában, Kappadóciában, Ázsiában és Bithiniában elszéledt jövevényeknek"

Elszéledt jövevények a zsidók

"A kik ki vannak választva az Atya Isten eleve rendelése szerint"

Kik voltak kiválasztva? Zsidók. Újszövetségben nincs eleve elrendelés!

Jakab:

"Jakab, Istennek és az Úr Jézus Krisztusnak szolgája, az elszórtan [1 Pét. 1,1.] levő tizenkét nemzetségnek; üdvözletemet. "

12 nemzetség egyértelműen az izraelitál

János levele általános, ebben egyetértek

2019. okt. 28. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!