Keresztényeket kérdeznék elsősorban. Nem a gyors meggazdagodásra vagy annak reményére gondolok. Hanem mint befektetésre... Egy jó bankroll menedzsmenttel, a rászánt összeged 1%-nyi egységtétekkel való fogadásra olyan tételekre ahol egyértelműen magasabb a szorzó, mint a reális esélye. És inkább fizetéskiegészítésként tekintenék rá. Kérlek kíméljetek az ilyen megrögzött, überkonzervatív, a szabályrendszereken túl nagyon nehezen látó, "tökéletes", bűntől való félelem miatt a világon mindentől idegenkedő beállítódástól, gyakorlattól, amit sok keresztény a magáévá tett, egy olyasfajta túlbuzgó küldetéstudattal egyetemben, hogy neki kell lennie mindenki más számára az erkölcsi mércének. Köszi a választ!
na a 9es válaszoló megértette mi az az érvelés, köszönöm! :) De nem tudom... miért lenne ez burkolt lopás? kockázatot vállalsz, tulajdonképpen ennyi... vagy bejön vagy nem, senki sem kényszerít semmire, nem vesszük el a pénzedet, tulajdonképpen vásárolsz egy lehetőséget. Ha befektetsz valamibe, vagy kiadod az ingatlanodat, ott is egy lehetőséget vásárolsz, hogy LEHET, hogy egy rendes vevőt találsz aki valóban fizet hosszútávon. Az miért tisztességesebb?
2019. okt. 22. 11:22
12/22 anonim válasza:
Azért, kérdező, mert így munka nélkül akarsz pénzt keresni.
Úgyhogy a fogadás csakis akkor lehet tisztességes, ha NEM pénzben fogadsz!
Van még más feltétele is, de ez kulcsfontosságú.
2019. okt. 22. 13:22
13/22 A kérdező kommentje:
várjunk már... aki örökölt egy lakást és kiadja akkor az nem tisztességes, mert úgy keres pénzt hogy nem dolgozott érte? Amúgy meg igenis van meló a sportfogadással, utánanézni, elemezni, nem is kicsi...
2019. okt. 22. 13:25
14/22 anonim válasza:
Leírom, hogy SZERINTEM miért nem helyes: Isten azt mondta, hogy megáldja a munkánk gyümölcsét. A tipmix minden, csak nem munka, tehát ahelyett, hogy bárki a saját keze által és Isten áldásával szeretne akar előre jutni, hanem inkább kockáztat, az inkább egyfajta mohóság. És a mohóság pedig minden más rosszat tud szülni.
2019. okt. 22. 13:25
15/22 anonim válasza:
Az örökség az tisztességes dolog. Akitől örökölted, az neked akarta adni. Ez tulajdonképpen egy ajándékozás.
A fogadásból, munka nélkül szerzett pénz az meg NEM tisztességes dolog.
Ha csakis egyféle választ vagy hajlandó elfogadni, akkor miért kérdezel?
2019. okt. 22. 13:31
16/22 A kérdező kommentje:
Mert van egy elképzelésem arról, hogy ebben a formában ez a sportfogadás dolog nem helytelen, ami ellen nem érvelsz/érveltek túl meggyőzően. Ez az előző érv is ne haragudj, de elég sánta. Odaajándékoztak nekem egy házat, oké, és én ebből még több pénzt akarok csinálni, úgy hogy kiadom.. a te logikádon haladva ez sem tisztességes akkor, mivel semmi munkám nincs benne. Vagy nézzük akkor a másik oldalról. Akármilyen vállalkozás egy kockáztatás. Van egy terméked amit értékesíteni akarsz, ehhez is sok utánajárás szükséges, sok meló van vele, de ettől függetlenül kockáztatás marad.Nem egy vállalkozás ment már csődbe. Mégse tisztességtelen. A sikeres sportfogadás titka az hogy sokat elemzel, és képben vagy sportágakkal, van az ugyanekkora meló. Ettől függetlenül ez is kockáztatás marad. De félre ne értsd, direkt ezért is írtam, hogy nem a meggazdagodásra gondolok, hanem lassú bankroll építésre, amihez elengedhetetlen a napi MUNKA. És ebből is tudsz jótékonykodni, mint minden másból.
2019. okt. 22. 13:58
17/22 anonim válasza:
A ház kiadása egy tisztességes dolog, ha a feltételeid tisztességesek: pl. rendes karbantartás, adózás, stb. Itt ugye ADSZ valamit az illetőnek a pénzéért.
A fogadás továbbra sem tisztességes, mivel így olyan emberek pénzét veszed el, akik NEM akarják neked odaadni, és amúgy semmit sem kapnak a pénzükért.
A kockázat pedig semmit nem számít, ha a tisztességet nézzük.
De te már eldöntötted, hogy bűnözni fogsz.
A te döntésed. Majd az elszámolásnál ez elő fog kerülni.
2019. okt. 22. 14:12
18/22 A kérdező kommentje:
Jézus, Atyám... majd az elszámoltatásnál :D..., miért nem írod egyből hogy a pokolban fogsz égni? :DD pont ez az a farizeus magatartás amit tanúsítasz itt, és amitől próbáltam megóvni az érvelésmenetet... Az ítélkezés az megy 1000-el, szerinted az mennyivel jobb? Vagy az nem kerül elő az elszámoltatásnál? Honnan tudod hogy eldöntöttem? meg milyen bűnözésről beszélsz? :D :D Legyünk már tisztában a fogalmakkal. Igaza volt Jézusnak, ti farizeusok ..fehérre meszelt sírokhoz hasonlítotok, akik a maguk szemében a gerendát sem veszik észre, mégis tudják hogy mi kerül elő majd az elszámoltatásnál :D
by the way, nem lenne sportfogadás biznisz, ha nem lenne rá VEVŐ. mi kell a VEVŐ-höz? Az hogy ADJanak valamit cserébe érte. Mit adnak cserébe? Azt az esélyt, hogy gyarapíthatod a pénzed, és nyilván ennek van kockázata, és ezt vállalom. Ha ezt az ELADÓ és a VEVŐ is elfogadja, akkor miért lenne tisztességtelen?
2019. okt. 22. 15:34
19/22 anonim válasza:
Igaza volt annak, aki azt írta, hogy neked feleseleges leírni a véleményünket, mert te már úgyis eldöntötted, hogy te márpedig csinálod, mert szerinted ezzel semmi baj sincs és ha valaki mást mond, az máris farizeus. Ugye tudod, hogy például a drogosok vagy az alkoholisták is ugyanezzel védekeznek? Értelmetlen az egész kérdés így. Miért írtad ki? Hogy ki tudj röhögni másokat, akik szerint nem jó?
2019. okt. 22. 15:44
20/22 A kérdező kommentje:
Letargia
Jó hogy te is tudod hogy mit döntöttem el és mit nem. a farizeust meg nézd meg kicsit jobban hogy milyen vonatkozásban írtam, nem arról van szó hogy máris azért farizeus mert nem ért egyet velem. De abban igazatok van hogy talán ezt a kérdést nem a gyakori kérdésekre kellett volna kiírni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!